Drniš: Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda

 

Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda, Mjesnog bratstva Gospe od Ružarija Drniš održan je u župnoj kući u Drnišu, u nedjelju  22. rujna 2019. godine.

Kapitulu je predsjedao Ante Labor, OFS, područni ministar Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“, uz nazočnost fra Stipe Nimca, OFM, predsjednika Konferencije područnih duhovnih asistenata Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva.

Uz prisutne sestre mjesnog bratstva i fra Damira Ćiru Čikaru, OFM, duhovnog asistenta mjesnog bratstva, kapitulu su prisustvovali Olga Marić, OFS, područna zamjenica ministra i Antonio Marić, OFS, područni tajnik.


Nakon pozdravnih riječi Kate Brakus, OFS, ministre Mjesnog bratstva, fra Damira Ćire Ćikare, OFM, duhovnog asistenta Mjesnog bratstva te Ante Labora, OFS, Područnog ministra, uslijedio je duhovni nagovor „Vođenje i animiranje OFS-a na mjesnoj razini“, fra Stipe Nimca. U nadahnutom duhovnom nagovoru fra Stipe je aktualizirao poruke iz „Pisma“ generalnog ministra Tibora Krausera na ovo mjesno bratstvo ističući kako …Svako bratstvo bilo koje razine animira [pokreće] i njome upravlja vijeće i ministar koje izabiru zavjetovana braća i sestre po Konstitucijama. (Pravilo OFS-a 21). Nadalje je naglasio kako je animiranje i vođenje u OFS-u povjereno vijeću. To je zajednička zadaća, zajednički rad, zajedničko služenje. Ne postoji osoba koja u sebi ima sve darove i karizme. Bog ih je podijelio, kao što smo već čitali u poslanici sv. Pavla. Stoga je potrebno služenja svakoga tko je izabran u vijeće te da se vođenje i animiranje odnosi na sve razine u Franjevačkom svjetovnom redu (međunarodnu, nacionalnu, područnu i mjesnu). Svaki svjetovni franjevac koji se zavjetovao, obećavši opsluživati evanđelje po primjeru sv. Franje, također je obećao da će služiti braći i sestrama gdjegod i kadgod bratstvu to bude trebalo. Biti izabran dar je Božji, kao što je i zavjetovanje Božji dar, istaknuo je fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva „Sv. Nikola Tavelić“ (Zadar).

Izvješće o životu i radu Mjesnog bratstva u proteklom mandatu podnijela je Kata Brakus, OFS, mjesna ministra, koje je jednoglasno usvojeno.

Izborni kapitul se odvijao prema smjernicama Generalnih Konstitucija OFS-a i Hrvatskoga nacionalnog statuta OFS-a te po svojem zadanom programu. Marija Vukušić, OFS, vršila je službu tajnice na izbornom kapitulu, a glasove su brojale Jadranka Matijaš i Davorka Abramac.

Izabrani su u vijeće Mjesnog bratstva OFS-a Gospe od Ružarija Drniš, na mandat od tri godine (2019.-2022.):

Svemirka Matić, OFS, mjesna ministra

Branka Mihaljević, OFS, zamjenica mjesne ministre

Marija Vukušić, OFS, mjesna tajnica

Slavka Pletković, OFS, mjesna blagajnica

Anita Močić, OFS, mjesna povjerenica za formaciju

Branka Mihaljević, OFS, bratska animatorica za Framu

Nakon izbora izabrani su potvrdili svoje franjevačko zvanje i svoju spremnost na služenje te zajednički izrekli molitvu.

Na samom kraju kapitula mjesna ministra u proteklom mandatu, Kata Brakus, OFS, zahvalila je područnom ministru Anti Laboru, OFS i predsjedniku Konferencije područnih duhovnih asistenata, fra Stipi Nimcu, OFM, na dobro obavljenom zadatku. Također je poželjela obilje blagoslova u budućem radu novoizabranom vijeću Mjesnog bratstva, nakon čega je fra Stipe Nimac podijelio svima blagoslov našega oca sv. Franje.

Fotografije

Tekst i fotografije: Davorka Abramac

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas707
Ovaj mjesecOvaj mjesec56395
UkupnoUkupno7523228

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52