Sinj: Susret trajne formacije

U Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske u Sinju održan je u srijedu, 27. studenoga 2019., susret trajne formacije za fratre iz Provincije Presvetog Otkupitelja. Takvi se susreti formacije organiziraju na regionalnoj razini, a sinjski susret okupio je 34-icu fratara, među kojima je bio i fra Marko Mrše, provincijal. Program je započeo u 16:30 sati. Nakon molitve Srednjeg časa fra Šimun Markulin, moderator trajne formacije, predstavio je tijek susreta i predavače.

Prvo predavanje održao je doc. dr. sc. Šimun Bilokapić, pročelnik Katedre moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Njegovo predavanje – naslovljeno „Dominantne teme i dileme aktualnog redovništva“ – bilo je podijeljeno u tri dijela, u kojima je fra Šimun obradio aktualni mentalitet ljudi, redovničke zavjete i zajednicu. Nakon predavanja uslijedila je kratka stanka a potom je mr. sc. Nada Mikulandra održala predavanje „Povrat crkvene imovine s naglaskom na redovničke zajednice“. Gđa. Mikulandra je dipl. pravnica, odvjetnica i stečajna upraviteljica, koja je u svojem predavanju naglasak stavila na dva ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske (o gospodarskim i pravnim pitanjima) i na restituciju, odnosno potrebne korake za njezinu realizaciju.

Uslijedila je polusatna plenarna rasprava, tijekom koje su prisutni fratri postavljali pitanja i davali mišljenja, naslanjajući se na predavanja. Rasprava je bratski konkretizirana primjerima iz Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Moderator trajne formacije zahvalio je braći koja su sudjelovala na susretu, a osobito provincijalu, ekonomu i tajniku Provincije. Molitvom „Anđeo Gospodnji“ i zajedničkim fotografiranjem završen je radni dio susreta, koji je nastavljen večerom u samostanskoj blagovaonici.

Sljedeći susret formacije održat će se 11. prosinca 2019., a na njemu će sudjelovati braća koja su položila svečane zavjete u posljednjih deset godina (25 fratara). Predviđeni susreti trajne formacije u Splitu i Imotskom otkazani su iz opravdanih razloga, a sljedeći turnus formativnih susreta bit će organiziran na proljeće 2020. god.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas106
Ovaj mjesecOvaj mjesec56170
UkupnoUkupno7439870

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70