Split: Sestre klarise zaslužne da je beskućniku održan sprovod dostojan čovjeka

Vladimir Milić vjerojatno bi „po službenoj dužnosti“ bio pokopan kao beskućnik da se za to nisu pobrinule sestre Klarise i organizirale sprovod dostojan čovjeka na Lovrincu u petak, 16. ožujka u 11 sati.

Više...
 
Miljevci: Novi broj župnog lista

Miljevci: Župni list - Uskrs 2018.

 
Šubićevac: Tribina za mlade

U župi Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu, u subotu, 17. ožujka 2018. godine, održana je tribina za mlade na kojoj su svjedočili članovi molitvene zajednice „Srce Isusovo“.

Više...
 
Generalni ministar sazvao V. kapitul Under Ten

Generalni ministar, zajedno sa svojim definitorijem, sazvao je Peti kapitul Under Ten, koji će se održati u Taizeu (Francuska) od 7. do 14. srpnja 2019. Moto kapitula je „Fratri u dijalogu“.

Više...
 
Nahranimo djecu Liberije u kuhinji “Split-Croatia”

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u suradnji s Marijinim obrocima organiziraju i ove godine humanitarnu  akciju pomoći najpotrebnijima pod nazivom Nahranimo djecu Liberije u kuhinji “Split-Croatia”. Opširnije franjevci-st.com.

 
Trstenik: Novi broj listića "Obavijesti"

Trstenik: Listić "Obavijesti" - Uskrs 2018.

 
Hodočašće Mješovitog zbora mladih Gospe od Zdravlja u Rim

Članovi Mješovitog zbora mladih Gospe od Zdravlja iz Splita, sa svojim zborovođom fra Stipicom Grgatom i orguljašicom s. Zorislavom Radić, hodočastili su u Italiju (Rim) u od 10. do 15. ožujka 2018. godine.

Više...
 
Imotski: Regionalni sastanak

U Franjevačkom samostanu sv. Frane u Imotskom u srijedu, 14. ožujka 2018., održan je regionalni sastanak na temu „Bogoslužje između pobožnosti i pravila“. Predavanje je održao mr. sc. fra Domagoj Volarević.

Više...
 
Studenci: Korizmena duhovna obnova

Trodnevna korizmena duhovna obnova pod geslom 'Putem križa, putem ljubavi' u župi svetog Ilije proroka u Studencima završena je u nedjelju 11. ožujka 2018. koncertom Pasionske baštine Imote.

Više...
 
Offenbach: Novi župni listić

Offenbach: Župni listić - Uskrs 2018.

 
München: Novi broj župnog listića

München: Župni listić - Uskrs 2018.

 
Izlet bogoslova i profesora na Svilaju

U subotu, 10. ožujka 2018., bogoslovi skupa sa odgojiteljima, profesorima i drugom braćom iz samostana o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu proveli su dan u župama sv. Jure na Ogorju i Svih svetih na Zlopolju. Opširnije OVDJE.

 
Split-Dobri: Molitva za Domovinu

U dvorištu franjevačkoga marijanskog svetišta Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, svakoga utorka, od 13. ožujka 2018., od 20 do 21 sat održavat će se molitva za Domovinu.

Više...
 
Crnica: Novi broj župnog lista

Crnica: Župni list "Sveta Nediljica"

 
Imotski: Križni put za mlade

U Imotskom se tradicionalno na četvrtu korizmenu nedjelju održi križni put za mlade Imotske krajine. Povorka ide iz crkve sv. Frane ulicama grada do imotske tvrđave Topane, do spomenika poginulim braniteljima.

Više...
 
Šubićevac: Održan susret za bračne parove

U franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskoga na Šubićevcu fra Ivan Maletić održao je susret za bračne parove od 8. do 10. ožujka 2018.

Više...
 
'Antićevo' u Makarskoj

'Antićevo' u franjevačkoj crkvi u Makarskoj od 1. do 4. ožujka 2018. bilo je pod geslom „Časni sluga Božji otac fra Ante Antić duhovni vođa i savjetnik vjernika“.

Više...
 
Schmerlenbach: Susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj

Susret o. Provincijala s braćom koja žive i pastoralno djeluju u Njemačkoj održan je od 5. do 7. ožujka 2018. u biskupijskoj kući susreta u Schmerlenbachu (biskupija Würzburg).

Više...
 
Zagreb: Proslavljeno 'Antićevo – 2018.'

U zagrebačkom svetištu Majke Božje Lurdske od 1. do 4. ožujka 2018. svečano je proslavljena 53. obljetnica smrti časnoga sluge Božjega o. fra Ante Antića. Na dan obljetnice smrti sv. misu predvodio je vojni biskup u RH mons. Jure Bogdan.

Više...
 
Split-Dobri: Slavlje primanja i zavjetovanja u OFS-u

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnoga reda (OFS) „Gospa od zdravlja“ u Splitu na Dobromu u nedjelju, 4. ožujka 2018., proslavilo je obred primanja i obred trajnog zavjetovanja.

Više...
 
Fra Ivan Macut objavio članak u 'Carthagiensia'

Fra Ivan Macut objavio je članak u španjolskom teološkom časopisu Carthagiensia pod naslovom „Poziv na ponovno promišljanje prošlosti i uloge Martina Luthera u nastanku reformacije. Uz petstotu obljetnicu od početka Reformacije i dokument 'Od sukoba do zajedništva'“.

Više...
 
Split: Izložba slikovnih radova fra Ante Udovičića

U Pinakoteci Franjevačkoga samostana Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu otvorena je izložba slikovnih radova fra Ante Udovičića, vikara Provincije i župnika Gospe od Zdravlja, u četvrtak, 1. ožujka 2018.

Više...
 
Sinj: Vikend-susreti za ministrante u Sjemeništu

Vikend-susreti za ministrante održani su u Franjevačkom sjemeništu u Sinju od 16. do 18. veljače i od 23. do 25. veljače 2018. Na susretu je sudjelovalo 25 mladića iz župa Otoka, Knina, Imotskog, Vinjana, Brnaza, Sinja, Šibenika i Turjaka.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1770
Ovaj mjesecOvaj mjesec44666
UkupnoUkupno5819533

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 151 

Administrator

franodoljanin@gmail.com