Kruševo: Blagoslov spomenika fra Anti Pavlovu

Na blagdan sv. Jure, 23. travnja 2019., u župi Kruševo, na inicijativu župnika fra Ivana Nimca, mons. Juraj Jezerinac blagoslovio je spomenik u čast fra Ante Pavlova kojega su partizani ubili 22. siječnja 1944. godine. O ubijenom fra Anti govorio je i provincijal fra Joško Kodžoman, a svetu misu je predvodio mons. Juraj Jezerinac.

Više...
 
Lišane-Vukšić: Molitva za poginule hrvatske branitelje

Na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja 2019., u župnoj crkvi sv. Mihovila  u Vukšiću, tradicionalno je slavljena misa na spomen 14 poginulih hrvatskih branitelja župe Lišane.

Više...
 
Fra Stjepan Čovo: "FRANJEVCI IZBJEGLICE ..."

Fra Stjepan Čovo objavio je knjigu „Franjevci izbjeglice Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja“. Knjigu su recenzirali prof. dr. fra Dušan Moro i fra Frano Doljanin. Autor u knjizi obrađuje 30 fratara Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Više...
 
Cvjetnica u Sinju

Na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje, 14. travnja 2019., od ranih jutarnjih sati brojni su vjernici iskoristili prigodu za svetu ispovijed i sudjelovali na misnim slavljima. Na župnoj misi u 10 sati župnik fra Perica Maslać predvodio je procesiju i euharistijsko slavlje. opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Lišane-Vukšić: Proslava Cvjetnice

Svečano  i dostojanstveno slavlje bilo je 14. travnja 2019. ispred župne crkve sv. Mihovila u Vukšiću. Mnoštvo vjernika iz Vukšića, Lišana, Bulića, Provića i Ostrovice došlo je s maslinovim grančicama i sudjelovalo u procesiji i misi koju je predvodio župnik fra Božo Mandarić.

Više...
 
Köln: Put križa s djecom i roditeljima

U subotu, 13. travnja 2019., u Kölnu u Mauritiuskirche u 10.30 sati održan je Put križa s djecom koja pohađaju vjeronauk u Kölnu zajedno s njihovim roditeljima. Put križa je predvodio fra Vuk Buljan dok su djeca od 3 - 9 razreda čitala postaje. Opširnije: hkm-koeln.de.

 
Križni put mladih grada Sinja

Križni put mladih grada Sinja održan je u subotu 12. travnja 2019. Pobožnost je započela kod Muzeja Cetinske krajine odakle su se okupljeni uputili prema Gospinom gradu. Križni put predmolili su srednjoškolci i fra Antonio Mravak. Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Sinj: Križni put na Gospinom gradu

Župa Gospe Sinjske organizirala je u petak, 12. travnja 2019. za sve župljane Križni put prema Gospinu gradu. Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Za Križem po Promini

Na petu korizmenu nedjelju, 7. travnja 2019., održan je Križni put Prominom.

Više...
 
Križni put u crkvi u Makarskoj

Franjevački samostan u Makarskoj, prigodom blagoslova novih postaja Križnog puta, izdao je katalog postaja uz popratni molitveni tekst. Postaje je izradio Duje Botteri, a tekst je napisao gvadijan fra Ante Čovo. Cijelo izdanje možete preuzeti u pdf-u.

 
Karin: Primanje u OFS

U samostanu Gospe od Anđela u župi Karin, u utorak 9. travnja 2019. vladalo je posebno ozračje. Dvanaestero braće i sestara odlučilo je pobliže upoznati život sv. Franje ulazeći u Franjevački svjetovni red.

Više...
 
Makarska: Blagoslov postaja Križnog puta

U samostanskoj crkvi u Makarskoj u ponedjeljak, 9. travnja 2019., fra Ante Vučković je blagoslovio postaje Križnog puta koje je izradio akademski umjetnik Duje Botteri.

Više...
 
Visovački novaci na Trsatu

Od 4. do 6. travnja 2019. godine novaci s Visovcu bili su u posjetu novacima na Trsatu. Posljednjih nekoliko godina ustalio se običaj međusobnih posjeta između novaka Provincije sv. Ćirila i Metoda i novaka Provincije Presvetoga Otkupitelja.

Više...
 
München: Novi župni listć

München: Župni listić - Uskrs 2019.

 
Šubićevac: Održana tribina za mlade

U nedjelju, 7. travnja 2019., na 5. korizmenu nedjelju u župnoj dvorani ispod crkve sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu održana je tribina za mlade u organizaciji Hrvatskog nadzemlja. Opširnije: www.subicevac.hr

 
Frankfurt: Uskrsni dvobroj Žive zajednice

Iz tiska je izašao uskrsni dvobroj Žive zajednice, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
Križni put mladih Šibenske biskupije

Križni put mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 6. travnja 2019. Mladi, njih oko dvjesto i pedeset,  ove godine za križem hodali su na relaciji Kamenjak – Banjevci – Stankovci – Lišane Ostrovičke.

Više...
 
Split: Duhovna obnova za redovnice

U splitskoj crkvi Gospe od Zdravlja, u nedjelju, 7. travnja 2019., održan je preduskrsni susret redovnica grada Splita i okolice. Nakon pozdrava više od 150 sestara i službe riječi, koju je predvodio fra Petar Lubina, biskupski delegat za redovnice, nazočnima je o dokumentu Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života Ekonomija u službi karizme i poslanja govorio dr. sc. fra Ivica Jurić.

Više...
 
Korizmeni duhovni impuls za mlade u HKŽ München

U organizaciji Hrvatske katoličke župe München priređen je „Korizmeni duhovni impuls“ za mlade u Münchenu. Duhovni impuls predvodio je fra Josip Repeša.

Više...
 
Roditelji Dječjega i Mješovitog zbora mladih Gospe od Zdravlja na hodočašću u Rimu

Roditelji Dječjega zbora i Mješovitog zbora mladih župe Gospe od Zdravlja već tradicionalno svake godine hodočaste u neka značajna hodočasnička mjesta.

Više...
 
Turjaci: Novi župni listić

Turjaci: Župni listić - Uskrs 2019.

 
Godišnji sastanak Povjerenstva HKM London

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu u četvrtak 4. travnja 2019. održan je godišnji sastanak Povjerenstva Misije (Croatian Church Trust).

Više...
 
Offenbach: Novi župni listić

Offenbach: Župni listić - Uskrs 2019.

 
Runovići: Održana korizmena duhovna obnova

Korizmena duhovna obnova u župi Runovići održana je od 28. do 31. ožujka 2019. na temu „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta“ (Mt 4, 4). Voditelji su bili fra Šimun Bilokapić i fra Jure Hrgović.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1899
Ovaj mjesecOvaj mjesec60656
UkupnoUkupno6746055

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84 

Administrator

franodoljanin@gmail.com