Imenovanja i premještaji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u 2019. godini

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 19. kolovoza 2019. god. Opširnije: www.smn.hr

 
Proslava 150. obljetnice izgradnje župne crkve Gospe od Karmela u Runovićima

Župa Runovići u nedjelju 7. srpnja 2019. god., na prvi dan devetnice blagdanu Gospe od Karmela, zaštitnice župe svečano je proslavila 150. obljetnicu izgradnje župne crkve Gospe od Karmela te 120. obljetnicu njezine posvete. Oširnije: www.smn.hr

 
Visovac: Oblačenje i zavjetovanje

U subotu, 6. srpnja 2019., odjenuli su franjevačko redovničko odijelo te započeli novicijat trojica postulanata, a prve zavjete položila petorica novaka.

Više...
 
Razgovor s fra Marko Mršom

U ljetnom broju Žive zajednice za srpanj i kolovoz objavljen je razgovor s provincijskom ministrom fra Markom Mršom. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Split: Novi broj lista "Marija"

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za srpanj, kolovoz i rujan 2019. "Pogled gore" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina.

Više...
 
Rim: Diplomirao fra Filip Čogelja

U ponedjeljak, 24. lipnja 2019., na Papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu diplomirao je fra Filip Čogelja.

Više...
 
London: Misa za Domovinu

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju 30. lipnja predslavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London.

Više...
 
Frankfurt: Ljetni dvobroj Žive zajednice za srpanj i kolovoz

Iz tiska je izašao ljetni dvobroj Žive zajednice za srpanj i kolovoz, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Frankfurt: Zbornik o Crkvi u multikulturanoj i multireligijskoj Bosni i Hercegovini

„Crkva u multikulturanoj i multireligijskoj Bosni i Hercegovini“, zbornik, (vlč. Ivica Komadina, Hrsg.; dr. sc. Adolf Polegubić, uredio), Biblioteka „Diaspora croatica“ knj. 27, Hrvatski dušobrižnički ured, Frankfurt am Main, 2019., 174 str.

Više...
 
Kruševo: Proslava zlatomisničkog jubileja šestorice fratara

Zlatomisnički jubilej na blagdan sv. Petra i Pavla, u subotu 29. lipnja 2019. misnim slavljem, koje je predvodio provincijski ministar fra Marko Mrše, u crkvi sv. Jure u Kruševu proslavili su fra Dujo Boban, fra Pavao Čuljak, fra Nikola Ćurčija, fra Stjepan Matić, fra Ivan Nimac i fra Jure Šimunović.

Više...
 
U Satriću blagoslovljena obnovljena crkva Presvetog Imena Isusova

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2019., posebno će se pamtiti u Satriću. Naime, povodom završetka radova na uređenju crkve Presvetog Imena Isusova i obilježavanja 80. obljetnice od kada je crkva izgrađena, monsinjor Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH blagoslovio obnovljenu crkvu i predvodio misno slavlje. Opširnije: Ferata.hr

 
Proslavlje sv. Petar u Morpolači

U subotu 29. lipnja 2019. povodom blagdana sv. Petra, svečano je proslavljen blagdan sv. Petra u Morpolači. Svečanu euharistiju predvodio je fra Božo Mandarić.

Više...
 
Fra Stipe Nimac uredio knjigu „Sveta Elizabeta u Splitu na Trsteniku“

Stipe Nimac (ur.), Sveta Elizabeta u Splitu na Trsteniku, Biblioteka „Ravnokotarski Cvit“, Knjiga 36., Split – Trstenik 2019., str. 250.

Više...
 
Fra Ivan Macut objavio rad o fra Juri Božitkoviću

Fra Ivan Macut, docent na KBF-u u Splitu, objavio je izvorni znanstveni rad u časopisu Crkva u svijetu pod naslovom „Fra Jure Božitković – istraživač i povjesničar hrvatske filozofske baštine“.

Više...
 
Svećeničko ređenje u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je u subotu 22. lipnja u splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio petnaest đakona. Na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije zaređeni su don Pero Badrov, don Domagoj Durdov, don Jure Lovrinčević, don Andrej Marić, don Dino Prkut, don Vladimir Smoljo, don Josip Ulić i don Ivan Zovko. Na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređeni su fra Ivan Grubišić, fra Darijo Sinković, fra Marko Đerek i fra Kristian Radas. Na naslov Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM zaređeni su fr. Josip Dolić i fr. Mihovil Žuljević Mikas, a na naslov Hrvatske karmelske provincije Svetog Oca Josipa br. Nikola Grizelj. Opširnije: www.smn.hr.

 
Zagreb: Novi broj glasila "Dobri Otac Antić"

Zagreb: Glasilo "Dobri Otac Antić" 1-2/2019.

 
Sinj: Natječaj za upis u prvi razred

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti objavila je NATJEČAJ za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2019./2020. godine. Natječaj možete preuzeti OVDJE.

 
Marienthal: Hrvati u njemačkom Gospinu svetištu

Hrvati katolici iz HKM Rajnsko-majnskoga pastoralnog područja tradicionalno su hodočastili na Duhovski ponedjeljak – blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, u ponedjeljak 10. lipnja 2019., u franjevačko svetište Blažene Djevice Marije od milosti – Gospe žalosne u Marienthal, u organizaciji Hrvatske katoličke župe Frankfurt. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
Proslava svetkovine Duhova u Bilicama

U nedjelju, 9. lipnja 2019., zajednica vjernika iz Bilica, prigradske šibenske župe, proslavila je svetkovinu Duhova ili Pedesetnice.

Više...
 
Šubićevac: Obećanja u Frami

U nedjelju, 09. lipnja 2019., održana su obećanja u mjesnom bratstvu Frame Šibenik-Šubićevac pod geslom „Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio“ Iv (15,12). Opširnije: subicevac.hr

 
Izabrano novo Područno vijeće Splitsko-dubrovačkog OFS-a

VII. izborni kapitul Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ održan je u njegovoj središnjici, u Franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu na Dobrome (Trg Gaje Bulata 3) u subotu, 8. lipnja 2019.

Više...
 
Cetina: Proslava Svetoga Spasa 2019.

Misnim slavljem u Cetini (Vrlika), 1. lipnja 2019., s početkom u 10.30 sati kojem je predsjedao fra Ivan Režić, meštar novaka na Visovcu, svečano je proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova u nebo.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas591
Ovaj mjesecOvaj mjesec43374
UkupnoUkupno6958708

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Administrator

franodoljanin@gmail.com