Schmerlenbach: Susret Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 22. - 24. veljače 2010. održan je susret provincijala i braće u Njemačkoj, u Bildungshaus Schmerlenbach, Schmerlenbacher Str. 8, 63768 Hösbach. Susret je protekao rekreacijski, radno i molitveno.

Dr. fra Željko Tolić, provincijal, održao je predavanje o sv. Franji Asiškom (koje je održao u Vepricu za svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije).

Dr. fra Marko Mrše, ekonom Provincije, dao je kratki prikaz o dovršenim projektima u Provinciji: samostan Karin, samostan Šubićevac i Klerikat u Splitu, te ukazao na dodatne troškove glede Klerikata u Splitu.

Fra Božo Ančić, ekonom samostana, prokurator i ispovjednik u samostanu u Münchenu, govorio je o doprinosima braće, zdravstvenom osiguranju i plaćanju stanarine za braću. Razmotren je Statut udruge.

Posebna točka susreta braće s o. Provincijalom bile su oporuke braće. U živoj diskusiji predloženo je nekoliko tema za buduće susrete s o. Provincijalom.

Na kraju, dr. fra Željko Tolić, provincijal, zahvalio je fra Vuku Buljanu, gvardijanu samostana sv. Gabriela u Münchenu na organizaciji susreta kao i braći koja su svojim sudjelovanjem i razmišljanjima pridonijeli boljitku Provincije.  Sa žaljenjem je podvukao nedolazak nekolicine mlađe braće na susret. Koliko će sv. Franjo, o kojemu je bila riječ u uvodnom predavanju o. Provincijala, biti izazov za braću, pokazat će vrijeme. 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3457
Ovaj mjesecOvaj mjesec38763
UkupnoUkupno6163843

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 169 

Administrator

franodoljanin@gmail.com