Zmijavci: Postavljena nova zvona

U nedjelju 14. veljače ove godine u župi Zmijavci blagoslovljena su novopostavljena zvona. Blagoslov je tijekom euharistijskog slavlja obavio o. provincijal fra Željko Tolić. U euharistijskom  slavlju koncelebrirali su uz župnika fra Franu Lacu, profesor na KBF- u u Splitu fra Marko Babić, te mještani, duhovnik sjemeništaraca u Sinju fra Mijo Šabić  i don Ante Karoglan.

Ovom svečanom činu prethodila je trodnevnica Gospi Lurdskoj u kojoj su predsjedali misnim slavljem i propovijedali fra Denis šimunović, fra Kristian Stipanović i fra Ivan Režić. Središnje misno slavlje sa svečanom procesijom sa svijećama bilo je na sam blagdan u 18 sati, a predsjedatelj  je bio gvardijan i župnik iz Imotskog fra Zoran Kutleša.

Gradnja zvonika u Zmijavcima započeta je 22. kolovoza 1998., blagoslovom koji je obavio fra Nedjeljko Šabić. Grubi radovi na zvoniku su završeni 26. veljače 1999. S daljnjim radovima se prestalo zbog nedostatka potrebnih novčanih sredstava.  Oblaganje zvonika u kamen započeto je 24. travnja 2001. Na dvadesetu obljetnicu ustanovljenja Župe, 11. kolovoza 2002., fra Nedjeljko Šabić je obavio blagoslov dovršenog zvonika.

Odmah po dolasku novoga župnika fra Frane Lace, koncem prošle 2009. krenulo se u realizaciju nabave zvona. Pohvalnom zauzetošću župnika i potporom  župljana nabavljena su četiri krasna zvona, izlivena u poznatoj ljevaonici „De Poli“ iz Vittorio Veneta u Italiji. Zvono teško 200 kilograma koje daje ton do (c), financirala je općina Zmijavci i župljani, a na sebi nosi natpis: Bogu i svetom Lovri na slavu- općina i narod. Zvono teško 280 kilograma koje daje ton si (h) donirao je mještanin fra Vinko Gudelj, a na njemu je otisnut natpis: Bogu i svetom Franji na čast- fra Vinko Gudelj. Treće zvono teško 380 kilograma koje daje ton la (a) kupila su djeca Jure i Anuše Šabić, a na njemu stoji napisano: Bogu i Bogorodici na slavu- djeca Jure i Anuše Šabić. Četvrto i ujedno najveće zvono teško 540 kilograma koje daje ton sol (g) donirao je Ante Tonija Todorić, a na sebi nosi natpis: Bogu i svim svetima na slavu- Ante Tonija Todorić. Na svakom zvonu otisnut je medaljon reljef blažene Marije Propetog Petković sa zazivom: Blažena Marijo Propetog Petković moli za nas.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas155
Ovaj mjesecOvaj mjesec4865
UkupnoUkupno7619743

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23