Split: Novi broj revije "Služba Božja"

Liturgijsko-pastoralna revija Služba Božja 3/2018.

 
Sv. Franjo Asiški u Rosenheimu

Iako je sv. Franjo živio prije više od 800 godina, činilo se kao da je u subotu 13. listopada 2018. u HKŽ Rosenheim oživio i čitavim bićem potvrdio svoju prisutnost.

Više...
 
Šubićevac: „Dan zahvalnosti – dan kruha“

Na 28. nedjelju kroz godinu, 14. listopada 2018., u crkvi Sv. Ante na Šubićevcu slavio se „Dan zahvalnosti – dan kruha“.

Više...
 
Visovac: Susret odgojnih zavoda Provincije

U subotu, 13. listopada 2018. godine, već tradicionalno, upriličen je susret odgojnih zavoda Provincije Presvetoga Otkupitelja. Domaćin i organizator susreta bio je Novicijat na Visovcu.

Više...
 
Novi broj lista "NOVICIJAT"

Visovac: List novicijatâ JKPMOFM

 
Generalni i nacionaloni duhovni asistenti OFS-a u posjeti Splitsko-dubrovačkom bratstvu

Nakon XVIII. nacionalnog kapitula OFS-a fra Pedro Zitha, OFM, generalni duhovni asistent i fra Mate Bašić, nacionalni duhovni asistent posjetili su u utorak, 9. listopada 2018. Splitsko-dubrovačko područno bratstvo OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ i područnu Framu.

Više...
 
Drniš: Posjet generalnog i nacionalnog duhovnog asistenta OFS-a

U sklopu pastoralnog pohoda nacionalnom bratstvu OFS-a generalni duhovni asistent fra Pedro Zitha, OFM, u pratnji nacionalnog duhovnog asistenta fra Mate Bašića, OFM posjetio je zadarsko-šibensko područno bratstvo OFS-a.

Više...
 
Prijenos posmrtnih ostataka fra Mirka Čovića iz Beča u Makarsku

U nedjelju 7. listopada 2018. u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, u crkvi Blažene Djevice Marije Am Hof, organiziran je svečani oproštaj od o. fra Mirka dr. Čovića koji je pokopan na groblju Sv. Križa u Makarskoj 9. listopada 2018.

Više...
 
Samobor: Održan XVIII. redovni nacionalni kapitul OFS-a

XVIII. redovni nacionalni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a održan je 5. - 7. listopada 2018. godine u Kući susreta Tabor u Samoboru.

Više...
 
Visovac: Proslava sv. Franje i blagoslov novoga kipa

U svetištu Gospe od milosti na Visovcu, u četvrtak 4. listopada 2018.,  proslavljen je blagdan svetoga Franje Asiškoga. Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Dejan Međugorac, ovogodišnji mladomisnik i župni vikar u Drnišu.

Više...
 
Vrlika: Proslava blagdana Gospe od Ružarija

U nedjelju 7. listopada 2018. godine svečano je proslavljen blagdan nebeske zaštitnice župe Vrlika Gospe od Ružarija. Svečanom misnom slavlju predsjedao je don Tomislav Zečević, profesor na Riječkoj Teologiji i župnik Liča i Fužina.

Više...
 
Šubićevac: Blagoslov Gospine krune

Dan Gospe od Ružarija, 7. listopada 2018., bio je i prigoda da se tijekom svečanog večernjeg Euharistijskog slavlja blagoslovi Gospina kruna na kipu suzaštitnice Gospe Lurdske u Šibeniku na Šubićevcu.

Više...
 
Runovići: Hodočašće u Mariju Bistricu

U nedjelju 7. listopada 2018. godine vjernici iz župe Gospe od Karmela – Runovići, njih 50 predvođeni župnikom fra Mladenom Prolićem, hodočastili su po sedmi put na prvu nedjelju mjeseca listopada u Hrvatsko nacionalno svetište Mariju Bistricu.

Više...
 
Zaostrog: Proslava 550. obljetnice franjevačkog samostana

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je u nedjelju, 7. listopada 2018., u franjevačkom samostanu sv. Marije u Zaostrogu misno slavlje u povodu proslave 550. obljetnice toga samostana. Opširnije: www.smn.hr.

 
Trstenik: Blagoslov kipa sv. Elizabete Ugarske

U Splitu na Trsteniku postavljen je brončani kip sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda. Kip je izradila Yrsa von Leistner, a blagoslovio gvardijan fra Domagoj Runje na blagdan sv. Franje Asiškog.

Više...
 
U Čitluku i Jasenskom proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog

U nedjelju, 7. listopada 2018., zajednica vjernika u Čitluku i Jasenskom proslavila je svetkovinu sv. Franje Asiškog, naslovnika mjesne crkve i zaštitnika tih dviju zajednica u sastavu Župe Gospe Sinjske. Euharistijskim slavljem u 10 sati predsjedao je fra Šimun Markulin. Opširnije: www.gospa-sinjska.hr.

 
Obred preminuća i proslava sv. Franje na Šubićevcu

Trodnevnica, obred preminuća i slavlje sv. Franje održano je u Šibeniku na Šubićevcu od 1. do 4. listopada 2018.

Više...
 
Fra Ivan Macut: Hrvatska filozofija od obnove Zagrebačkog sveučilišta 1874. do osnutka Nezavisne Države Hrvatske 1941.

Fra Ivan Macut, profesor na KBF-u u Splitu, napisao je i objavio devetu knjigu pod naslovom Hrvatska filozofija od obnove Zagrebačkog sveučilišta 1874. do osnutka Nezavisne Države Hrvatske 1941.Knjigu je objavila Služba Božja iz Splita. Urednik knjige je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Relja. Knjiga sadrži 508 stranica.

Više...
 
Trstenik: Proslava svetkovine svetog Franje

Dana 4. listopada 2018. u crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku u Splitu proslavu sv. Franje Asiškog predvodio je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, uz koncelebraciju provincijala fra Joška Kodžomana i drugih svećenika. Na slavlju su bili bogoslovi i odgojitelji splitskoga Centralnog bogoslovnog sjemeništa i franjevačkog klerikata. Opširnije: franjevci-st.com.

 
Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U četvrtak 4. listopada 2018. u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Sv. Franje Asiškog. Središnje slavlje počelo je u 10:30 procesijom koju je animirao fra Kristian Stipanović, a svetu misu je predvodio fra Ivan Marija Đuzel.

Više...
 
Imotski: Duhovna obnova za OFS i Uočnica Sv. Franje

U imotskom samostanskom okružju uoči sv. Franje od 1. do 3. listopada 2018. održana je duhovna obnova za Franjevački svjetovni red Imotske krajine. Duhovnu obnovu vodio dr. fra Ivan Macut, a uočnicu sv. Franje predvodio je gvardijan fra Kristian Stipanović.

Više...
 
Frankfurt: Obred preminuća sv. Franje

Na uočnicu blagdana sv. Franje, u srijedu 3. listopada 2018., u crkvi sv. Ante u Frankfurtu slavljen je obred preminuća sv. Franje. Prije obreda misno slavlje predvodio je fra Ivan Čikara. Opširnije www.zivazajednica.de.

 
Prikaz „Povijest, vjera i kulturna baština u Imoti“

Prikaz knjige Povijest, vjera i kulturna baština u Imoti dr. sc. Lovorke Čoralić s Hrvatskog instituta za povijest objavljen je u aktualnom broju časopisa Croatica christiana periodica 81(2018.) str. 204-205. Prikaz možete pročitati OVDJE.

 
Proslava sv. Mihovila u Utorima Gornjim

U subotu, 29. rujna 2018., u Utorima Gornjim, koje skupa s ostalim podmosećkim selima (Čvrljevo, Vinovo, Kladnjice i Divojevići) sačinjavaju župu Imena Isusova sa sjedištem u Čvrljevu, svečano je proslavljen blagdan sv. Mihovila, zaštitnika mjesta. Opširnije franjevci-st.com.

 
München: Novi broj župnog listića

München: Listić za rujan 2018.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1742
Ovaj mjesecOvaj mjesec40459
UkupnoUkupno6314219

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39 

Administrator

franodoljanin@gmail.com