Split: Osnovana Konferencija područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog bratstva Frame

 

Konferencija područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog bratstva Frame održana je 26. studenog 2019. u samostanu franjevaca konventualaca sv. Frane u Splitu. U radu sjednice sudjelovali su: fra Stipe Nimac, OFM, fra Martin Jaković, OFMConv., fra Tomislav Trandler, OFMCap. i fra Marko Neretljak, TOR.

Članovi Konferencije raspravljali su najprije o zadacima Konferencije, o službi predsjednika, o službi tajnika i o zadaćama ostalih članova u Konferenciji, te o suradnji s Konferencijom nacionalnih duhovnih asistenata Frame. Posebno su analizirali Pravilnik Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame te Pravilnik Koordinacije Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata OFS-a i Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame.

Članovi Konferencije su nakon rasprave donijeli odluku da po prvi puta osnuju Konferenciju područnih duhovnih asistenata u Splitsko-dubrovačkom područnom bratstvu Frame i na mandat od dvije godine (2019.-2021.) izaberu predsjednika i tajnika Konferencije sukladno „Pravilniku Konferencije područnih duhovnih asistenta Franjevačkoga svjetovnog reda“ – modelu koji je odobrio predsjednik Vijeća franjevačkih zajednica.

Za predsjednika Konferencije područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame, na mandat od dvije godine (2019.-2021.),izabran je fra Martin Jaković, OFMConv., a za tajnika fra Tomislav Trandler, OFMCap., dok su članovi fra Stipe Nimac, OFM i fra Marko Neretljak, TOR.

Osnivanje Konferencije Splitsko-dubrovačkog bratstva Frame i izbor službi u Konferenciji, po modelu koji je odobrio predsjednik Vijeća franjevačkih zajednica, velik je pomak u životu i radu Područne Frame i suodnosa OFS-a i Frame u zajedničkom djelovanju istih, na područnoj razini– istaknuli su u završnoj riječi izabrani članovi po prvi puta osnovane Konferencije područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog bratstva Frame.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas107
Ovaj mjesecOvaj mjesec56171
UkupnoUkupno7439871

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77