Split: Treći dio devetnice Gospi od Zdravlja

U trećem dijelu Devetnice, dvije večeri, misno slavlje predvodio je i propovijedao fra Ivan Udovičić. U nedjelju je održan koncert duhovnih skladbi „Klape Gospi od Zdravlja“.

Više...
 
Split: Hodočašće i humanitarna akcija u sklopu Dana svete Elizabete, zaštitnice OFS-a

Dani svete Elizabete, zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda, organizirani su po prvi put od 17. do 19. studenoga 2018. na splitskom Trsteniku. U sklopu Dana upriličeno je hodočašće svetici i karitativna akcija te večer duhovne poezije. Opširnije: www.smn.hr.

 
Split: 150 ljeta Školskih sestara franjevki Krista Kralja

U samostanskoj i župnoj crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, u nedjelju 18. studenoga 2018., misom zahvalnicom u 11 sati, Školske sestre franjevke Krista Kralja, obilježile su 150. obljetnicu postojanje Družbe.

Više...
 
Split: Drugi dio devetnice Gospi od Zdravlja

U drugom dijelu Devetnice, 15. i 16. studenoga 2018., slavili smo mise u 7 sati sa časoslovom, u 8 i u 9 sati i navečer u 19 sati; euharistijsko klanjanje od 9,30 do 12 sati, razgovor sa svećenikom od 16 do 18 sati. Prije večernje mise molili smo Gospinu krunicu, a misu je predvodio fra Ivan Maletić.

Više...
 
Mainz: Tradicionalna 21. smotra crkvenih zborova

Tradicionalna 21. smotra crkvenih zborova hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj održana je u subotu 17. studenoga u crkvi sv. Bonifacija u Mainzu. Opširnije www.zivazajednica.de.

 
Drniš: Zavjetovanje u OFS-u

U  nedjelju 18. studenog 2018. na večernjoj svetoj misi u crkvi sv. Ante u Drnišu dvije vjernice zavjetovale su se u Franjevačkom svjetovnom redu u mjesnom  bratstvu OFS Drnš.

Više...
 
Vukšić: Svijeće za Vukovar i Škabrnju

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje molitvu za žrtve Vukovara i Škabrnje predvodio je župnik fra Božo Mandarić.

Više...
 
Sinj za Vukovar i Škabrnju

Grad Sinj i Župa Gospe Sinjske u subotu, 17. studenoga 2018., započeli su obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 27-me obljetnice pada Grada heroja i stradanja Škabrnje. Obilježavanje je započelo svetom misom u crkvi Gospe Sinjske. Opširnije: www.gospa-sinjska.hr.

 
Šubićevac: Obljetnica posvete crkve

Već jedanaest godina na dan 15. studenog, svečanim euharistijskim slavljem, obilježavamo dan posvete crkve i samostana Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu.

Više...
 
Vrlika: List "Vrličko kolo"

Vrlika: Župni list "Vrličko kolo" - 2018.

 
Hodočašće u Svetu Zemlju

Na hodočašću u Svetoj Zemlji od 6. do 13.  studenog 2018. bila su petorica naših fratara, dvojica u svojstvu vodiča fra Domagoj Runje i fra Ivan Maletić, a trojica u svojstvu hodočasnika: fra Jure Brkan, fra Jure Šimunović i fra Danijel Stipanović.

Više...
 
Split: Prva tri dana devetnice Gospi od Zdravlja

U prigodi proslave svetkovine Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu kao neposrednu pripravu za Svetkovinu započela je devetnica pod geslom: Marija i kršćanska obitelj. U prva tri dana, 12., 13. i 14. studenoga 2018., večernje misno slavlje u 19 sati predvodio je fra Ivan Režić.

Više...
 
Zagreb: Novi broj glasila "Dobri Otac Antić"

Zagreb: Glasilo "Dobri Otac Antić" 3-4/2018.

 
Esslingen: Novi broj župnog lista

Esslingen: Župni list 'Amen' 4-2018.

 
Lišane: Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u velebnoj crkvi sv. Nikole Tavelića, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljen je u srijedu, 14. studenoga 2018., nebeski zaštitnik Lišana  sv. Nikola Tavelić.

Više...
 
Imotski: Smotra dječjih zborova

U Franjevačkom samostanu sv. Frane u Imotskom u subotu 10. studenoga 2018. održana je smotra dječjih zborova imotskoga samostanskog okružja. U smotri je sudjelovalo oko 300 djece.

Više...
 
Split: Održano molitveno bdijenje „24 sata za Gospodina“

U Splitu u crkvi Čudotvorne Gospe od Zdravlja 9 i 10. studenog 2018. održano je molitveno bdijenje pod nazivom „24 sata za Gospodina“. Bdijenje je započelo misom mladih koja se svaki petak održava u crkvi Gospe od Zdravlja u 20.30 sati.

Više...
 
London: Duhovna obnova i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu u nedjelju 11. studenoga 2018. obilježila je sv. misom koju je predslavio fra Ljubomir Šimunović.

Više...
 
Karin: Održan prvi susret početne formacije u OFS-u

Dana 10. studenoga  2018. u 17 sati u Franjevačkom samostanu Svete Marije Bezgrešne u Karinu održan je prvi susret početne formacije za članove mjesnoga bratstva OFS –a „Čudotvorna Gospa Karinska“ u nastajanju.

Više...
 
U Brnazama proslavljeno Tavelićevo i blagoslovljen kamen temeljac za novu crkvu

U središtu ovogodišnje proslave Tavelićeva u Brnazama u nedjelju, 11. studenog 2018., bio je blagoslov i polaganje kamena temeljca nove crkve. Slavlje i obred blagoslova kamena temeljca predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. Opširnije www.gospa-sinjska.hr i www.ferata.hr.

 
Wiesbaden: Održan sedmi susret hrvatskih studenata iz Njemačke

Sedmi po redu susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je od petka 9. do nedjelje 11. studenoga 2018., u Wiesbadenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke misije (HKM) Wiesbaden.

Više...
 
Fra Stojan Damjanović objavio knjigu poezije

Fra Stojan Damjanović objavio je u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Drnišu svoju prvu zbirku poezije pod naslovom „Čovjek u centru“.

Više...
 
München: OFS i FRAMA na La Verni

Povodom svečanih zavjeta OFS-a i Frame, pedesetak braće i sestara od 29. do 31. listopada 2018. živjela je intenzivne duhovne vježbe na La Verni koje su predvodili fra Filip Mimica i fra Petar Komljenović.

Više...
 
Drugi svezak biblioteke „Umnici“ posvećen fra Karlu Baliću

U izdanju Službe Božje izašao je drugi svezak Biblioteke „Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja“ posvećen je fra Karlu Baliću. Knjigu je napisao Dinko Aračić.

Više...
 
„Ljetopis fra Petra Filipovića“

Miljenko Buljac objavio je u prikaz pod naslovom „Knjiga pred kojom zastaje dah“ a odnosi se na „Ljetopis fra Petra Filipovića“ koju su priredili Mislav Cvitković i fra Mirko Marić.

Više...
 
Frankfurt: „Živa zajednica“ za studeni

Iz tiska je izašao broj Žive zajednice za studeni, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni, koji ove godine slavi 40. obljetnicu izlaženja.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2793
Ovaj mjesecOvaj mjesec44981
UkupnoUkupno6390085

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 134 

Administrator

franodoljanin@gmail.com