Hodočašće „Stopama Svetoga Franje Asiškoga“ novaka JKPMOFM

Hodočašće „Stopama Svetog Franje Asiškog“ održano je od 8. do 14. travnja 2018. Na hodočašću su sudjelovala 24 novaka sa svojim meštrima. Iz Hrvatske bili su novaci s Visovca, Trsata i Košljuna), iz Bosne i Hercegovine novaci iz Livna i Humca, te Albanske Kustodije.

Više...
 
Metković: Održan 10. nacionalni susret FRAME

U organizaciji Nacionalnog vijeća Frame se od 20. do 22. travnja 2018. u Metkoviću je održan 10. Nacionalni susret Frame. Pod geslom Služite Gospodinu u veselju okupilo se 489 framaša.

Više...
 
Metković: 10. nacionalni susret Frame

Video prilog o 10. nacionalnom susretu Frame

 
Vukšić: Proslava sv. Marka

U crkvi sv. Kate vjernički puk Vukšića proslavio je u srijedu, 25. travnja 2018., blagdan sv. Marka. Svečanu misu s procesijom predvodio je župnik fra Luka Banić.

Više...
 
Unešić: Proslava sv. Jure

U župi sv. Jure u Unešiću vjernici su proslavili blagdan nebeskog zaštitnika u ponedjeljak 23. travnja 2018. godine. Slavlje je predvodio fra Josip Repeša.

Više...
 
METKOVCI U MIŠJOJ RUPI

Prebirući po dojmovima s gostovanja u Metkoviću 20. travnja 2018. godine, ne mogu se oteti dojmu dubokog razočaranja u pogledu odnosa prema monumentalnom djelu „Ognjište“ hrvatskog pisca Mile Budaka.

Više...
 
Runovići: Hodočašće u Padovu

Vjernici iz župe Gospe od Karmela - Runovići hodočastili su, 20. i 21. travnja 2018. u Padovu, njih 54 predvođeno župnikom fra Mladenom Prolićem.

Više...
 
Maovice: Proslava sv. Jure

Blagdan sv. Jure mučenika, zaštitnika Maovica (župa Vrlika), svečano je proslavljen u ponedjeljak 23. travnja 2018. godine. Slavlje je predvodio sinjski župnik fra Perica Maslać.

Više...
 
Split: Služba Božja pokrenula biblioteku 'Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja'

Glavni i odgovorni urednik časopisa Služba Božja DDr. sc. fra Ivan Macut u suradnji s upravom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja osmislio je i pokrenuo novu biblioteku unutar Službe Božje pod nazivom Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Više...
 
List "Marija" za svibanj 2018.

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za svibanj 2018. "Kamo to idemo?" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Heusenstamm: Održan tradicionalni 27. hrvatski folklorni festival

Prije festivala slavljena je Služba riječi, koju je predvodio župnik Hrvatske katoličke župe Rosenheim fra Frano Čugura. Na festivalu je nastupilo petnaest folklornih skupina odraslih iz hrvatskih katoličkih misija, zajednica i župa iz Njemačke.

Više...
 
London: Godišnji susret povjerenstva HKM

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu u četvrtak 19. travnja 2018. održan je sastanak Povjerenstva Misije (Croatian Church Trust).

Više...
 
Učenici i profesori Franjevačke klasične gimnazije uprizorili „Ognjište“ u Lovincu i Gospiću

U organizaciji fra Blaža Toplaka, ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Sinju, glumačka družina Gimnazije uprizorila je 15. travnja 2018. djelo Mile Budaka „Ognjište“ u Lovincu i Gospiću. Tom prigodom svetu misu u Sv. Roku predvodio je mons. Mile Bogović.

Više...
 
Makarska: Oproštaj od fra Dominika Radića

U ponedjeljak, 16. travnja 2018. godine, u franjevačkoj crkvi Svete marije u Makarskoj mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski, u 16 sati služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Dominika Radića koji je nakon teške bolesti preminuo u KBC Križine u Splitu u četvrtak, 12. travnja 2018., u 84. godini života, 67. redovništva i 61. svećeništva.

Više...
 
Susreti za ministrante u Klerikatu na Trsteniku

Franjevački klerikat u Splitu, prvi put ove godine, u organizaciji promicatelja duhovnih zvanja fra Josipa Repeše, ugostio je mladiće srednjih škola na vikend susretu od petka 13. do nedjelje 15. travnja 2018.

Više...
 
Berlin: Izložba slika fra Tomislava Brekala

Fra Tomislav Brekalo predstavio se protekloga vikenda (14. travnja 2018.) vjernicima Hrvatske katoličke misije Berlin izložbom slika pod geslom „Hvaljen budi, Gospodine moj“.

Više...
 
Šibenik: Održana sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a

Sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“ održana je u subotu, 14. travnja 2018., u konventualskom franjevačkome samostanu „Sv. Frane“ u Šibeniku.

Više...
 
Šibenik: Održan kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a

U subotu,14. travnja 2018., u Šibeniku je održan kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a pod predsjedanjem područne ministre Svemirke Matić.

Više...
 
Bogoslovi u župi sv. Ante na Šubićevcu

Dana 8. travnja. 2018., na drugu vazmenu nedjelju, na poziv župnika i gvardijana fra Marija Radmana franjevački bogoslovi provincije Presvetog Otkupitelja boravili su župi svetog Ante Padovanskog u Šibeniku, na Šubićevcu. Opširnije na stranici bogoslova: franjevci-st.com.

 
München: Hodočašće krizmanika u Asiz i Rim

Hrvatska katolička župa München organizirala je hodočašće krizmanika u Asiz i Rim od 2. do 6. travnja 2018. Duhovni pratitelji bili su fra Filip Mimica, fra Petar Komljenović i pastoralna suradnica Anamarija Andrijević.

Više...
 
Fra Zvonko Tolić: „U srcu Stuttgarta“

U izdanju Hrvatske katoličke misije Stuttgart Zentrum i Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Zvonko Tolić objavio je monografiju „U srcu Stuttgarta“ prigodom 60. obljetnice misije.

Više...
 
Preminula majka fra Ivana Novakovića

U ponedjeljak, 9. travnja 2018., okrijepljena svetim sakramentima preminula je Mira Novaković r. Božić Juras (r. 28. kolovoza 1968.), majka našega brata fra Ivana Novakovića. Sprovod i misa zadušnica bit će u srijedu, 11. travnja 2018. u 16.30 sati u Broćancu (župa Prugovo).

 
Bratski i pastoralni pohod Splitsko-dubrovačkom područnom bratstvu OFS-a

Drugi bratski i pastoralni pohod Splitsko-dubrovačkom područnom bratstvu OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ održan je u subotu, 7. travnja 2018., u sjedištu područnoga OFS-a, u Splitu na Dobromu.

Više...
 
Fra Ivan Macut održao predavanje na Međunarodnom simpoziju u Osijeku

Član naše Provincije DDr. sc. fra Ivan Macut održao je predavanje na Međunarodnom simpoziju profesora teologije i filozofije koji je održan u Osijeku od 3. do 5. travnja 2018. na temu Od pesimizma do optimizma. Razvoj ekumenske misli Oscara Cullmanna.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2008
Ovaj mjesecOvaj mjesec56761
UkupnoUkupno5916743

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 119 

Administrator

franodoljanin@gmail.com