Vrgorac: Godišnjica smrti fra Ivana Jukića

Vjernici župe Naviještenja BDM u Vrgorcu u srijedu 11. rujna 2019. godine misnim slavljem obilježili su godišnjicu smrti nekadašnjeg župnika fra Ivana Jukića.

Više...
 
Misija Köln: Početak školske godine

U nedjelju, 9. rujna na kraju sv. misa u Leverkusenu, Kölnu i Bergheimu obavljen je blagoslov učenika, njihovih torba i knjiga.

Na početku sv. misa djeca su izvela jedan mali igrokaz i zazvali Duha Svetoga da im udijeli sedam svojih svetih darova. U molitvi vjernika, koju su također uputila djeca, molilo se za dobre učitelje i učiteljice koji će ih upućivati u pravu istinu i napredak, prave prijetalje i kolege, strpljive roditelje, a iznad svega za njih da pozorno slušaju i dobro uče, te se međusobno poštivaju i pomažu. Opširnije: hkm-koeln.de

 
Šibenik: Proslava Male Gospe

Župna zajednica Gospe van Grada proslavila je u nedjelju, 8. rujna 2019., svetkovinu Male Gospe, koja je zaštitnica župe i naslovnik poznate crkve u srcu Šibenika. Središnjim euharistijskim slavljem u 18 sati predsjedao je mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

Više...
 
Krakow: Održan Kontinentalni kongres za odgojitelje

U Krakowu (Poljska), od 1. do 7. rujna, u organizaciji Tajništva za formaciju i studij OFM-a, održan je Kontinentalni kongres za odgojitelje s područja Sjvernoslavenske i Južnoslavenske franjevačke konferencije naslovljen „Dimenzija pratnje u bratskom životu“. Kroz cjelodnevni program, a tijekom pet radnih dana, obrađeno je više tema u uskoj povezanosti s centralnom temom. Na susretu je u ime Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sudjelovao fra Ivan Režić, magistar bogoslova i provincijski animator za duhovna zvanja.

Više...
 
Husina jama - 20. obljetnica komemoracije za nevine žrtve

U subotu 7. rujna 2019., kod Husine jame na Vagnju – Kamešnica, obilježena je 20. obljetnica organizirane komemoracije za sve nevine žrtve komunističkog režima, koje su ubijene i bačene u jamu tijekom Drugoga svjetskog rata i poraća. Pokretač svih dosadašnjih komemoracija i hodočašća od 1999. godine bio je fra Bože Norac-Kljajo i Samostan Gospe Sinjske. Misno slavlje predvodio je mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru uz koncelebraciju 17 – ice svećenika Cetinskog i Livanjskog dekanata.

Više...
 
Zagreb: 72. obljetnica mučeničke smrti braće franjevaca samostana Majke Božje Lurdske

U srijedu, 4. rujna 2019., u 19 sati u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu slavljena je sv. misa povodom obilježavanja 72. obljetnice mučeničke smrti dvojice redovnika svećenika, članova franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja, koji su živjeli i djelovali u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu: župnika fra Mateja Vodanovića i kapelana fra Serafina Rajića.

Više...
 
Bulić: Misa zadušnica za pok. Željka Čubrića, hrvatskog branitelja

Povodom 28. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Željka Čubrića, udruga 1. A satnije 113. šibenske brigade ZNG, u subotu 31. kolovoza 2019. u Buliću je obilježila obljetnicu njegovog stradavanja. Treba na poseban način istaknuti da je Željko Čubrić prva žrtva 113. šibenske brigade i Šibensko-kninske županije.

Više...
 
Nova adresa e-pošte provincijskog ministra fra Marka Mrše

Provincijski ministar fra Marko Mrše promijenio je adresu e-pošte.

Nova je adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
Objavljene dvije recenzije knjige fra Ivana Macuta

Objavljene dvije recenzije knjige fra Ivana Macuta Hrvatska filozofija od obnove Zagrebačkog sveučilišta 1874. do osnutka Nezavisne Države Hrvatske 1941, Split, 2018., na hrvatskom i njemačkom jeziku.

Više...
 
Nova provincijska adresa e-pošte

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


 
Karin: Održano taborovanje Exitus bratstva

Bratstvo proizašlo iz Exitus programa, predvođeno duhovnikom fra Matom Bašićem, od 4. do 11. kolovoza taborovalo je u franjevačkom samostanu u Karinu, jednom od najstarijih dalmatinskih franjevačkih samostana potpuno uništenom 1993. u vihoru Domovinskog rata.

Opširnije: hkm.hr

 
Podbablje: Proslava blagdana Kraljice Hrvata

I ove se godine blagdan Kraljice Hrvata svečano proslavio u župi Podbablje. U zaseoku Grubine crkva nosi naslov Kraljica Hrvata, a blagdan se slavi 22. kolovoza. Svečanu svetu misu s procesijom oko crkve predvodio je dr. fra Domagoj Runje, profesor na KBF-u u Splitu i pastoralni suradnik u župi Podbablje.

Više...
 
Plina-Stablina

Dana 15.kolovoza 2019., u  Istočnoj Plini, na Obličevcu, proslavili smo patrona župe Uznesenje BDM u istoimenoj staroj župnoj crkvi.

Više...
 
Proložac: Proslava Velike Gospe u Zelenoj katedrali

Zelena katedrala, središnje mjesto proslave Velike Gospe u Imotskoj krajini, i ove je godine bila dupkom ispunjena. U to kultno mjesto, uz izvor Vrljike i obližnja Dva oka, dva biser jezera, i ove se godine slilo mnoštvo svijeta s ovu i onu stranu obližnje državne granice.

Više...
 
Sv. Rok: Proslava sv. Roka

U petak,16. kolovoza 2019., u župi Sv. Rok u Lici svečano je proslavljena svetkovina sv. Roka. Misno slavlje u crkvi Sv. Roka predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Više...
 
Studenci: Trodnevnica i proslava Sv. Roka

Naša se župna zajednica za proslavu blagdana Sv. Roka pripremala trodnevnicom koja je započela u utorak, 13. kolovoza. Misno slavlje prvog dana u Kapeli Podgredom predvodio je župnik fra Zoran, a animirali su članovi Franjevačkog svjetovnog reda i dio članova Mješovitog župnog zbora.

Više...
 
Sinj: Posveta djece Gospi Sinjskoj

Tradicionalno, na prvu nedjelju nakon svetkovine Gospe Sinjske u samostanskom dvorištu okupljaju se tisuće vjernika, koji na taj dan pobožno prikazuju svoju djecu Bogu i iskazuju svoju spremnost da cijelu godinu odgajaju potomstvo u vjeri i moralu. Tako smo i ove godine, u nedjelju 18. kolovoza 2019., ispunili samostansko dvorište, crkvu i hodnike na misi posvete djece Gospi Sinjskoj.

Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Stankovci: Velika Gospa 2019.

U Stankovcima, 15. kolovoza 2019. g.  svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena Djevica Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa. Svečano misno slavlje, u nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih župa, predvodio je fra Joško Kodžoman, dosadašnji provincijal, a sada ravnatelj Franjevačkog sjemeništa u Sinju.

Više...
 
Sinj: Večernja misa na Veliku Gospu 2019.

Večernju sv. misu na svetkovinu Velike Gospe u Sinju predvodio je mnp. o. fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja.

Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Homilija splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića na Veliku Gospu u Sinju

Homilija: www.gospa-sinjska.hr

 
Proslava Velike Gospe u Sinju

Sinj i mnoštvo hodočasnika iz Dalmacije i ostalih krajeva Hrvatske, kao i iz Bosne i Hercegovine, slave svoju nebesku Zaštitnicu – Čudotvornu Gospu Sinjsku. Središnjim euharistijskim slavljem na dan Njezine svetkovine, 15. kolovoza 2019., predsjedao je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup metropolit.

Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Propovijed mons. Tome Vukšića na Vigiliju Uznesenja BDM u Sinju

Propovijed: www.gospa-sinjska.hr

 
Vigilija Gospi Sinjskoj 2019.

U srijedu, 14. kolovoza 2019., mnogobrojni narod Božji i svećenstvo proslavili su Vigiliju Velike Gospe, svetkovinu koja je u narodu Sinja i Cetinske krajine poznata kao Gospa Sinjska.

Euharistijskim slavljem u 18.00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju predsjedao je mons. Tome Vukšić, vojni ordinarij u BiH.

Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Zmijavci: Uočnica Sv. Lovre i predstavljanje knjige

Vjernici Zmijavaca već tradicionalno pripremaju se trodnevnicom za proslavu Sv. Lovre,  suzaštitnika Župe i Dan Općine.

Više...
 
Zmijavci: Proslava Sv. Lovre

Vjernici župe Svih svetih u Zmijavcima i ove su godine svečano proslavili blagdan Sv. Lovre, suzaštitnika župe.

Više...
 
Novi broj lista Proložac

Izišao je novi broj lista Proložac

 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Bdijenje mladih u Biskupiji

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas213
Ovaj mjesecOvaj mjesec34818
UkupnoUkupno7104359

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44