Proložac: Izborni kapitul OFS-a

U subotu, 7. prosinca 2019., područna ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Mila Šuto i predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata fra Stipe Nimac bili su u bratskom i pastoralnom pohodu mjesnom bratstvu „Rane sv. Frane" Proložac. Prema Genaralnim konstitucijama OFS-a, duhovni asistent više razine zadužen je za pastoralni pohod, a ministar više razine za bratski pohod. Isti dan u 17 sati, održan je Izborni kapitul MB kojim su predsjedali gore navedeni.

Na samom početku bratskog susreta molila se početna molitva iz Obrednika.

Svrha kako bratskog tako i pastoralnog pohoda je oživjeti evanđeoski franjevački duh, osigurati vjernost karizmi i Pravilu, pružati pomoć životu bratstva, jačati vez jedinstva Reda i promicati njegovo što efikasnije uključivanje u Franjevačku obitelj i u Crkvu (GK 92,1).

Pohod je započeo pozdravom područne ministre te duhovnim nagovorom  fra Stipe Nimca. Susret se odvijao u dijalogu između pohoditelja i članova mjesnog bratstva. Pohoditelji su naglasili važnost i svrhu ovog susreta. Istaknuli su kako je ovaj pohod znak zajedništva, suodgovornosti, pripadanja. Razgovaralo se o formaciji u bratstvu i molitvi, a poseban naglasak je stavljen na krepost ljudsko kršćanskog uvažavanja. Fra Stipe je naglasio da je odnos predanosti i ljubavi od iznimne važnosti te se osvrnuo na važnost mjesnog bratstva. Mjesno bratstvo je osnova stanica Reda i stanje u pojedinom mjesnom bratstvu je odraz cijelog OFS-a. Podsjetio je na poslanje svjetovnog franjevca: kako svoje poslanje treba ostvarivati u svojoj obitelji, radnom mjesnu, među svojim prijateljima, imajući na umu Isusov poziv: „Biti u svijetu, ali ne od svijeta!“

Prije izbornog dijela sve nas je pozdravila mjesna ministra s. Suzana Šimić te podnijela trogodišnji izvještaj o radu bratstva. Duhovni asistent fra Vinko Gudelj uputio je nekoliko poticajnih riječi, nakon čega smo se pomolili Duhu Svetomu.

Jednoglasno izabrani članovi novog vijeća su : s. Suzana Šmić, ministra,  s. Jagoda Meter doministra, s. Anka Ivanko, tajnica, s. Emilija Mandić, blagajnica, s.Tatjana Meter, povjerenica za formaciju, s. Suzana Šimić i s.Tatjana Meter povjerenice za informaciju. Kad je sve dovršeno, na čelu sa fra Stipom, duhovnim asistentom mjesnog bratstva fra Vinkom te članovima vijeća, izmolila se molitva iz Obrednika  za novoizabrane članove zatim  je fra Stipe udijelio svima Božji blagoslov.

Na kraju susreta pohoditelji su zahvalili mjesnom bratstvu na pozivu, iskazali radost zbog zajedničkog susreta i poželjeli da ovaj susret svima bude poticaj za rast na putu franjevaštva.

Suzana Šimić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1079
Ovaj mjesecOvaj mjesec46724
UkupnoUkupno7430424

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 139