Fra Domagoj Runje imenovan generalnim vizitatorom

Generalni definitorij pod predsjedanjem generalnog ministra fra Michaela A. Perryja imenovao je 20. ožujka 2019. fra Domagoja Runju generalnim vizitatorom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Više...
 
Fra Josip Šimić: „Pučka pobožnost u kršćanskoj misli i nauku nakon Drugog vatikanskog koncila“

Upravo je iz tiska izišla knjiga Pučka pobožnost u kršćanskoj misli i nauku nakon Drugog vatikanskog koncila autora Josipa Šimića u izdanju Kršćanske sadašnjosti. Recenzenti su fra Ante Crnčević i fra Stjepan Čovo.

Više...
 
Crnica: Novi broj župnog lista

Crnica: Župni list "Sveta Nediljica" - Uskrs 2019.

 
Križni put mladih kroz stari dio grada Splita

Križni put mladih kroz staru jezgru grada Splita održan je u petak navečer, 22. ožujka 2019. godine. Početak pobožnosti križnog puta započeo je u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom u 20.30 sati.

Više...
 
Split: Objavljen list "Marija" za travanj 2019.


Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za travanj 2019. "Ne dajmo se obeshrabriti!" naslov je uvodnika koji potpisuje urednik fra Petar Lubina. Urednik je pripredio kratka razmatranja otajstava krunice koji mogu poslužiti u molitvi kroz korizmu.

Više...
 
Održana dvadeset deveta Biblijska olimpijada

Ekipa s najviše osvojenih bodova bila je II. ekipa HKŽ Frankfurt, koja je osvojila zlatne medalje i 500 eura. Drugo mjesto – srebrene medalje i 350 eura, osvojila je II. ekipa HKM Wiesbaden. Treće mjesto – brončane medalje i 200 eura osvojila je II. ekipa HKM Mainz. Olimpijadu je uveličao svojom nazočnošću apostolski nuncij u SR Njemačkoj nadbiskup dr. Nikola Eterović. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
Ludwigsburg: Novi broj župnog lista

Ludwigsburg: Župni list "Naša Zajednica"

 
Fra Marijan Mandac napisao knjigu „Sveti Augustin. Život i djelo.“

Fra Marijan Mandac napisao je i u suizdanju Kršćanske sadašnjosti iz Zagreba i Službe Božje iz Splita objavio knjigu pod naslovom Sveti Augustin. Život i djelo. Knjiga sadrži 283 stranice.

Više...
 
Split: Obrana doktorata Silvane Burilović Crnov

Silvana Burilović Crnov, doktorandica na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Kršćanstvo i suvremena kultura Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu, obranila je u srijedu, 20. ožujka 2019., doktorski rad na temu„Smiljana Rendić: katolička novinarka i pratiteljica Drugoga vatikanskog sabora“, pod mentorstvom prof. dr. sc. Ante Vučkovića i uz sumentorstvo prof. dr. sc. Mladena Parlova.

Više...
 
Proslava blagdana sv. Josipa u Maljkovu

U filijali Maljkovo, župa Potravlje, gdje je područna crkvica sv. Josipa, vjernici su u utorak, 19. ožujka 2019., proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika. Slavlje je predvodio fra Josip Repeša.

Više...
 
Köln: Blagoslov kipa sv. Ante

Na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka 2019., župnik fra Vuk Buljan blagoslovio je novi kip sv. Ante u crkvi Minoritekirche u Kölnu.

Više...
 
Rottenburg/Sindelfingen: Branimir Marević zaređen za đakona

U subotu 16. ožujka 2019. u katedrali Sv. Martina u Rottenburgu pomoćni biskup  Matthäus Karrer zaredio je sedmoricu đakona za biskupiju Rottenburg-Stuttgart. Među đakonima je i Branimir Marević, rođen u 1990. u Sindelfingenu.

Više...
 
XIII. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i Frame

U Međugorju je od 11. do 13. ožujka održan XIII. nacionalni tečaj za duhovne asistente Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (FRAMA) iz Hrvatske o temi „Aktualna pitanja u praksi asistencije OFS-u i FRAMA-i“. Opširnije: www.ika.hkm.hr/bk-bih

 
Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz Zapadne Europe

Duhovne vježbe koje su održane u Leitershofenu kod Augsburga, na kojima su se okupila pedeset četiri sudionika, predvodio je prof. dr. sc. fra Ante Vučković, OFM, Split. Opširnije: www.zivazajednica.de.

 
Dubravice: Osnivanje bratstva OFS-a

Na poziv fra Mate Gverića, župnika u župi sv. Kate  u Dubravicama, organiziran je susret članova područnog vijeća OFS-a sa vjernicima zainteresiranim za život po Evanđelju a u duhu sv. Franje Asiškog.

Više...
 
Sinj: Susret ministranata u Sjemeništu

U sklopu aktivnosti za promociju zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja organizirao se od 8 do 10. 3. 2019. drugi vikend susret ministranata u franjevačkom sjemeništu u Sinju.

Više...
 
Izlet bogoslova i profesora u Brštanovo

Običaj je da nakon zimskog semestra i ispitnog roka svi zajedno, bogoslovi i profesori, organiziraju izlet u prirodu. Ove godine u subotu 9. ožujka 2019. godine u jutarnjim satima krenuli smo u posjet Brštanovu.

Više...
 
Sinj: Noćni križni put

Na prvi korizmeni petak, 8. ožujka 2019. organiziran je prvi ovogodišnji noćni križni put župljana Gospe Sinjske u Sinju.

Više...
 
Berlin: Izložba slika fra Tomislava Brekala

Dušobrižnik HKM Berlin fra Tomislav Brekalo priredio je 1. ožujka 2019. u prostorijama Hrvatske katoličke misije Berlin svoju drugu samostalnu izložbu slika, slikanih vodenim bojama. Opširnije www.hkmberlin.de

 
Fra Zvonko Tolić gostovao u programu HKR

Fra Zvonko Tolić, voditelj HKM Stuttgart Zentrum, gostovao je u programu Hrvatskog katoličkog radija.

Više...
 
Fra Ivica Jurić objavio knjigu o crkvenim pokretima na talijanskom jeziku

Fra Ivica Jurić objavio je knjigu na talijanskom jeziku pod nazivom „Movimenti e nuove comunità nella parrocchia,Possibili protagonisti della nuova evangelizzazione“ – Pokreti i nove zajednice i župi, Mogući protagonisti nove evangelizacije.

Više...
 
Split: Novi broj revije "Služba Božja"

Služba Božja 1/2019.

 
Zagreb: Proslavljeno 'Antićevo 2019.'

Od 1. do 4. ožujka 2019. proslavljena je 54. obljetnica smrti Časnoga sluge Božjega fra Ante Antića u Zagrebu. Na 'Antićevo' svetu misu je predvodio mons. Josip Mrzljak. Večer prije misu je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman, a nakon mise je bilo predstavljanje knjige Milosrđa djelitelj autorice s. M. Asumpte Strukar.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

28.-31. ožujka: Runovići: Korizmena duhovna obnova

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

31. ožujka: Šubićevac - Korizmeni koncert

**********

27.3.-7.4.: Korizmeni koncerti zbora "Neuma" iz Drniša

**********

14. travnja: Imotski - MUKA uživo

*********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1842
Ovaj mjesecOvaj mjesec58207
UkupnoUkupno6674331

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Administrator

franodoljanin@gmail.com