Split: Održan sastanak Provincijskog definitorija

Provincijski definitorij održan je u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu 19. – 20. lipnja 2018. godine pod predsjedanjem provincijala fra Joška Kodžomana.

Više...
 
Prva sjednica područnog vijeća OFS-a i FRAME

Zajednička sjednica Područnog vijeća OFS-a i Područnog vijeća FRAME Zadarsko-šibenskog područnog bratstva održana je u nedjelju, 17. lipnja 2018. u franjevačkom samostanu na Šubićevcu.

Više...
 
London: Misa za Domovinu

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju, 17. lipnja 2018., predslavio je fra Joško Kodžoman, provincijal, u suslavlju s fra Ljubomirom Šimunovićem, voditeljem HKM London.

Više...
 
Lišane: Privremeni zavjeti u OFS-u

U subotu, 16. lipnja 2018., u crkvi sv. Mihovila u Lišanima održana je svečanost polaganja prvih privremenih zavjeta u Franjevačkom svjetovnom redu.

Više...
 
Turnir za ministrante Župe Gospe Sinjske

U subotu, 16. lipnja 2018., franjevci su organizirali malonogometni turnir za mlade poslužitelje oltara iz Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice, Lučana i Sinja. Opširnije: www.gospa-sinjska.hr.

 
Kolaudacija obnovljenih orgulja u samostanskoj crkvi u Makarskoj

U nedjelju, 17. lipnja 2018. godine, u franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM u Makarskoj bila je kolaudacija obnovljenih orgulja. Euharistijsko slavlje predvodio je makarski gvardijan fra Ante Čovo. Za vrijeme mise pjevanje je predvodio mješoviti zbor župe Gospe od Zdravlja iz Splita pod ravnanjem fra Stipice Grgata uz orguljsku pratnju s. Zorislave Radić.

Više...
 
Fra Stipica Grgat održao dva predavanja na simpozijima

Fra Stipica Grgat održao je predavanje 19. svibnja 2018. zajedno s dr. sc. Vitom Balićem u prigodi obilježavanja 130. obljetnice rođenja fra Bernardina Sokola u Kaštel Sućurcu i 16. lipnja 2018. u mjestu Janjina na Pelješcu u prigodi 50. obljetnice smrti don Koste Selaka.

Više...
 
Šubićevac: Proslava sv. Ante

U Šibeniku na Šubićevcu proslavljen je sv. Ante 13. lipnja 2018. Opširnije o proslavi pročitajte i pogledajte na stranici www.subicevac.hr.

 
U Sinju proslavljen blagdan sv. Ante

Pobožnost „13 utoraka“ sv. Ante u crkvi Gospe Sinjske u Sinju predvodili su svećenici koji nose ime u čast sv. Ante, a večernje euharistijsko slavlje i blagoslov djece predslavio je fra Ante Akrap, profesor na KBF-u u Splitu.

Više...
 
München: Proslava sv. Ante

U Hrvatskoj katoličkoj župi München trodnevnicu i svetkovinu sv. Ante predvodio je fra Božo Vuleta, a pjevanje i molitve su predvodili franjevački bogoslovi iz Splita.

Više...
 
Lišane-Ostrovica: Proslavljen blagdan sv. Ante

U crkvi sv. Ante u Ostrovici vjernički puk župe sv. Mihovila Lišane proslavio je 13. lipnja 2018. g. blagdan sv. Ante. Svečanu misu predvodio je župnik fra Luka Banić.

Više...
 
Intervju s provincijalom Alessandrom Mastromatteom

Intervju s provincijalom Alessandrom Mastromatteom

 
Preminula majka fra Bože Gulića

U utorak, 12. lipnja 2018., preminula je u 87. godini Milica Gulić, majka fra Bože Gulića. Sprovod i misa zadušnica bit će u srijedu, 13. lipnja 2018. u 16 sati na Gljevu.

 
Sinj: Natječaj za upis učenika u prvi razred Franjevačke gimnazije

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti objavila je NATJEČAJ za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2018./2019. Natječaj možete preuzeti OVDJE (pdf).

 
Šubićevac: Primanje i obećanje u Frami

U župi sv. Ante na Šubićevcu šesnaest mladih u devetnici sv. Anti, u nedjelju 10. lipnja 2018., primljeno je u Franjevačku mladež i dalo obećanje. Svetu misu i obred primanja i obećanja predvodio je fra Mario Radman. Opširnije: www.subicevac.hr.

 
Letak za duhovna zvanja

Letak za duhovna zvanja (pdf)

 
Vepric: Duhovne vježbe za đakone

Duhovne vježbe za đakone koji se pripremaju za stupanje u red prezbiterata održane su u Vepricu od 3. do 6. lipnja 2018. godine. Voditelj duhovnih vježbi bio je don Stipan Šurlin.

Više...
 
Zagreb: Susret pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije održan je 6. lipnja 2018. godišnji susret pastoralnih djelatnika u Hrvatskoj inozemnoj pastvi iz Zapadne Europe.

Više...
 
​Šubićevac: Susret ministranata

U samostanu i župi sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu u subotu, 26. svibnja 2018., s početkom u 9:30 održan je drugi ovogodišnji susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu je sudjelovalo oko 350 ministranata iz 23 župe.

Više...
 
Korušce: Proslava Duhova

U filijali Korušce, župa sv. Martina Lećevica, vjernici su proslavili blagdan nebeskog zaštitnika crkve u nedjelju, 20. svibnja 2018. godine. Slavlje je predvodio fra Josip Repeša.

Više...
 
Hodočašće iz Offenbacha u Padovu i Rim

Hrvatska katolička zajednica Offenbach organizirala je od 30. svibnja do 4. lipnja 2018. god. hodočašće u Padovu i Rim. Sudjelovao je 51 hodočasnik, na čelu sa župnikom Tomislavom Dukićem.

Više...
 
Kelkheim: Proslavljeno Tijelovo i Dan župe

HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus tradicionalno je proslavila Tijelovo i Dan župe, u četvrtak 31. svibnja 2018. Misno slavlje predvodio je o. Frano Prcela, u zajedništvu s o. Diethardom Zielsom i domaćim župnikom fra Antom Markovićem.

Više...
 
München: Hodočašće u Svetu Zemlju

HKŽ München organizirala je u suradnji sa agencijom Ichtis-Travel 7-dnevno hodočašće u Svetu Zemlju od 18. do 25. svibnja 2018. Na hodočašću je bilo 57 hodočasnika, a stručno i duhovno vodstvo imali su fra Domagoj Runje i gospođa Nataša Bulić.

Više...
 
Novaci s Trsata posjetili novake na Visovcu

Od 22. svibnja do 25. svibnja 2018. godine jedanaest novaka sa Trsata zajedno sa svojim meštrom fra Tomislavom Faletarom i domeštrom fra Ljubom Sesarom posjetili su novake i odgojitelje na Visovcu te samostane Imotski i Sinj.

Više...
 
Zavojane: Obilježen 'FRA KARLOV DAN'

U utorak, 22. svibnja 2018., u župi Zavojane obilježen je 'FRA KARLOV DAN' - 75. godišnjica mučeničke smrti zavojanskog župnika fra Karla Ćuluma. Svetu misu predvodio je župnik fra Marko Bitanga.

Više...
 
Generalni vizitator fra Darko Tepert

Generalni definitorij imenovao je 18. svibnja 2018. godine fra Darka Teperta, člana Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, generalnim vizitatorom naše Provincije.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas435
Ovaj mjesecOvaj mjesec51614
UkupnoUkupno6044739

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39 

Administrator

franodoljanin@gmail.com