Sinj/Brnaze: Proslava Gospe Lurdske

U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama - Župa Gospe Sinjske, u nedjelju 9. veljače 2020. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Voditelj ovogodišnje proslave bio je mr. fra Šimun Markulin, profesor moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Tijekom trodnevnice euharistijskim slavljima su predsjedali i propovijedali fra Ivan Lukač, fra Nikica Ajdučić i fra Antonio Mravak.

Duhovna priprava je počela u četvrtak 6. veljače u 17 sati, molitvom Krunice i molitava u čast Gospe Lurdske. Poslije svete Mise fra Ivan Lukač je predvodio molitvu klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom. Sljedeći dan bio je posvećen bolesnima i nemoćnima zajednice, a za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Bolesničkog pomazanja. U subotu 8. veljače, na uočnicu blagdana Gospe Lurdske, održano je slavlje svete Ispovijedi, a nakon misnog slavlja održana je Služba svjetla, procesija s Gospinim kipom i svijećama.

U nedjelju, 9. veljače, održano je središnje slavlje proslave Gospe Lurdske. Euharistijskim slavljem presjedao je fra Šimun Markulin, uz koncelebraciju fra Stjepana Matića i fra Antonia Mravka. Slavlje je počelo procesijom s Gospinim kipom.

Trodnevnica i proslava Gospe Lurdske održala se u dvorani mjesnog Doma kulture gdje je zajednica privremeno smještena za bogoslužja zbog izgradnje nove crkve sv. Nikole Tavelića. Slavlje su uveličali članovi Dječjeg i Mješovitog zbora pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1682
Ovaj mjesecOvaj mjesec48586
UkupnoUkupno7515419

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 165