Plina-Stablina

 

Dana 15.kolovoza 2019., u  Istočnoj Plini, na Obličevcu, proslavili smo patrona župe Uznesenje BDM u istoimenoj staroj župnoj crkvi. Pripravu smo započeli u ponedjeljak12.kolovoza 2019.,  s trodnevnicom i večernjim misama koje su predvodili fra Josip Repeša, don Ivica Barišić i don Mladen Margeta.

Euharistijskom slavlju na sami dan proslave prethodila je procesija u kojoj je svoju Nebesku Majku pratilo pjesmom i molitvom oko dvjestotinjak vjernika, od kojih su neki dosli i zavjetno hodočasnički preko stari plinjanski brda. Samo euharistijsko slavlje predvodio je  fra Marijo Jurišić uz koncelebraciju fra Domagoja Volarevića i župnika fra Kristiana. Fra Marioje je u svojoj propovijedi istaknuo: "Marija je naša dobra Majka. Jest, ona je Majka. U Hrvatskoj kada je teško okrećemo se Mariji i velimo: Gospe moja, Majko moja,. Kršćanin mora biti sličan Bogu ljubavi, punu milosrđa, Marijinu majčinskom srcu. Ako budemo dobri prema nebeskom Ocu, Njegovu Sinu Isusu Kristu, Njegovoj Majci Mariji, svome bližnjemu, i oni će prema nama biti dobri i milosrdni, jer kojemu čovjeku usmjerismo ruku, ruka će nam se i vratiti. I mi smo onda osigurali sreću i ovdje i na zemlji i gore na nebu". Na kraju misnog slavlja blagoslovili smo nabožne predmete i podijelili  Gospine krunice, dok su vjernici  još dugo ostali u molitvi oko same zavjetne crkve i Gospina kipa.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1095
Ovaj mjesecOvaj mjesec56783
UkupnoUkupno7523616

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49