Molise: Blagoslov novih sportskih prostorija

U crkvi sv. Marije Ester u Kruču 14. veljače 2010. godine u 18 sati fra Josip Cvitković predvodio je euharistijsko slavlje za nedavno osnovano sportsko društvo "Isola Croata del Molise - Hrvatski otok u Molizama". Riječ je o djeci osnovne škole iz sva tri moliško-hrvatska sela. Voditelji ove sportske udruge osim djece pozvali su njihove roditelje i prijatelje. Crkva je bila dupkom puna. Za vrijeme liturgisjkog slavlja pjevao je dječji zbor iz Mundimitra.

Biskup iz Termoli-Larino mons. Gianfranco De Luca usprkos svojim mnogobrojnim obavezama, uspio je stići pred kraj sv. mise i pozdravio sve pristune naglašavajući kako se kroz sportske aktivnosti mogu gajiti ljudske i kršćanske vrednote, gdje pijateljstvo i međusobna suradnja posebno dolaze do izražaja. Zatim su svi sudionici otišli u nove prostorije sportskog društva, vlasništvo biskupije, koje je biskup blagoslovio.

Fra Petar Milanović, na kraju sv. mise, zahvalio je biskupu, pozdravio sve prisutne te prenio pozdrave iz Zagreba od gosp. Ante Pavlovića člana HNS-a i koji je odgovoran za suradnju sa svim nogometnim sportskim društvima izvan domovine Hrvatske. gosp. Pavlović je izrazio želju da u bliskoj budućnosti posjeti ovo novoosnovano sportsko društvo.

Nakon euharistijskog slavlja i blagoslova novih prostorija nastvaljeno je zajedničko slavlje sa svečanom večerom na kojoj je bilo oko 200 uzvanika. Bilo je veselo.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Šibenik (Šubićevac)

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Proslava sv. Franje u Šibeniku (Šubićevac)

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas662
Ovaj mjesecOvaj mjesec45594
UkupnoUkupno7115135

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 88