Bulić: Proslavljen blagdan sv. Antuna pustinjaka

U malom i lijepom mjestu Buliću koje pripada župi sv. Mihovila Lišane u četvrtak, 17. siječnja 2019., svečano je proslavljen blagdan sv. Antuna Pustinjaka. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Božo Mandarić.

Više...
 
Split: Oproštaj od fra Branka Mijića

U franjevačkoj crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu u ponedjeljak, 14. siječnja 2019., mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Branka Mijića koji je preminuo u bolnici u Kninu u petak, 11. siječnja 2019., u 67. godini života, 51. redovništva i 43. svećeništva. Homiliju je održao mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski. U koncelebraciji su bili mons. Ante Ivas, biskup šibenski u miru, provincijal fra Joško Kodžoman, gvardijani fra Marko Duran, fra Jakov Begonja i drugi svećenici.

Više...
 
Fra Nediljko Šabić: „Tučepska sakralna baština“

U nakladi Župe sv. Ante Tučepi fra Nediljko Šabić objavio je knjigu „Tučepska sakralna baština“. Sunakladnici su Općina Tučepi i Turistička zajednica Tučepi, a urednici su Miroslava Vučić i Petar Gudelj.

Više...
 
Sinj: Oproštaj od fra Šimuna Čugure

U četvrtak, 3. siječnja 2019. u 14 sati, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Šimuna Čuguru koji je preminuo 31. prosinca 2018., u 83. godini života, 65. redovništva i 55. svećeništva.

Više...
 
Adolf Polegubić dobio nagradu

Književna nagrada “Fra Lucijan Kordić” Društva hrvatskih književnika i nakladne kuće ZIRAL – Zajednice izdanja „Ranjeni labud“ iz Mostara za djelo koje obrađuje život Hrvata izvan domovine, uručena je u četvrtak 3. siječnja književniku Adolfu Polegubiću, glavnom uredniku Žive zajednice. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Dinko Aračić: Marija u riječi Benedikta XVI.

U izdanju knjižnice „Marija“ dr. Dinko Aračić objavio je knjigu „Marija u riječi Benedikta XVI.“ Uvod je napisao fra Petar Lubina, a pogovor s. Valerija Kovač.

Više...
 
Vinjani: Novi broj župnog lista

Vinjani: Župni list Tomislavljevo - Božić 2018.

 
Proslava blagdana svetog Ivana u Glavicama

Blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista, svečano je proslavila zajednica vjernika u Glavicama, 27. prosinca 2018. g. Staro i mlado došlo je proslaviti nebeskog zaštitnika crkve i mjesta, uputiti mu molitve i zahvale.

Više...
 
Fra Ivan Macut objavio članak u časopisu Parallelus

Fra Ivan Macut, član naše provincije i profesor na KBF-u u Splitum objavio je teološki članak na njemačkom jeziku u brazilskom teološkom časopisu Parallelus,  Katoličkog Sveučilišta u Brazilu pod naslovom:  DAS LUND-PRINZIP  UND DAS ÖKUMENISCHE HANDELN VON PAPST FRANZISKUS.

 
München: Ručak za beskućnike

Na Badnjak, 24. prosinca 2018. u prostorijama njemačke župe st. Mauritius u Münchenu, članovi Franjevačkog svjetovnog Reda (OFS) Hrvatske katoličke župe na čelu s Mirjanom Mašić i fra Petrom Komljenovićem, organizirali su ručak za beskućnike.

Više...
 
Split: Objavljen list "Marija" za siječanj 2019.

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za siječanj 2019. "S Bogom u novu godinu" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Novi župni listovi

Miljevci

Studenci

Zmijavci

 
Adventski susret za mlade u HKŽ München

U sklopu adventskih događanja u Münchenu je priređen "Duhovni impuls" u organizacije Frame Hrvatske katoličke župe München u nedjelju, 16. prosinca 2018. godine. Duhovni impuls je vodio fra Josip Repeša.

Više...
 
Baška Voda: Novi župni list

Baška Voda: Župni list - Božić 2018.

 
Offenbach: Novi župni listić

Offenbach: Župni listić - Božić 2018.

 
Sinj: Novi broj lista "Gospa Sinjska"

Sinj: "Gospa Sinjska" - Božić 2018.

 
Karitativna božićna akcija bogoslova

Karitativna sekcija franjevačkih bogoslova već godinama organizira božićnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji grada Splita. Opširnije: www.franjevci-st.com.

 
Lišane: Humanitarni koncert duhovne glazbe

Povodom akcije „Budi i ti nečiji Božić“ Frama Župe sv. Mihovila Lišane organizirala je 14. prosinca 2018. humanitarni  koncert duhovne glazbe u crkvi sv. Nikole Tavelića. Na koncertu je nastupio VIS David iz Knina.

Više...
 
München: Novi župni listć

München: Župni listić - Božić 2018.

 
Fra Milan Jašić: „Pred tvojim nogama …“

Fra Milan Jašić izdao je CD s dvanaest pjesama pod naslovom „Pred tvojim nogama …“ Glazbeni producent je Toni Eterović.

Više...
 
Slivno: Novi broj župnog lista

Slivno: Župni list - Božić 2018.

 
Proložac: Novi broj župnog lista

Proložac: Župni list - Božić 2018.

 
Lovreć-Opanci: Novi broj župnog lista

Lovreć-Opanci: Župni list - Božić 2018.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1127
Ovaj mjesecOvaj mjesec42236
UkupnoUkupno6530912

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84 

Administrator

franodoljanin@gmail.com