Hodočašće u Svetu Zemlju

Na hodočašću u Svetoj Zemlji od 6. do 13.  studenog 2018. bila su petorica naših fratara, dvojica u svojstvu vodiča fra Domagoj Runje i fra Ivan Maletić, a trojica u svojstvu hodočasnika: fra Jure Brkan, fra Jure Šimunović i fra Danijel Stipanović.

Više...
 
Split: Prva tri dana devetnice Gospi od Zdravlja

U prigodi proslave svetkovine Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu kao neposrednu pripravu za Svetkovinu započela je devetnica pod geslom: Marija i kršćanska obitelj. U prva tri dana, 12., 13. i 14. studenoga 2018., večernje misno slavlje u 19 sati predvodio je fra Ivan Režić.

Više...
 
Zagreb: Novi broj glasila "Dobri Otac Antić"

Zagreb: Glasilo "Dobri Otac Antić" 3-4/2018.

 
Esslingen: Novi broj župnog lista

Esslingen: Župni list 'Amen' 4-2018.

 
Lišane: Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u velebnoj crkvi sv. Nikole Tavelića, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljen je u srijedu, 14. studenoga 2018., nebeski zaštitnik Lišana  sv. Nikola Tavelić.

Više...
 
Imotski: Smotra dječjih zborova

U Franjevačkom samostanu sv. Frane u Imotskom u subotu 10. studenoga 2018. održana je smotra dječjih zborova imotskoga samostanskog okružja. U smotri je sudjelovalo oko 300 djece.

Više...
 
Split: Održano molitveno bdijenje „24 sata za Gospodina“

U Splitu u crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja 9 i 10. studenog 2018. održano je molitveno bdijenje pod nazivom „24 sata za Gospodina“. Bdijenje je započelo misom mladih koja se svaki petak održava u crkvi Gospe od Zdravlja u 20.30 sati.

Više...
 
London: Duhovna obnova i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu u nedjelju 11. studenoga 2018. obilježila je sv. misom koju je predslavio fra Ljubomir Šimunović.

Više...
 
Karin: Održan prvi susret početne formacije u OFS-u

Dana 10. studenoga  2018. u 17 sati u Franjevačkom samostanu Svete Marije Bezgrešne u Karinu održan je prvi susret početne formacije za članove mjesnoga bratstva OFS –a „Čudotvorna Gospa Karinska“ u nastajanju.

Više...
 
U Brnazama proslavljeno Tavelićevo i blagoslovljen kamen temeljac za novu crkvu

U središtu ovogodišnje proslave Tavelićeva u Brnazama u nedjelju, 11. studenog 2018., bio je blagoslov i polaganje kamena temeljca nove crkve. Slavlje i obred blagoslova kamena temeljca predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. Opširnije www.gospa-sinjska.hr i www.ferata.hr.

 
Wiesbaden: Održan sedmi susret hrvatskih studenata iz Njemačke

Sedmi po redu susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je od petka 9. do nedjelje 11. studenoga 2018., u Wiesbadenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke misije (HKM) Wiesbaden.

Više...
 
„Ljetopis fra Petra Filipovića“

Miljenko Buljac objavio je u prikaz pod naslovom „Knjiga pred kojom zastaje dah“ a odnosi se na „Ljetopis fra Petra Filipovića“ koju su priredili Mislav Cvitković i fra Mirko Marić.

Više...
 
Frankfurt: „Živa zajednica“ za studeni

Iz tiska je izašao broj Žive zajednice za studeni, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni, koji ove godine slavi 40. obljetnicu izlaženja.

Više...
 
Fra Stojan Damjanović objavio knjigu poezije

Fra Stojan Damjanović objavio je u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Drnišu svoju prvu zbirku poezije pod naslovom „Čovjek u centru“.

Više...
 
München: OFS i FRAMA na La Verni

Povodom svečanih zavjeta OFS-a i Frame, pedesetak braće i sestara od 29. do 31. listopada 2018. živjela je intenzivne duhovne vježbe na La Verni koje su predvodili fra Filip Mimica i fra Petar Komljenović.

Više...
 
Drugi svezak biblioteke „Umnici“ posvećen fra Karlu Baliću

U izdanju Službe Božje izašao je drugi svezak Biblioteke „Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja“ posvećen je fra Karlu Baliću. Knjigu je napisao Dinko Aračić.

Više...
 
Zmijavci: Proslava Svih svetih

U Zmijavcima je i ove godine svečano proslavljena svetkovina Svih svetih, zaštitnika župe, u četvrtak 1. studenoga 2018. Procesija i središnje euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Repeša.

Više...
 
Primopredaja u HKZ Stuttgart - Bad Cannstatt

U nedjelju, 4. studenoga 2018., pod misnim slavljem u Liebfrauenkirche u Bad Cannstattu oprostio se od HKZ Bad Cannstatt i Feuerbach višegodišnji voditelj fra Jure Zebić, a uveden je novi voditelj zajednica fra Ante Bilić, koji je do sada vodio HKZ Mainz.

Više...
 
Drniš: Oproštaj od fra Stjepana Matića

U nedjelju 28. listopada 2018. od župljana i župe Gospe od Ružarija u Drnišu oprostio se fra Stjepan Matić koji odlazi u zasluženu mirovinu u samostan Čudotvorne Gospe Sinjske. Na kraju svetih misa fra Stjepan Matić se oprostio prigodnim riječima.

Više...
 
Kuća molitve Južnoslavenske konferencije OFM

Južnoslavenska konferencija provincijalnih ministara na sjednici koja je održana 22. listopada 2018. u Pazinu uspostavila je Kuću molitve u Franjevačkom samostanu Pohođenja Blažene Djevice Marije u Pazinu.

Više...
 
Obnova samostanske crkve u Zaostrogu

Prigodom 550. obljetnice dolaska fratara u Zaostrog, u suradnji s Konzervatorskim i Restauratorskim zavodom projekt u šest faza obnove samostanske crkve najviše je financiralo Ministarstvo kulture.

Više...
 
Karin: Otkriveni temelji crkve sv. Vida

Polovicom rujna ove 2018. započeli su arheološki iskopi na lokalitetu u Karinu gdje su otkriveni temelji crkve sv. Vida. Voditeljica istraživanja je Marina Jurjević.

Više...
 
Karin: Blagoslov kipa svetog Paškala

U ponedjeljak, 29. listopada 2018. u 17 sati prije misnog slavlja, gvardijan i  župnik fra Petar Klarić blagoslovio je kip sv. Paškala povodom 400. godišnjice da ga je papa Pavao V. na taj dan proglasio blaženim.

Više...
 
Drniš: Održan 6. Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“

Posljednjeg listopadskog vikenda žitelji i posjetitelji drniškog kraja imali su priliku uživati u raspjevanom programu Festivala zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo" koji je održan u Drnišu i na Visovcu.

Više...
 
Đakonsko ređenje u Splitu

Predvodeći euharistijsko slavlje u prepunoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra u Splitu u nedjelju, 28. listopada 2018., splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić zaredio je za đakone trinaest bogoslova - osmoricu na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: Peru Badrova, Domagoja Durdova, Juru Lovrinčevića, Andreja Marića, Dina Prkuta, Vladimira Smolju, Josipa Ulića i Ivana Zovka; četvoricu na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: Ivana Grubišića, Darija Sinkovića, Marka Đereka i Kristiana Radasa; te Nikolu Grizelja na naslov Hrvatske karmelske provincije Svetog Oca Josipa. Opširnije www.smn.hr

 
Rim: Fra Domagoj Volarević obranio doktorsku disertaciju

Na Papinskom Liturgijskom Institutu u Rimu fra Domagoj Volarević je 18. listopada 2018. obranio doktorsku disertaciju pod naslovom Cantatorium et Sacramentarium Sibenicense. Introduzione ed edizione semicritica del Cod. 1 della Bibliotecadel Convento di san Francesco a Sebenico (Kantatorij i Sakramentar iz Šibenika.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1303
Ovaj mjesecOvaj mjesec38384
UkupnoUkupno6383488

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 91 

Administrator

franodoljanin@gmail.com