Darmstadt: Fra Ivan Čikara preuzeo vođenje HKZ

Svečanom misom u crkvi sv. Fidelisa koju je pred više od 400 vjernika predvodio fra Ivan Čikara u koncelebraciji s delegatom vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Dekanata Darmstadt dr. Christophom Klockom i župnikom sv. Fildelisa Johannesom Gansom, fra Ivan Čikara preuzeo je vođenje Hrvatske katoličke zajednice u Darmstadtu.

Referent za dušobrižništvo katolika drugih materinjih jezika biskupije Mainz Hans Jürgen Dörr uručio je u ime biskupa Petera Kohlgrafa novom župniku fra Ivanu Čikari dekret o imenovanju. Prilikom uručenja dekreta Hans Jürgen Dörr je na hrvatskom jeziku prenio biskupove pozdrave fra Ivanu uz najbolje želje i Božji blagoslov u njegovom radu.

U ime Dekanata Darmstadt dr. Christoph Klock rekao je fra Ivanu da je on poslan kako bi učvršćivao vjeru u ljudima i pri tome mu je uručio misal, hostije, kalež i sveto ulje. Tom ga je prilikom zamolio da pred svim okupljenim vjernicima izrazi svoju vjeru moleći “Vjerovanje”.

Novog je župnika Hrvatske katoličke zajednice Darmstadt pozdravio i župnik sv. Fidelisa Johannes Gans zaželjevši mu pri tome puno uspjeha u radu i dobru suradnju s drugim župama u gradu Darmstadtu.

Delegat za dušobrižništvo Hrvata u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojem je govoru pozdravio fra Ivana i zaželio mu puno uspjeha u vođenju misije. U svojoj propovijedi vlč. Ivica Komadina je kazao kako smo u vremenu Došašća pozvani produbljivati svoju vjeru, još intenzivnije pokušati naći sebe na putu prema Kristu.

“Ideal Kristova učenika je nasljedovati Krista, što je moguće bolje, što je moguće jače, što je moguće intenzivnije i dosljednije”, zaključio je vlč. Ivica Komadina.

Fra Ivan Čikara zahvalio je vjernicima i predstavnicima Crkve i biskupije Mainz na dolasku u velikom broju i zaključio da je ovako velik broj vjernika na misi dokaz kako je Hrvatska katolička zajednica Darmstadt velika i živa zajednica Kristovih vjernika. Izrazio je nadu kako će njegov rad i rad svih vjernika biti za dobro cijele zajednice, Crkve i na slavu Božju.

U ime Župnog vijeća novog je župnika pozdravila Patricija Tufeković  a članovi Župnog vijeća uručili su prigodan dar novom župniku.

Dario Holenda

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1076
Ovaj mjesecOvaj mjesec46721
UkupnoUkupno7430421

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 138