Šibenik: Adventski koncert mješovitog zbora Gospe od Zdravlja u šibenskoj katedrali

U prigodi otvaranja manifestacije „Otvorite vrata Božiću“, župski mješoviti zbor Gospe od Zdravlja iz Splita bio je u dvodnevnom posjetu gost šibenske katedrale. Zbor je najprije u subotu 7. prosinca priredio cjelovečernji koncert, a u nedjelju, 8. prosinca animirao je svečano euharistijsko slavlje.

U pripravi za Isusov rođendan, Božić, duži niz godina održava se u šibenskoj katedrali sv. Jakova manifestacija pod nazivom „Otvorite vrata Božiću“. Izvrsno osmišljenim glazbenim priredbama koje traju od početka došašća sve do svetkovine Bogojavljenja, u katedrali se iz dana u dan nižu koncertni nastupi različitijih pjevačkih skupina, zborova i solista, i sve s adventskom odnosno božićnom tematikom. Čast otvaranja spomenute ovogodišnje manifestacije pripala je mješovitom zboru Gospe od Zdravlja iz Splita koji je u subotu, 7. prosinca održao cjelovečernji koncert, a sutradan, na drugu nedjelju došašća u istoj katedrali animirao svečano euharistijsko slavlje.

Na početku koncerta goste iz Splita pozdravio je katedralni župnik don Krešimir Mateša koji je istaknuo kako su se u vremenu Došašća i Božića, dobro pripremljene glazbene priredbe u katedrali pokazale opravdane i da su polučile pozitivne rezultate. Otvarajući manifestaciju „Otvorite vrata Božiću“, zahvalio je voditeljici domaćeg katedralnog zbora gospođi Jeleni Mikulandri na trudu u odabiru kvalitetnih izvođača, kakav je svakako gostujući zbor Gospe od Zdravlja iz Splita. Na subotnjem koncertu i nedjeljnom misnom slavlju splitskim zborom ravnao je fra Stipica Grgat, a za orguljama je bila s. Zorislava Radić.

Na kraju nezaboravnog dvodnevnog gostovanja, zbor je, uz vodstvo gospodina Daria Mikulandre, temeljito razgledao divnu šibensku katedralu, njezinu krstionicu i ostale kulturno povijesne objekte uže šibenske gradske jezgre. Prateći sa zanimanjem Mikulandrino stručno izlaganje, uvjerili smo se koliko još uvijek nedovoljno poznajemo našu bogatu povijest i njezinu kulturu, pa niti onu iz bližeg susjedstva kao što je Krešimirov grad Šibenik.

U nedjelju u popodnevnim satima, puni lijepih dojmova i s velikom zahvalnošću župniku don Krešimiru Mateši, njegovim suradnicima Jeleni i Dariu Mikulandri, Milanu Zaninoviću i domaćinima iz Katoličke osnovne škole kao i svima ostalima zaputili smo se put Splita.

F. S. Grgat

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1078
Ovaj mjesecOvaj mjesec46723
UkupnoUkupno7430423

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 143