Natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme

Umjetnički odbor Festivala "Klape Gospi Sinjskoj" raspisuje Natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme koji će se održati u Sinju početkom kolovoza 2018.

Više...
 
List "Marija" za ožujak 2018.

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za ožujak 2018. "I u poteškoćama - hrabri" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj.

Više...
 
Šibenik: Fra Stipica Grgat održao predavanje o liturgijskoj glazbi

U subotu, 17. veljače 2018., održan je stručni susret animatora liturgijskih slavlja Šibenske biskupije. Zamišljen prvenstveno kao susret voditelja crkvenih zborova Šibenske biskupije, susret je okupio sve one koji aktivno sudjeluju u glazbenom animiranju  liturgijskih slavlja i obreda u župama i samostanima šibenske biskupije: od orguljaša, voditelja zborova, dirigenata do pjevača i voditelja vokalno-instrumentalnih sastava.

Više...
 
Ludwigsburg: Novi broj lista "Naša zajednica"

Ludwigsburg: "Naša zajednica" - Uskrs 2018.

 
Karin: 25. godišnjica razaranja samostana

Misno slavlje za domovinu u karinskoj franjevačkoj crkvi predvodio je 13. veljače 2018. godine mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, povodom 25. godišnjice razaranja franjevačkog samostana u Domovinskom ratu.

Više...
 
Šibenik: Novo vijeće Frame Gospe van Grada

Dana 12. veljače 2018. godine Franjevačka mladež (Frama) Gospe van Grada u Šibeniku imala je slavlje izborne skupštine bratstva.

Više...
 
Zagreb: Proslavljena svetkovina Majke Božje Lurdske

U 160. obljetnici lurdskih ukazanja svetkovina Majke Božje Lurdske (11. veljače) svečano je proslavljena u istoimenoj crkvi u Zagrebu. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško.

Više...
 
Šubićevac: Proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice naše župe Sv. Ante Padovanskog, proslavljen je u nedjelju 11. veljače 2018. nakon trodnevne duhovne priprave.

Više...
 
Njemačka: Područne sjednice s delegatom: O odnosu znanosti i vjere

Prve područne sjednice u 2018. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od 5. do 9. veljače 2018. Na sjednicama se okupilo 95-ero hrvatskih pastoralnih djelatnika.

Više...
 
München: Proslavljen bl. Alojzije Stepinac i 70. obljetnica djelovanja župe

Hrvatska katolička župa München svečano je u nedjelju, 11. veljače 2018., proslavila svoga zaštitnika – bl. Alojzija Stepinca i 70. obljetnicu svoga postojanja i djelovanja. Slavlje je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju provincijala fra Joška Kodžomana, župnika fra Borisa Čarića i drugih svećenika.

Više...
 
Šibenik: Primanja i obećanja Frame Gospe van Grada

U crkvi Gospe van Grada u Šibeniku, 11. veljače 2018., tijekom večernje svete mise upriličen je obred primanja i obećanja u Framu 25 mladića i djevojaka.

Više...
 
Lećevica: Proslava Gospe Lurdske

U Lećevici u nedjelju, 11. veljače 2018. godine, svečano je proslavljen blagdan Gospe Lurdske. Euharistijsko slavlje je započelo u 11 sati u župnoj crkvi sv. Martina koje je predvodio župnik fra Dušan Džimbeg.

Više...
 
Podbablje: U OFS primljeno šest novih članova

Prigodnom svečanošću u petak, 9. veljače 2018., mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe sv. Luke u Podbablju postalo je bogatije za šest novih članova.

Više...
 
München: Novi broj župnog listića

München: Župni listić - korizma 2018.

 
Rosenheim: Novi broj listića "Zvono"

Rosenheim: Župni listić za korizmu 2018.

 
Frankfurt: Vodič - adresar hrvatskih katoličkih misija za 2018.

U prodaji je novi Vodič za 2018. - adresar hrvatskih katoličkih misija, zajednica i župa i socijalnih ureda u svijetu te drugih ustanova. Vodič je objavljen u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta.

Više...
 
Regionalni sastanci u ožujku 2018.

U organizaciji moderatora trajne formacije fra Ivana Udovičića u ožujku će se održati regionalni sastanci.

Više...
 
London: Izlaganje o restauraciji slike Gospe Rožarice iz Vrlike

U prostorijama Hrvatskog veleposlanstva u Londonu, u utorak 30. siječnja 2018., restauratorica dr. sc. Sandra Šustić održala je, između ostaloga, izlaganje o restauraciji slike Gospe Rožarice iz Vrlike iz 18. stoljeća.

Više...
 
Preminula majka fra Nedjeljka Knezovića

U ponedjeljak, 5. veljače 2018., preminula je Nevenka Knezović r. Tandara (r. 4. 4. 1945.) majka našega brata fra Nedjeljka Knezovića. Sprovod i misa zadušnica bit će u srijedu, 7. veljače 2018. u 15 sati, u Prološcu.

 
Šubićevac: Primanje i zavjetovanje u OFS-u

U nedjelju, 4. veljače 2018., slavlje primanja i privremenog zavjetovanja u OFS-u predvodio je fra Stipe Nimac, trodnevnu duhovnu pripravu fra Mario Radman.

Više...
 
Klanjanje za mlade grada Šibenika

Ured za pastoral mladih Šibenske biskupije, u suradnji s franjevcima župe Gospe van Grada, pokrenuo je mjesečna klanjanja za srednjoškolce, studente i radničku mladež. Prvo klanjanje za mlade, 2. veljače 2018. godine, predvodio je đakon fra Jerko Kolovrat.

Više...
 
Imotski: Dan posvećenog života

I ove su godine franjevci imotskoga samostanskog okružja, postulanti i časne sestre koje žive u Imotskom na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu svečano proslavili Dan posvećenog života.

Više...
 
Fra Jozo Župić objavio knjigu „Apostolsko djelovanje hrvatskih sestara u inozemstvu“

U nakladi Hrvatske matice iseljenika fra Jozo Župić objavio je knjigu pod naslovom „Apostolsko djelovanje hrvatskih sestara u inozemstvu“. Knjigu je grafički uredio Jakov Borković, a lektorirala je Ljubica Šego.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas44
Ovaj mjesecOvaj mjesec62860
UkupnoUkupno5768741

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70 

Administrator

franodoljanin@gmail.com