Trstenik: Škola animatora i seminar za voditelje formacije u Frami

Od 1. do 3. ožujka 2019. u Splitu održala se škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame.

Prisustvovalo je pedesetak framaša iz dva područna bratstva. Predavanja i radionice framaši su imali u franjevačkom samostanu o. Ante Antića na Trsteniku gdje su svi zajedno boravili, molili i družili se. Sudionici škole animatora bili su  podijeljeni u 8 radnih grupa koje su nosile imena hrvatskih svetaca, blaženika i kandidata za proglašenje blaženim - koji su imali direktne veze sa franjevaštvom.


Svaki dan započeo bi molitvom i potom predavanjem i radionicama. Slušali su o animiranju susreta Frame i naučili mnoge stvari o pripremi susreta što će se primijeniti u mjesnim bratstvima, kao i igre s kojima bi se susret frame učinili dinamičnije. Temeljno predavanje na temu „Animiranje susreta Frame“ održao je Ivan Školka, nacionalni voditelj formacije Frame.

Framaši su, u sklopu svojeg programa, sudjelovali na molitvi večernje, pobožnosti i krunice zajedno sa vjernicima Splita i bogoslovima Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Antićevim danima, trodnevnom obilježavanju godišnjice smrti časnog sluge Ante Antića u Splitu.

U trodnevnoj školi animatora sudjelovala je i sestra Anita Močić, bratski animator OFS Zadarsko-šibenskog područnog vijeća i fra Josip Repeša, područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog i Splitsko-dubrovačkog bratstva.

Osim što su mnogo naučili, framaši su se međusobno bolje upoznali i povezali. Slijedeći poticaje posljednjeg zasjedanja Nacionalne skupštine Frame u Samoboru područna vijeća zajedno su organizirali ovu školu animatora i seminar za voditelje formacija u želji da se međupodručna suradnja uspješno nastavi.

Ovaj susret je uspješno protekao uz veliku potporu franjevačkog samostana na Trsteniku u Splitu, gvardijana fra Domagaja Runje i samostanskog ekonoma fra Šimuna Čove i drugih dobrotvora.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

28.-31. ožujka: Runovići: Korizmena duhovna obnova

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

31. ožujka: Šubićevac - Korizmeni koncert

**********

27.3.-7.4.: Korizmeni koncerti zbora "Neuma" iz Drniša

**********

14. travnja: Imotski - MUKA uživo

*********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1789
Ovaj mjesecOvaj mjesec58154
UkupnoUkupno6674278

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 

Administrator

franodoljanin@gmail.com