Nova vrijedna knjiga u izdanju Službe Božje

Doc. dr. dr. sc. Ivan Macut i dr. sc. Dinko Aračić napisali su uvodnu studiju i preveli Lutherovo poznato djelo Komentar Magnificata (Lk 1, 46-55). Knjigu su recenzirali prof. dr. sc. Niko Ikić (KBF Sarajevo) te izv. prof. dr. sc. Lidija Matošević (Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik – Zagreb). Vrijednost uvodne studije, a na poseban način prijevoda, nalazi se u tome što se radi o prvom prijevodu ovog poznatog i vrijednog Lutherovog djela na hrvatski jezik uopće. Knjiga ima 128 stranica.

Više...
 
Split: Novi broj lista "Marija"

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za studeni 2019. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Vidjet ćemo se! Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Stuttgart/ Bad Cannstatt: Obilježena 800. obljetnica susreta sv. Franje i sultana Melek el-Kamela

Oživljen povijesni susret sv. Franje Asiškoga i sultana egipatskog Melek el-Kamela koji se zbio 1219. godine u Egiptu.

Više...
 
Otok: Proslava sv. Luke

Proslava blagdana sv. Luke, zaštitnika župe Otok, svečano je protekla i ove godine. Samoj proslavi blagdana prethodila je trodnevnica koju su predvodili: fra Tino Labrović, župnik Potravlja, o. Hrvoje Mravak, odgojitelj isusovačkih novaka i fra Perica Maslać, sinjski župnik.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslavljena misijska nedjelja

Opširnije: subicevac.hr

 
Staševica: Izlet ministranata

Ministranti iz Staševice bili su na izletu u Pakoštanima. Opširnije: m.facebook.com

 
OFS: Održana III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

III. sjednica područnoga vijeća Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ održana je, pod predsjedanjem Mile Šuto, OFS, područne ministre i u nazočnosti fra Stipe Nimca, OFM, predsjednika Konferencije područnih duhovnih asistenata, u subotu, 19. listopada 2019. u Franjevačkom samostanu Gospe od Karmela u Omišu.

Više...
 
Podbablje/Kamenmost: Proslava sv. Luke

I ove godine na proslavi blagdana sv. Luke, zaštitnika župe Podbablje, okupilo se veliko mnoštvo vjernika. Samoj proslavi blagdana prethodila je trodnevnica koju je predvodio mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić.

Više...
 
Vrlika/Štikovo: Proslava sv. Luke

Blagdan sv. Luke evanđelista, nebeskog zaštitnika Štikova (župa Vrlika), svečano je proslavljen u subotu 19. listopada 2019. Slavlje je započelo u drevnoj istoimenoj crkvici u 10:30 sati.

Više...
 
OFS: Izabrano Nacionalno vijeće Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a

Izborni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 11. do 13. listopada 2019. pod predsjedanjem Tibora Kausera, OFS, generalnoga ministra i u nazočnosti fra Pedra Zitha, OFM, člana Konferencije generalnih duhovnih asistenata, u Samoboru u kući susreta Tabor.

Više...
 
Koeln: Pastoralni pohod mons. D. Schwaderlappa

U nedjelju, 13. listopada našu Misiju pohodio je pomoćni koelnski biskup dr. Dominikus Schwaderlapp koji je izvršio pastoralni pohod.

Pastoralni pohod našoj Misiji mons. Dominikus je započeo susretom u misijskim prostorijama u 10 sati s fra Vukom Buljanom i članovima Pastoralnog i Ekonomskog vijeća naše Misije. U tu svrhu upriličen je i prigodni domjenak. Nakon međusobnog razgovora i predstavljanja potreba i trenutnog stanja u našoj Misiji, Biskup je razgledao misijske prostorije.

Opširnije: hkm-koeln.de

 
Zagreb: Novi ciklus nastave studija Teologije posvećenog života

U petak, 18. listopada 2019., u 16,30 sati, započinje novi, četvrti, ciklus predavanja studija Teologije posvećenog života na adresi: Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, 10000 Zagreb. Nakon što je prošli, treći, dvogodišnji ciklus  u Splitu pohađalo čak 65 polaznica i polaznika, studij se ponovno vraća u Zagreb. Vodstvo studija obavještava sve predbilježene polaznike o početku predavanja i o provedbi upisa u stankama između predavanja. Sve redovnice i redovnici i drugi članovi zajednica posvećenog života, kao i vjernici laici, kako oni koji su se već predbilježili za studij tako i oni koji se još nisu predbilježili, a zainteresirani su, pozvani su da u petak i subotu, 18. listopada 2019., od 16,30, dođu na upis i na predavanja studija Teologije posvećenog života. Detaljnije informacije nalaze se na web-adresama: http://tpz.karmel.hr/http://www.redovnistvo.hr/dogadanja/raspored/predbiljezbe-za-cetvrti-nastavni-ciklus-studija-teologije-posvecenog-zivota.

 
Zagreb: Susret odgojnih zavoda

Održan je X. susret odgojnih zavoda Provincije u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

U franjevačkom samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu od 11. do 13. listopada 2019. g., održan je jubilarni X. susret svih odgojnih zavoda naše Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Na susretu su bili postulanti iz Imotskoga, novaci sa otočića Visovca, bogoslovi iz Klerikata u Splitu i Zagrebu te sjemeništarci iz Sinja sa svojim odgojiteljima.

Više...
 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (3)

Opširnije: zivazajednica.de

 
Imotski: Obećanja u bratstvima Frame

Po ustaljenoj tradiciji, na svetkovinu Sv. Franje, u petak 4. listopada, na večernjoj misi u 18 sati novi članovi svih bratstava Franjevačke mladeži iz imotskoga samostanskog okružja dali su svoja prva obećanja. Ove je godine ukupno 49 mladih po prvi put obećalo da će svoju mladost posvetiti Kristu u bratstvu Frame. Obećanja su dali framaši iz sljedećih bratstava: Imotski (17), Lovreć (8), Podbablje (6), Proložac (6), Runović (3), Vinjani (7) i Zmijavci (2).

Više...
 
Ludbreg: Antićevske duhovne vježbe za svećenike

U pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu fra Josip Šimić održao je duhovne vježbe za svećenike varaždinske biskupije u kojima su sudjelovali i ap. administrator varaždinske biskupije, dosadašnji biskup mons. Josip Mrzljak i generalni vikar biskupije mons. Toni Perčić. Zajedno s njima sudjelovalo je još 18 svećenika. Vježbe su započele u ponedjeljak 30. rujna navečer a završile 3. listopada u podne.

Više...
 
München: Posjet Hrvatskoj katoličkoj misiji u Parizu

Na poziv don Stjepana Lončara, voditelja HKM Pariz, prošlu je subotu i nedjelju (5. i 6. listopada 2019.) grupa mladih "framaša" naše župe iz Münchena zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Filipom Mimicom i sa časnom sestrom Nikolinom Bilić posjetila Hrvatsku katoličku misiju u Parizu.

Više...
 
Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U petak 4. listopada u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana.

Više...
 
Imotski: Sv. Franjo – uočnica i obred preminuća

Na zadnju večer devetnice sv. Franji u četvrtak 3. listopada u 19 sati u Imotskom je slavljena svečana misa uočnica koju je predvodio fra Velimir Bagavac, župni vikar Drinovaca, uz koncelebraciju gvardijana fra Kristiana Stipanovića, vikara Provincije fra Zorana Kutleše i još šestorice svećenika.

Više...
 
Vrlika: Proslava Gospe Rožarice, zaštitnice župe

Blagadan Gospe Rožarice i ove je godine svečano proslavljen u župi i gradu Vrlika. Jutarnju sv. misu u 8.30 sati slavio je župnik fra Mladen Prolić. Procesiju ulicama grada Vrlike u 10.30 sati te središnje misno slavlje predvodio je fra Joško Kodžoman, ravnatelj franjevačkog sjemeništa u Sinju, a suslavili su novi župnik fra Mladen Prolić, svećenici rodom iz župe Vrlika – fra Ivan Režić i don Tomislav Zečević te fra Ivan Norac.

Više...
 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (2)

Opširnije: zivazajednica.de

 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (1)

„Digitalno doba i pastoral mladih“ – tema je godišnjega pastoralnog skupa hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz Zapadne Europe, koji se održava od ponedjeljka, 7. do četvrtka, 10. listopada u Kući za daljnja usavršavanja Nadbiskupije Bamberg u Vierzenheiligenu kod Bamberga, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Sinj: Proslava sv. Franje u Čitluku/Jasenskom

U nedjelju, 6. listopada 2019., zajednica vjernika u Čitluku i Jasenskom proslavila je svetkovinu sv. Franje Asiškog, naslovnika mjesne crkve i zaštitnika tih dviju zajednica u sastavu Župe Gospe Sinjske.

Opširnije: gospa-sinjska.hr

 
Split/Trstenik: Proslava sv. Franje

Već tradicionalno na blagdan sv. Franje Asiškoga, 4. listopada, nadbiskup Barišić predvodi misno slavlje za bogoslove i odgojitelje Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji blagdan svoga utemeljitelja, šesnaestu godinu za redom, slave zajedno s bogoslovima i odgojiteljima splitskoga Centralnog bogoslovnog sjemeništa.

Opširnije: franjevci-st.com

 
BIETIGHEIM-BISSINGEN: Proslava zaštitnika zajednice sv. Franje

Na misnom se slavlju oprostio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Bietigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Illingen fra Josip Bebić i pastoralni suradnik Toni Kulić. U službu novog voditelja zajednica uveden fra Ante Babić.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Sitno: Proslavljen blagdan Gospe od Ružarija

U crkvi Sv. Jure u Sitnom, u nedjelju, 6. listopada o. g. svečano je proslavljen blagdan Gospe od Ružarija, suzaštinice sela Sitnoga.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš: Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" (pozivnica)

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas113
Ovaj mjesecOvaj mjesec54572
UkupnoUkupno7190224

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38