Schmerlenbach: Susret Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 22. - 24. veljače 2010. održan je susret provincijala i braće u Njemačkoj, u Bildungshaus Schmerlenbach, Schmerlenbacher Str. 8, 63768 Hösbach. Susret je protekao rekreacijski, radno i molitveno.

Dr. fra Željko Tolić, provincijal, održao je predavanje o sv. Franji Asiškom (koje je održao u Vepricu za svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije).

Dr. fra Marko Mrše, ekonom Provincije, dao je kratki prikaz o dovršenim projektima u Provinciji: samostan Karin, samostan Šubićevac i Klerikat u Splitu, te ukazao na dodatne troškove glede Klerikata u Splitu.

Fra Božo Ančić, ekonom samostana, prokurator i ispovjednik u samostanu u Münchenu, govorio je o doprinosima braće, zdravstvenom osiguranju i plaćanju stanarine za braću. Razmotren je Statut udruge.

Posebna točka susreta braće s o. Provincijalom bile su oporuke braće. U živoj diskusiji predloženo je nekoliko tema za buduće susrete s o. Provincijalom.

Na kraju, dr. fra Željko Tolić, provincijal, zahvalio je fra Vuku Buljanu, gvardijanu samostana sv. Gabriela u Münchenu na organizaciji susreta kao i braći koja su svojim sudjelovanjem i razmišljanjima pridonijeli boljitku Provincije.  Sa žaljenjem je podvukao nedolazak nekolicine mlađe braće na susret. Koliko će sv. Franjo, o kojemu je bila riječ u uvodnom predavanju o. Provincijala, biti izazov za braću, pokazat će vrijeme. 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

16. - 23. prosinca: Trstenik - Devetnica Božiću

*********

22. - 26. prosinca: Božić u Čavoglavama

********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1206
Ovaj mjesecOvaj mjesec50286
UkupnoUkupno5585793

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 135 

Administrator

franodoljanin@gmail.com