Zmijavci: Proslava Svih svetih

U našoj Provinciji svetkovina Svih svetih na poseban se način slavi u Zmijavcima, župi koja je posvećena Svima svetima. Na proslavu svetkovine, na poziv fra Frane Lace, župnika Zmijavaca, stigli su meštar novaka fra Mijo Šabić, koji ujedno i potječe iz Zmijavaca, te naši novaci.

Središnje slavlje u petak 1. studenoga 2019. god. s početkom u 10:30 predvodio je fra Mijo, a u koncelebraciji su bili župnik fra Frano, fra Marko Babić i fra Ivica Omazić, župnik susjednih Runovića, koji je ove godine predvodio trodnevnicu uoči svetkovine. Slavlje je započelo procesijom koju je animirao fra Marko.


U svojoj propovijedi fra Mijo je istaknuo da pojam „svetost“ u staroslavenskom jeziku označava jakost i moć, a biblijski označava nešto izvanredno. Okupljeno mnoštvo vjernika naveo je na razmišljanje o svetosti:  sveci nisu čudaci, nego oni koji vrše svakodnevne dužnosti blizi bratu čovjeku.  Na kraju propovijedi pozvao je i sebe i druge da odvažno zakorače na put svetosti, ne stavljajući svoju pobožnost "na velika zvona", nego živeći ponizno, poput našeg učitelja Isusa, čineći samo dobro.

Slavlje svete mise pjevanjem je animirao zbor župe Zmijavci pod vodstvom s. Jasne Kasalo, a posluživali su ministranti i novaci.

Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima na svesrdnoj pomoći i zalaganju kako bi slavlje bilo svečano i dostojanstveno.

Poslije svečanog blagoslova župnik fra Frano izmolio je odrješenje za sve vjerne pokojne na groblju Svih svetih na Okrugljači.

Fotografije

Tekst i fotografije: fra Mate Šakić, novak

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas399
Ovaj mjesecOvaj mjesec45214
UkupnoUkupno7512047

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52