Split: Novi broj lista "Marija"

Vidjet ćemo se!

Dave Evans vatreni je navijač nogometnog kluba ”Liverpool”. Žarko je želio biti na njegovoj finalnoj utakmici u ligi prvaka Europe u Madridu, 1. lipnja 2019. No, bolest raka u završnoj fazi to mu nije dopuštala. Zato je njegova supruga zamolila igrače da mu se obrate video-porukom. I trener Jürgen Klopp to je rado učinio. U poruci mu je, među ostalim, rekao: „Čuo sam da si velik borac. Mi mislimo na tebe. Ti si zaista s nama. Od svega srca želim ti svako dobro.“ I završio riječima: „Ja sam kršćanin. Vidjet ćemo se!“ dodavši kako se ovdje radi o životu, koji je puno važniji od nogometa.

J. Klopp nedavno je proglašen najboljim nogometnim trenerom na svijetu. Njegovu poruku na smrt bolesnu navijaču prenijeli su mnogi mediji pa su je čuli, vidjeli i pročitali milijuni diljem svijeta. Riječ je o protestantu, koji se javno priznaje vjernikom: „To je zapravo sve što me čini onim što jesam, što me usmjerava i učvršćuje moja moralna načela. Vjera je zlatna nit koja se provlači kroz čitav moj život.“ Osim toga, kaže da svakog dana moli, ali za snagu, razumnost i smirenost kako bi mogao pravilno ocijeniti stvari, a ne da bi pobijedio.

U svijetu poznat i uspješan čovjek, kršćanin je koji vjeruje u zagrobni život. Nije li on divan primjer i nama koji se u ovome mjesecu spominjemo svojih pokojnika, pohađamo njihove grobove i za njih molimo?! Nije li nam izazov i poziv da i mi obnovimo svoju vjeru u život vječni?! On kaže: „Ja sam kršćanin. Vidjet ćemo se!“ A što mi kažemo? Stanje u Domovini, naime, nije sjajno. Brojni su osiromašeni i nezadovoljni. S takvim se stanjem ne mire i teško se snalaze. Toliki ne naziru bolje budućnosti, pa sigurniji kruh traže u tuđini. Uslijed svoje smetenosti, zaboravljamo istinu o životu vječnom. A ako iz života isključimo Boga i vid vječnosti, izloženi smo različitim zastranjenjima. Ne možemo odrediti što je važno i ne znamo pravo posložiti sastavnice svoga života. Duh posvjetovnjačenja zauzima sve više maha, pa se toliki, ne znajući kamo idu, hvataju sad ovoga, sad onoga i na kraju se izgube. Isus nam je obećao: ”Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, ne će umrijeti nikada” (Iv 11, 25-26). Na Majci Isusovoj to se već ostvarilo. S mišlju na svoje pokojne, i mi bismo trebali biti svjesni: „Ja sam kršćanin. Vidjet ćemo se pred licem Božjim. Bog svojih ne ostavlja. Ni u životu, niti u smrti.“

UREDNIK (Fra Petar Lubina)

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Meterize: Priče iz Vukovara

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Dani sv. Elizabete

************

Šibenik / Šubićevac

************

Šibenik / Šubićevac: Prikazivanje filma i humanitarna akcija

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas432
Ovaj mjesecOvaj mjesec44576
UkupnoUkupno7255509

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31