Kruševo: Blagoslov obnovljenog izvora Osojnice

U subotu, 19. svibnja 2018., župnik Kruševa fra Ivan Nimac blagoslovio je obnovljeni izvor Osojnice na brdu Orljak iz kojeg izvire voda koja život znači Kruševu.

Više...
 
Karin: Proslava sv. Paškala

U četvrtak,17. svibnja 2018., slavlje sv. Paškala u Karinu predvodio je dr. prof. don Jerolim Lenkić, a trodnevnicu fra Petar Klarić.

Više...
 
Fra Ivan Šarčević: Pastoralna teologija od Andrića do Bezića

Fra Ivan Šarčević objavio je knjigu „Pastoralna teologija od Andrića do Bezića. Prikaz hrvatskih udžbenika pastoralne teologije 19. i 20. stoljeća“.

Više...
 
Zagreb: Predstavljanje knjige fra Miroslava Modrića 'Fra Vjenceslav Bilušić i Kustodija Svete Zemlje'

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, u Dvorani bl. Alojzija Stepinca, 15. svibnja 2018. god. predstavljena je knjiga fra Vjenceslav Bilušić i Kustodija Svete Zemlje.

Više...
 
München: Novi broj župnog listića

München: Župni listić - svibanj 2018.

 
Hodočašće u Kunu Pelješku

Dana 13. svibnja 2018. godine, mi roditelji i vjernici župe Gospe od zdravlja, zaputili smo se na naše godišnje hodočašće nazvano još od početka „Majke k Majci“, pod vodstvom naših zborovođa fra Stipice Grgata i časne Zorislave Radić.

Više...
 
Frankfurt: „Živa zajednica“ za svibanj i lipanj

I tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za svibanj i lipanj, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni, koji ove godine slavi 40. obljetnicu izlaženja.

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list - ljeto 2018.

 
Šubićevac: Proslavljen Majčin dan

U župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu na sedmu vazmenu nedjelju, 13. svibnja 2018. godine, svečano je obilježen Majčin dan. Opširnije: www.subicevac.hr.

 
Sinj: Završeni katehetski susreti za odrasle

Održani katehetski susreti subotom – namijenjeni isključivo odraslima – bili su prigoda da župna zajednica Gospe Sinjske iznova promisli o važnosti braka i obitelji, kao jezgri društva i Crkve. Opširnije: www.gospa-sinjska.hr.

 
Rosenheim: Proslava Majčinog dana

Na sedmu vazmenu nedjelju, 13.svibnja 2018., obilježen je Majčin dan u Rosenheimu. Poslije sv. mise u crkvi Christ König, na poziv voditelja župe fra Frane Čugure, okupio se u misijskom centru veliki broj naših vjernika.

Više...
 
Dubravice: Proslava Gospe Fatimske

Dana 13. svibnja 2018 godine u župi Dubravice održana je proslava Gospe Fatimske. Svetu misu je predvodio fra Jure Šimunović, meštar novaka na otoku Visovcu.

Više...
 
Cetina: Proslava Svetoga Spasa

Misnim slavljem u Cetini (Vrlika), 12. svibnja 2018. god., s početkom u 10.30 sati kojem je predsjedao fra Damir Čikara, župnik Drniša, svečano je proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova.

Više...
 
U Sinju proslavljen Majčin dan

U "Godini majčinstva" članovi Dječjeg pjevačkog zbora, na Majčin dan, 13. svibnja 2018., nakon večernje mise izveli su glazbeno-scenski igrokaz "Živjele mame". Opširnije www.gospa-sinjska.hr.

 
Lurd: Hodočašće Hrvata iz Zapadne Europe

Više tisuća Hrvata katolika iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica iz Zapadne Europe i ove su godine o svetkovini Uzašašća hodočastili u marijansko svetište u Lurd, od srijede 9. do nedjelje 13. svibnja, o 160. godini Gospinih ukazanja u Lurdu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta i HKŽ Frankfurt. Opširnije www.zivazajednica.de.

 
Zagreb: Novi broj glasila "Dobri Otac Antić"

Zagreb: Glasilo Dobri Otac Antić 1-2/2018.

 
Proslavljen Dan KBF-a Sveučilišta u Splitu

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu svečano je na svetkovinu Uzašašća u četvrtak, 10. svibnja proslavio svoj dan i devetnaestu godinu pripadanja splitskoj sveučilišnoj zajednici. Opširnije www.smn.hr

 
Zagreb: Priznanje „Živoj zajednici“ za 40 godina izlaženja

Upravni odbor Hrvatskoga društva katoličkog novinara na svom sastanku održanom u utorak, 8. svibnja odlučio je dodijeliti priznanje Mjesečniku hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj „Živa zajednica” za 40 godina izlaženja.

Više...
 
Posjet fratara iz Provincije sv. Mihovila (Puglia-Molise)

Od 4. do 6. svibnja 2018. godine Dalmaciju su posjetila sedmorica fratara iz talijanske franjevačke provincije San Michele Arcangelo (Puglia-Molise), koja ima važne poveznice s Hrvatskom.

Više...
 
Otok: Susret ministranata

U župi sv. Luke Evanđeliste u Otoku u subotu, 5. svibnja 2018., održan je susret ministranata na kojem je sudjelovalo oko 100 ministranata iz 8 župa naše Provincije. U pripremi i održavanju susreta pomagali su sjemeništarci.

Više...
 
Rim: Fra Filip Čogelja postavljen u službu akolitata

U subotu, 5. svibnja 2018., u kapelici svete Klare u Rimu, fra Ivan Režić postavio je u službu akolitata bogoslova fra Filipa Čogelju.

Više...
 
Split: Molitveno bdjenje za duhovna zvanja

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko Makarske nadbiskupije i Vijeća za pastoral duhovnih zvanja naše provincije organizirano je molitveno bdjenje za duhovna zvanja u četvrtak, 26. travnja 2018. godine u crkvi Gospe od Zdravlja.

Više...
 
Karin: Proslava sv. Rikarda

U utorak, 1. svibnja 2018., proslavljen je  sv. Rikard Pampuri u Karinu. U samostanskoj crkvi klanjanje pred Presvetim predvodio je fra Božo Mandarić, a svetu misu ispred crkve slavio je fra Petar Klarić.

Više...
 
Diplomirali fra Frano Bosnić i fra Ignacije Sladoja

U četvrtak, 3. svibnja 2018., na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu diplomirali su fra Frano Bosnić i fra Ignacije (Milan) Sladoja.

Više...
 
Imotski: Oproštaj od fra Rafaela Begića

U srijedu, 2. svibnja 2017. godine, u crkvi Sv. Franje u Imotskom provincijal fra Joško Kodžoman služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Rafaela Begića koji je preminuo u Imotskom u ponedjeljak, 30. travnja 2018., u 78. godini života, 60. redovništva i 53. svećeništva.

Više...
 
Hodočašće „Stopama Svetoga Franje Asiškoga“ novaka JKPMOFM

Hodočašće „Stopama Svetog Franje Asiškog“ održano je od 8. do 14. travnja 2018. Na hodočašću su sudjelovala 24 novaka sa svojim meštrima. Iz Hrvatske bili su novaci s Visovca, Trsata i Košljuna), iz Bosne i Hercegovine novaci iz Livna i Humca, te Albanske Kustodije.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1481
Ovaj mjesecOvaj mjesec46680
UkupnoUkupno5971870

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55 

Administrator

franodoljanin@gmail.com