U Zagrebu proslavljeno 'ANTIĆEVO 2010.'

U crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu na spomedan 45. obljetnice smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića euharistijsko slavlje u četvrtak, 4. ožujka 2010., u 19.00 sati predslavio je i propovijedao mons. Franjo Komarica, biskup banjalučki, uz koncelebraciju svećenika iz samostana i s područja grada Zagreba. U svojoj propovijedi biskup je osvijetlio lik i karizmu  o. Antića koji je putokaz međusobnog zbližavanja u duhu Crkve koje nam je u ovim vremenima itekako potrebno. Na kraju mise mons. Franjo Komarica predvodio je na kod groba Sluge Božjega molitvu za njegovu beatifikaciju kao i za milosti po zagovoru o. fra Ante Antića. Fra Ante Babić, vicepostulator, zahvalio je mons. Franji Komarici, biskupu banjalučkom, što je predslavio ovo euharistijsko slavlje, svećenicima što su bili na raspolaganju za sakrament ispovijedi kao i zboru Majke Božje Lurdske koji je uzveličao ovo slavlje svojim pjevanjem.

Prigodom spomendana smrti Sluge Božjega u crkvi Majke Božje Lurdske cijeli je dan bio izložen Presveti Oltarski Sakrament za osobnu molitvu i klanjanje.

Priprava za proslavu Antićeva 2010. započela je trodnevnicom. Prvog dana, u ponedjeljak 1. ožujka euharistijsko slavlje predvodio je i propoviejdao fra Darko Terpet. U utorak, 2. ožujka, euharistijsko slavlje predslavio je fra Rozo Brkić, magistar franjevačkih bogoslova  Provincije sv. Ćirila i Metoda. Treći dan, u srijedu 3. ožujka, euharistijsko slavlje predvodio je fra Ante Babić, novoimenovani vicepostulator kauze Sluge Božjega.

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas351
Ovaj mjesecOvaj mjesec50427
UkupnoUkupno6666551

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 567 

Administrator

franodoljanin@gmail.com