Proslava 50. obljetnice dolaska u Franjevačko sjemenište

Prije 50 ljeta, ujesen 9. rujna 1968., dobri Bog je pozvao 46 mladića i poslao ih u Franjevačko sjemenište u Sinju. Proslava 50. obljetnice dolaska u Franjevačko sjemenište obilježena je u Potravlju 14. srpnja 2018.

Više...
 
Imotski: Mlada misa fra Jerka Kolovrata

U nedjelju 8. srpnja 2018. u 11 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom fra Jerko Kolovrat, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, slavio je svoju mladu misu.

Više...
 
Ugljane: 41. obljetnica misništva

Na blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Europe, 11. srpnja 2018. na svoj uobičajeni godišnji susret okupila su se braća koja su došla u Sjemenište g. 1966. i bila zaređena za svećenike prije 41 godinu, dio ih završio u Zagrebu i dio u Jeruzalemu.

Više...
 
Visovac: Proslava 40. obljetnice svećeništva

U franjevačkom samostanu na Visovcu u utorak 10. srpnja 2018. godine, osmorica braće Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja proslavila su 40. obljetnicu svećeništva. Svetu misu je predvodio fra Gabrijel Jurišić, a propovijedao je fra Stjepan Čovo.

Više...
 
Visovac: Oblačenje i zavjetovanje

Subota, 7. srpnja 2018., bila je osobito svečan dan za Franjevačku provinciju Presvetoga Otkupitelja, kada su po prvi put odjenuli franjevačko redovničko odijelo petorica postulanata a prve zavjete položila četvorica dosadašnjih novaka.

Više...
 
Fra Ivan Macut: Filozofija u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj

Fra Ivan Macut, profesor na KBF-u u Splitu, napisao je i objavio osmu knjigu pod naslovom Filozofija u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Knjigu je objavila nakladnička kuća Školska knjiga iz Zagreba. Urednica knjige je Miroslava Vučić. Knjiga sadrži 424 stranice.

Više...
 
Visovac: Proslava Dana Provincije

U srijedu, 4. srpnja 2018., na Visovcu je proslavljen Dan Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja.

Više...
 
Diplomirao fra Kristian Radas

U utorak, 3. srpnja 2018., na Filozofsko–teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, diplomirao je fra Kristian Radas.

Više...
 
Ljetno slavlje u HKŽ Rosenheim

Povodom završetka školske i vjeronaučne godine u župi Rosenheim održano je ljetno slavlje sa sv. misom zahvalnicom u nedjelju 1. srpnja 2018.

Više...
 
Split: Objavljen ljetni broj lista "Marija"

Objavljen je ljetni broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za srpanj-kolovoz-rujan 2018. "Nikamo bez Majke" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Zagreb: Diplomirao fra Marko Đerek

Fra Marko Đerek diplomirao je u ponedjeljak, 2. srpnja 2018., na Filozofsko–teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, afiliranom Papinskom sveučilištu „Gregoriana“ u Rimu.

Više...
 
München: Novi broj župnog listića

München: Župni listić za srpanj 2018.

 
Kladnjice: Blagoslov kapelice

U subotu, 30. lipnja 2018., fra Ante Jurić blagoslovio je kapelicu u čast Gospe od Zdravlja u filijali Kladnjice, župa Čvrljevo.

Više...
 
Proslavljen blagdan sv. Petra u Morpolači

U petak 29. lipnja 2018. povodom blagdana sv. Petra, u župi Čista Velika, svečano je proslavljen blagdan sv. Petra u Morpolači. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Marko Nimac, a u koncelebraciji je bio fra Josip Grgić.

Više...
 
Šubićevac: Predstavljena knjiga „Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba“

U četvrtak, 28. lipnja 2018., u Franjevačkom samostanu na Šubićevcu predstavljena je knjiga Željka Garmaza „Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba“.

Više...
 
Otok: Hodočašće u Rim, Asiz i Loreto

Protekli produženi vikend (21. – 26. lipnja 2018.), 55 vjernika iz župe Otok hodočastilo je u Rim, Asiz i Loreto pod vodstvom fra Jure Hrgovića.

Više...
 
Sinj: Oproštaj od fra Bože Lovrića

U utorak, 26. lipnja 2018. u 15 sati, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Božu Lovrića. Na oproštaju su bili provincijal fra Joško Kodžoman, gvardijan fra Jakov Begonja i 112 redovnika-svećenika.

Više...
 
Rim: Fra Ivan Vuletić postigao licencijat

Dana 25. lipnja 2018. godine fra Ivan Vuletić na Papinskom Sveučilištu Gregorijana, na Facoltà di Storia e Beni culturali della Chiesa postigao je licencijat iz crkvene povijesti.

Više...
 
Bristivica: Proslava sv. Ivana Krstitelja

U nedjelju, 24. lipnja 2018., procesiju i euharistijsko slavlje prigodom proslave sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Bristivica, predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman.

Više...
 
Trstenik: Otvorenje „Jubilejske godine“ i zavjetovanje u OFS-u

U nedjelju, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja 2018., na Trsteniku je obilježena 40. obljetnica odobrenja Pravila OFS-a i slavlje trajnoga i privremenog zavjetovanja u OFS-u.

Više...
 
Hodočašće iz župe Dubravice u Podmilačje

Dana 24. lipnja 2018. oko sto hodočasnika iz Župa Dubravice i Rupe hodočastili su sv. Ivanu Krstitelju u Podmilačje.

Više...
 
Rosenheim: Održan prvi dječji oratorij

U subotu 16. lipnja 2018. u prostorijama Hrvatske katoličke župe Rosenheim održao se prvi dječji oratorij pod izabranom himnom „Mi želimo uzdić Isusa“!

Više...
 
Split: Svećeničko ređenje

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je u subotu, 23. lipnja 2018. u splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra, svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio deset đakona. Opširnije: www.smn.hr.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas534
Ovaj mjesecOvaj mjesec37932
UkupnoUkupno6098819

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107 

Administrator

franodoljanin@gmail.com