Hodočašće novaka stopama sv. Franje

I ove godine, već uobičajeno, uz visovačke novake na hodočašću stopama svetoga Franje pošli su i ostali novaci Južnoslavenske franjevačke konferencije, ukupno njih dvadeset i trojica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Albanije, s njihovim odgojiteljima.

Više...
 
Čajdraš: Fra Dejan Međugorac proslavio mladu misu

U subotu 18. svibnja 2019. godine, fra Dejan Međugorac proslavio je svoju drugu mladu misu u svom rodnom selu Čajdraš, nedaleko od Zenice." Opširnije možete pročitati OVDJE.

 
Održani izborni kapituli OFS-a u Lumbardi i Orebiću

Izborni kapituli održani su u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda u Lumbardi i Orebiću u subotu, 18. svibnja 2019.

Više...
 
Unešić-Koprno: Proslava sv. Paškala

U Koprnu, filijali župe Unešić, vjernici su proslavili blagdan nebeskog suzaštitnika sv. Paškala u petak, 17. svibnja 2019. Slavlje je predvodio fra Gabrijel Jurišić.

Više...
 
Proslavljena 50. obljetnica Hrvatske katoličke misije Berlin

Hrvatska katolička misije Berlin proslavila je sv. misom i akademijom 18. i 19. svibnja 50. obljetnicu djelovanja. Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
Proslavljeno 25 godina Frame Gospe od Zdravlja

Split je ovaj vikend odzvanjao franjevačkom radošću. Od 10. do 12. svibnja 2019. obilježilo se slavlje 25 godina postojanja Frame Gospe od Zdravlja.

Više...
 
Hodočašće OFS-a grada Splita sv. L. B. Mandiću

Hodočašće Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) grada Splita u prigodi blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića u Splitu na Pojišanu održano je u utorak, 14. svibnja 2019. u župi Gospe od Pojišana u Splitu na Pojišanu.

Više...
 
Nadbiskup Barišić predvodio molitveno bdjenje za duhovna zvanja

U organizaciji Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije, Vijeća za pastoral duhovnih zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije održano je u petak 10. svibnja 2019., u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu molitveno bdjenje za duhovna zvanja koje je predvodio mons. Marin Barišić.

Više...
 
Proslava sv. Leopolda u Karakašici

Na nedjelju Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019., održana je središnja proslava blagdana svetog Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika vjernika Karakašice i Donjeg Suhača, koja se i ove godine poklopila s proslavom Majčinog dana.

Više...
 
Međugorje: Proslava 35. obljetnice „Zlatne harfe“

U subotu 11. svibnja 2019. godine, uz župnu crkvu sv. Jakova u Međugorju, na prostoru uređenom za velika okupljanja vjernika na bogoslužju, okupilo se na misno slavlje sedamdesetak dječjih župnih zborova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Više...
 
Materijali za duhovna zvanja

Provincijski promicatelj za duhovna zvanja fra Josip repeša pripremio je materijale za duhovna zvanja. Materijale možete vidjeti OVDJE i iste naručiti kod fra Josipa.

 
Izabrano novo Područno vijeće Zadarsko-šibenskog OFS-a

VII. izborni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“ održan je u svojoj središnjici, u Franjevačkom samostanu sv. Frane u Zadru (Trg sv. Frane 1) u subotu, 4. svibnja 2019.

Više...
 
Split: Objavljen list "Marija" za svibanj 2019.

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za svibanj 2019. "A zahvalnost!" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Split svečano proslavio svoga zaštitnika sv. Dujma

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je u utorak 7. svibnja na splitskoj rivi uz sudjelovanje nekoliko desetaka tisuća vjernika predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma. Opširnije: www.smn.hr

 
Susret sjemeništaraca Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Sinju

Ovogodišnji tradicionalni svibanjski susret sjemeništaraca i odgojitelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine bio je u Sinju. Susret je održan od 3. do 5. svibnja pod geslom "Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2, 5).

Više...
 
Split: Novo notno izdanje Zlatne harfe

U prigodi obilježavanja 35. obljetnice osnutka Udruge dječjih župnih zborova u RH i BiH Zlatna harfa (1984.-2019.), Vijeće franjevačkih zajednica u RH i BiH i Institut za crkvenu glazbu u Zagrebu objavili su novu zbirku duhovnih skladbi za dječji zbor pod nazivom Uzmi me za ruku. Zbirku je priredio fra Stipica Grgat pročelnik za Zlatnu harfu u RH i BiH.

Više...
 
Održan 28. hrvatski folklorni festival s 5. dječjim festivalom

Tradiconalni 28. hrvatski folklorni festival, u sklopu kojeg je održan 5. dječji hrvatski foklorni festival, održan je u subotu 4. svibnja u Kultur- und Sportzentrum „Martinsee“ u Heusenstammu kod Offenbacha na Majni, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
Trstenik: Završetak Provincijskog kapitula

U Franjevačkom samostanu u Splitu na Trsteniku održan je Provincijski kapitul pod predsjedanjem fra Darka Teperta od 29. travnja do 4. svibnja 2019.

Više...
 
München: Predstavljanje knjige fra Joze Župića

U Münchenu je u HKŽ u sklopu redovitih mjesečnih akademskih susreta dana 30. 04. 2019. predstavljena  knjiga fra Joze Župića o Josipu Kuletinu.

Više...
 
Nadbiskup Barišić uputio čestitku fra Marku Mrši

Mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, uputio je čestitku novoizabranom provincijalu fra Marku Mrši i zahvalio dosadašnjem provincijalu fra Jošku Kodžomanu.

Više...
 
Trstenik: Uvođenje u službu

Euharistijsko slavlje i zaziv Duha Svetoga, na dan izbora u srijedu 1. svibnja 2019., predvodio je predsjednik Kapitula fra Darko Tepert.

Više...
 
Izabrana nova Uprava Hercegovačke franjevačke provincije

U srijedu, 1. svibnja 2019. godine, na redovitome Provincijskom kapitulu Hercegovačke franjevačke provincije pod predsjedanjem fra Mije Džolana, generalnog vizitatora i predsjednika Kapitula, izabrana je nova provincijska Uprava – Definitorij.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

25. svibnja: Vrgorac - 76. godišnjica mučeničke smrti fra Karla Ćuluma

***********

26. svibnja: Studenci - Obred primanja u OFS

***********

10.-13. lipnja: Ugljane - Proslava sv. Ante

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas140
Ovaj mjesecOvaj mjesec59954
UkupnoUkupno6820174

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Administrator

franodoljanin@gmail.com