Šubićevac: Misijska nedjelja

Misijska nedjelja proslavljena je u župi sv. Ante na Šubićevcu u Šibeniku 21. listopada 2018. Slavlje je predvodio fra Mario Radman koji je pozvao župljane da sudjeluju u misijskoj akciji 100 dana misija pod simboličnim nazivom „1 kuna – 1 obrok“.

Više...
 
Visovac: Duhovna obnova za OFS „Blagovijest“

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik održalo je jednodnevnu duhovnu obnovu u svetištu Gospe Visovačke u subotu, 20. listopada 2018.

Više...
 
Rim: Fra Domagoj Volarević obranio doktorsku disertaciju

Na Papinskom Liturgijskom Institutu u Rimu fra Domagoj Volarević je 18. listopada 2018. obranio doktorsku disertaciju pod naslovom Cantatorium et Sacramentarium Sibenicense. Introduzione ed edizione semicritica del Cod. 1 della Bibliotecadel Convento di san Francesco a Sebenico (Kantatorij i Sakramentar iz Šibenika.

Više...
 
Šibenik: Područno hodočašće OFS-a i Frame

Zadarsko-šibensko područno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“ (Zadar) u sklopu Velike devetnice hodočastilo je u nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibenik u petak, 12. listopada 2018.

Više...
 
Split - KBF: Kršćanska kulturna baština Splita i okolice

Katolički bogoslovni fakultet u Splitu organizira program cjeloživotnog učenja Kršćanska kulturna baština Splita i okolice. Program traje 2 semestra (tijekom mjeseci studenog/prosinca i veljače/ožujka) a izvodi se potkraj tjedna u obliku cjelodnevnih aktivnosti (predavanja i terenske nastave). Nastava započinje 3. studenoga 2018.

Više...
 
Split: Novi broj revije "Služba Božja"

Liturgijsko-pastoralna revija Služba Božja 3/2018.

 
Sv. Franjo Asiški u Rosenheimu

Iako je sv. Franjo živio prije više od 800 godina, činilo se kao da je u subotu 13. listopada 2018. u HKŽ Rosenheim oživio i čitavim bićem potvrdio svoju prisutnost.

Više...
 
Šubićevac: „Dan zahvalnosti – dan kruha“

Na 28. nedjelju kroz godinu, 14. listopada 2018., u crkvi Sv. Ante na Šubićevcu slavio se „Dan zahvalnosti – dan kruha“.

Više...
 
Visovac: Susret odgojnih zavoda Provincije

U subotu, 13. listopada 2018. godine, već tradicionalno, upriličen je susret odgojnih zavoda Provincije Presvetoga Otkupitelja. Domaćin i organizator susreta bio je Novicijat na Visovcu.

Više...
 
Novi broj lista "NOVICIJAT"

Visovac: List novicijatâ JKPMOFM

 
Generalni i nacionaloni duhovni asistenti OFS-a u posjeti Splitsko-dubrovačkom bratstvu

Nakon XVIII. nacionalnog kapitula OFS-a fra Pedro Zitha, OFM, generalni duhovni asistent i fra Mate Bašić, nacionalni duhovni asistent posjetili su u utorak, 9. listopada 2018. Splitsko-dubrovačko područno bratstvo OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ i područnu Framu.

Više...
 
Drniš: Posjet generalnog i nacionalnog duhovnog asistenta OFS-a

U sklopu pastoralnog pohoda nacionalnom bratstvu OFS-a generalni duhovni asistent fra Pedro Zitha, OFM, u pratnji nacionalnog duhovnog asistenta fra Mate Bašića, OFM posjetio je zadarsko-šibensko područno bratstvo OFS-a.

Više...
 
Prijenos posmrtnih ostataka fra Mirka Čovića iz Beča u Makarsku

U nedjelju 7. listopada 2018. u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, u crkvi Blažene Djevice Marije Am Hof, organiziran je svečani oproštaj od o. fra Mirka dr. Čovića koji je pokopan na groblju Sv. Križa u Makarskoj 9. listopada 2018.

Više...
 
Samobor: Održan XVIII. redovni nacionalni kapitul OFS-a

XVIII. redovni nacionalni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a održan je 5. - 7. listopada 2018. godine u Kući susreta Tabor u Samoboru.

Više...
 
Visovac: Proslava sv. Franje i blagoslov novoga kipa

U svetištu Gospe od milosti na Visovcu, u četvrtak 4. listopada 2018.,  proslavljen je blagdan svetoga Franje Asiškoga. Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Dejan Međugorac, ovogodišnji mladomisnik i župni vikar u Drnišu.

Više...
 
Vrlika: Proslava blagdana Gospe od Ružarija

U nedjelju 7. listopada 2018. godine svečano je proslavljen blagdan nebeske zaštitnice župe Vrlika Gospe od Ružarija. Svečanom misnom slavlju predsjedao je don Tomislav Zečević, profesor na Riječkoj Teologiji i župnik Liča i Fužina.

Više...
 
Šubićevac: Blagoslov Gospine krune

Dan Gospe od Ružarija, 7. listopada 2018., bio je i prigoda da se tijekom svečanog večernjeg Euharistijskog slavlja blagoslovi Gospina kruna na kipu suzaštitnice Gospe Lurdske u Šibeniku na Šubićevcu.

Više...
 
Runovići: Hodočašće u Mariju Bistricu

U nedjelju 7. listopada 2018. godine vjernici iz župe Gospe od Karmela – Runovići, njih 50 predvođeni župnikom fra Mladenom Prolićem, hodočastili su po sedmi put na prvu nedjelju mjeseca listopada u Hrvatsko nacionalno svetište Mariju Bistricu.

Više...
 
Zaostrog: Proslava 550. obljetnice franjevačkog samostana

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je u nedjelju, 7. listopada 2018., u franjevačkom samostanu sv. Marije u Zaostrogu misno slavlje u povodu proslave 550. obljetnice toga samostana. Opširnije: www.smn.hr.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas101
Ovaj mjesecOvaj mjesec49911
UkupnoUkupno6323671

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 

Administrator

franodoljanin@gmail.com