Događanja u župi Rosenheim

Mjesečna događanja i aktivnosti u HKŽ Rosenheim pokazuju koliko je naša zajednica živa i koliko diše punim plućima. Nedjeljne sv. mise koje se slave u crkvi Krista Kralja u Rosenheimu su posebno u posljednje vrijeme vidno posjećene ali je u nedjelju 25. studenoga crkva bila puna i njemačkih i hrvatskih vjernika. Toga smo dana zajedno s vjernicima župe Christkönig proslavili svetkovinu Krista Kralja. Već je u subotu,  24. 11. od 18 do 22 sata u kapeli HKŽ Helig-Geist-Str.46  upriličeno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U nedjelju je u crkvi bilo prekrasno misno slavlje, koje je predvodio njemački župnik Sebastian Heindl a koncelebrirao voditelj hrvatske katoličke župe fra Frano Čugura. Uz propovijed župnika Heindla, glazbenu pratnju jazzbanda i crkvenog zbora naše župe, sv. misa je bila dostojanstvena i svečana. Poslije svete mise smo slavili agape, zajednički ručak u župnoj dvorani. Naša zajednica je ponudila čobanac, domaći kruh i kolače.


Koliko su vrijedni naši župljani, posvjedočili su tjedan kasnije i na proslavi Nikolinja  1.12. u istoj župnoj  dvorani Krista Kralja. Tradicionalna hrvatska jela,kolači i slastice, samo su dio svečanog slavlja, programa i dočeka djeci nadražeg sveca,biskupa iz Myre, sv. Niķole. Program za djecu i najmlađe počeo je već u 17:00 sati, a vesela i vrijedna djeca koju je pripremila učiteljica HN Mateja Kocijan,recitacijama i pjesmama pozdravila su sv. Nikolu. Nastupio je i nezaobilazni misijski folklor „Ružice“ s igrokazom „U livadi pod jasenom“ i „Dom ruža“ s „Bećarcem“ i pjesmom „Oj, Hrvati u tuđini“ koji je pripremila i osmislila voditeljica folklora Klaudia Vučić.  Gost večeri bio je  fra Jozo Radoš Đoka, franjevac hercegovačke franjevačke provincije, osnivatelj i voditelj humanitarne udruge „Kap ljubavi“. Zabavni dio programa je preuzeo duo iz Berlina Tomislav Gelo-Tomi uz čije pjesme i ples su župljani nastavili u zajedništvu , veselju i ozračju 1.došašća.

U subotu 8. 12. sv. Nikola nastavlja put u Agatharied  gdje ga nestrpljivo očekuju djeca . Poslije misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Agathe, koje je uveličano pjesmama došašća i zvucima violine Melanie V., prigodni program, kojeg je pripremio pastoralni suradnik Mirko Kapetanović, se nastavio u dvorani obližnjeg hrvatskog restorana.  Nakon darivanja sv. Nikole, župnik fra Frano se od srca zahvalio svim župljanima i djeci koji su pomogli u organizaciji ovog slavlja.  Lijepo zajedništvo potrajalo je dugo u noć.

Da naša župa misli i o starijim župljanima i organizira druženje za umirovljenike, pokazuje zajednički susret u  2.nedjelju došašća, 9.12. u misijskim prostorijama. Vremena za njih kao i uvijek, našao je naš župnik fra Frano koji  je u razgovoru s njima pokrenuo niz mogućih zajedničkih projekata: mjesečna druženja, literarne i filmske večeri, razne društvene aktivnosti ,zabavni sadržaji  kao i duhovne obnove  i smjernice s ciljem pomaganja jedni drugima.  Uz kavu, kolače, kuhano vino i božićnom pjesmom susret se završio  u dobrom raspoloženju i vedrom duhu. Sljedeći susret planiran je 13. siječnja 2019.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1382
Ovaj mjesecOvaj mjesec1382
UkupnoUkupno7616260

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55