Fra Mate Zoričić – četvrti svezak biblioteke Umnici Provincije

Četvrti svezak biblioteke Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja bavi se likom i djelom fra Mate Zoričića. Knjigu su napisalidoc. dr. dr. sc. fra Ivan Macut i mr. sc. fra Jakov Udovičić. Knjigu su recenzirali doc. dr. sc. Šimun Bilokapić te doc. dr. sc. Marijo Volarević. Knjiga sadrži 132 stranice.

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 1/2019.

 
Misa za Domovinu na 26. godišnjicu sjećanja na razaranje samostana i crkve u Karinu

U Karinu je, 13. veljače 2019., obilježena 26. godišnjica Dana sjećanja na razaranje Franjevačkog samostana Svete Marije Bezgrešne i samostanske crkve Bezgrešnog Začeća BDM u Domovinskom ratu. Misno slavlje predvodio je vikar Provincije fra Ante Udovičić.

Više...
 
Šubićevac: Proslava Gospe Lurdske

U župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu proslavljen je blagdan Gospe Lurdske od 8. do 11. veljače 2019. Svečano euharistijsko slavlje na blagdan Gospe Lurdske predvodio je fra Šimun Bilokapić.

Više...
 
Zagreb: Proslavljen blagdan Majke Božje Lurdske

Svetište i župa Gospe Lurdske u Zagrebu svečano je u ponedjeljak 11. veljače 2019. proslavila svetkovinu svoje nebeske zaštitnice. Središnje euharistijsko slavlje, u zajedništvu s petnaestak svećenika Maksimirsko-trnjanskog dekanata, predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski.

Više...
 
Brnaze: Proslava Gospe Lurdske

U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, kapelanije Župe Čudotvorne Gospe Sinjske, u nedjelju 10. veljače 2019. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske.

Više...
 
Njemačka: Pokrajinske sjednice s delegatom

Prve pokrajinske sjednice u 2019. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, održane su, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, od ponedjeljka 4. do petka 8. veljače u pet njemačkih gradova. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Sinj: Proslava Stepinčeva

U Svetištu Gospe Sinjske, u nedjelju 10. veljače 2019. godine, kad Crkva u Hrvata slavi i spomendan blaženog Alojzija Stepinca, slavljena je sveta misa kojom je predsjedao don Ante Mateljan. Nakon euharistijskog slavlja u crkvi je izveden oratorij za soliste, mješoviti zbor, orkestar i orgulje ”Slobodan u istini – Blaženi Alojzije Stepinac”’. Opširnije: www.gospa-sinjsk.hr

 
München: Proslava Stepinčeva

Svečanim euharistijskim slavljem u Crkvi sv. Mihaela u centru Münchena hrvatski vjernici su u nedjelju, 10.veljače 2019. proslavili ovogodišnje Stepinčevo. Na euharistijskom slavlju se okupilo preko 2000 hrvatskih vjernika iz glavnog bavarskog grada, a predvodio ga je dr. sc. fra Mario Knezović.

Više...
 
Darmstadt: Događanja uz 50. obljetnicu misije

Duhovnom obnovom pod vodstvom P. Marka Glogovića i uz glazbenu pratnju sastava „Emanuel“ te otvaranjem izložbe „Umjetnost u drvu i kamenu“ autora fra Nediljka Brečića i Duje Jurkovića u Darmstadtu je otvorena „Godina hrvatske kulture 2019.“.

Više...
 
Fra Josip Repeša gostovao u programu HKR

U povodu Dana Posvećenog života, u subotu 2. veljače 2019., u programu HKR-a gostovao je fra Josip Repeša.

Više...
 
Natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme "Klape Gospi Sinjskoj''

Udruga  Klape Gospi Sinjskoj organizirala je natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme "Klape Gospi Sinjskoj'' (natječaj novih marijanskih duhovnih skladbi za klape).

Više...
 
Prominski molitvenik „PUT KRIŽA“

Fra Ivan Maletić uredio je molitvenik „Put križa“ koji je napisao prominski župnik fra Nikola Vucić 1802. godine. Ovaj molitvenik „preveo“ je Branko Jozić na hrvatski suvremenik jezik na temelju reprint izdanja kojeg je uredio fra Frano Poljak 1858. godine.

Više...
 
München: Novi broj župnog listića

München: Župni listić - veljača 2019.

 
Izašao treći svezak biblioteke Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja - Fra Ante Crnica

Treći svezak biblioteke Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja bavi se likom i djelom fra Ante Crnice. Knjigu je napisao prof. dr. sc. fra Jure Brkan. Knjigu su recenzirali doc. dr. sc. Daniel Patafta te doc. dr. sc. Zdenko Ilić. Knjiga sadrži 328 stranica, a uredio ju je dr. sc. fra Ivan Macut.

Više...
 
Fra Josip Cvitković imenovan župnim vikarom

Na definitorijalnom sastanku Kustodije Svete Zemlje održanom u Jeruzalemu 23. siječnja 2019. godine Uprava Kustodije je predložila fra Josipa Cvitkovića za župnog vikara župe Svetog Spasitelja u Jeruzalemu.

Više...
 
Fra Mario Jurišić: „Manje suza – više smijeha“

Fra Mario Jurišić objavio je 57. knjigu pod naslovom „Manje suza – više smijeha“. U Predgovoru je, između ostaloga, napisao kako je „ljudima dosta suza, plača, kukanja… Traže se ljudi koji šire optimizam i nadu, a ne pesimizam i očaj. (…)  Naslovom knjige je „želio da ovaj Božji poklon – život, proživimo u radosti s manje suza i grčeva“.

Više...
 
Frankfurt: Živa zajednica za siječanj i veljaču

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Poruka prigodom Dana posvećenog života 2019.

„Baštinici Kristovi“ naslov je poruke prigodom Dana posvećenog života 2019. koju su uputili msgr. Zdenko Križić, u ime Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života, i s. Ana Marija Antolović, u ime Hrvatske redovničke konferencije.

Više...
 
Split: Objavljen list "Marija" za veljaču 2019.

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za veljaču 2019. "Budimo svjetlo" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina. Urednik je pripredio kratke uvode za razmatranja otajstava krunice slave koji mogu poslužiti u molitvi za bolesnike prigodom proslave Gospe Lurdske.

Više...
 
Lišane: VI. susret početne formacije u OFS-u

Povjerenstvo za formaciju Zadarsko-šibenskog Područnoga bratstva OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“ održalo je VI. susret početne formacije za članove Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda „Sv. Mihovil“ Lišane Ostrovičke, u osnivanju, u petak, 25. siječnja 2019.

Više...
 
Visovac: Oproštaj od fra Ivana Buljevića

U franjevačkoj crkvi Gospe od Milosti na Visovcu, u četvrtak, 24. siječnja 2019. u 14 sati mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski, služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Ivana Buljevića koji je preminuo u Kijevu u nedjelju, 20. siječnja 2019., u 67. godini života, 50. redovništva i 42. svećeništva.

Više...
 
Aktivnosti za pastoral zvanja

U organizaciji provincijskog pročelnika za duhovna zvanja do lipnja 2019. godine predviđene su slijedeće aktivnosti: Vikend susreti za ministrante, vikend susret za srednjoškolce i studente te susreti ministranata.

Više...
 
Lišane: Primanja i obećanja u Frami

Dana 19. siječnja 2019. pod geslom „Prva ljubav opet te zove“ održala su se primanja i obećanja Frame Lišane sv. Mihovil.

Više...
 
Mjesečne molitvene nakane za OFS i Framu

Mjesečne molitvene nakane za Franjevački svjetovni red (OFS) i Franjevačku mladež (Frama) možete preuzeti OVDJE.

 
Split: Oproštaj od fra Branka Mijića

U franjevačkoj crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu u ponedjeljak, 14. siječnja 2019., mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, služio je misu zadušnicu za redovnika-svećenika fra Branka Mijića koji je preminuo u bolnici u Kninu u petak, 11. siječnja 2019., u 67. godini života, 51. redovništva i 43. svećeništva. Homiliju je održao mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski. U koncelebraciji su bili mons. Ante Ivas, biskup šibenski u miru, provincijal fra Joško Kodžoman, gvardijani fra Marko Duran, fra Jakov Begonja i drugi svećenici.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1498
Ovaj mjesecOvaj mjesec44866
UkupnoUkupno6599771

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63 

Administrator

franodoljanin@gmail.com