Knin: Područni kapitul OFS-a

U subotu, 24. studenog 2018., u samostanu sv. Ante u Kninu održan je kapitul zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a ”Sv. Nikola Tavelić”.

Susret je započeo okupljanjem i dobrodošlicom naših domaćina  braće i sestara iz mjesnog bratstva “Sv. Ante Padovanski” iz Knina i njihovog  duhovnog asistenta, gvardijana i župnika  fra Marka Durana, OFM koji nas je srdačno pozdravio.


Dok su članovi područnog vijeća održavali sjednicu vijeća braća i sestre su imali prigodu družiti se i razmjenjivati iskustva života u bratstvu.

Svetu misu koja je bila uvod u zajedničko slavlje kapitula predslavio je fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik konferencije područnih duhovnih asistenata a u koncelebraciji su bili fra Augustin Kordić, OFMConv, područni i  duhovni asistent mjesnog bratstva “Sv. Frane” Šibenik i fra Ivan Čupić, OFM, duhovni asistent mjesnog bratstva “Sv. Ivan Pavao II” iz Mirlović zagore. Osim navedenih bratstava  bili su prisutni i članovi ostalih mjesnih bratstava i fra Damir Ćiro Čikara,OFM, duhovni asistent mjesnog bratstva “Gospe od Ružarija” Drniš te kao predstavnici Frame Leonarda Rak, voditeljica formacije u područnom bratstvu i Jure Močić, područni blagajnik. Fra Stipe je  propovijed  naslovio „Kraljevstvo Božje središnja tema Isusova života i poslanja“. Istaknuo je eshatološku dimenziju kršćanske poruke temeljeći istu na vrlo važnom i aktualnom tekstu „Gaudium et spes, br. 93. („Izgradnja i dovršenje svijeta“):  „Kršćani, sjećajući se Gospodinove riječi 'po tom će poznati svi da ste moji učenici ako se

budete ljubili međusobno' (Iv 13, 35), ne mogu ništa žarče željeti nego da što širokogrudnije  i uspješnije služe ljudima ovoga vremena. Stoga, prianjajući vjerno uz Evanđelje i služeći se njegovim silama, povezani sa svima koji vole i gaje pravdu, prihvaćaju golemi posao koji se  ovdje na Zemlji treba obaviti a o kojem trebaju dati računa Onome koji će sve suditi u  posljednji dan. Neće svi koji kažu 'Gospodine, Gospodine!' ući u kraljevstvo nebesko, nego  oni koji čine volju Oca (usp. Mt 7, 21) i koji se djelotvorno laćaju posla. A Otac hoće da u svim ljudima  priznamo brata Krista i da ga djelotvorno ljubimo riječju i činom, svjedočeći tako za istinu, i  da drugima posredujemo tajnu ljubavi nebeskog Oca. Tim putem će se ljudi po čitavom svijetu pobuditi na živu nadu koja je dar Duha Svetoga da budu napokon jednom primljeni u miru i višnjem blaženstvu u domovini koja blista Božjom slavom. 'Onomu – koji snagom što djeluje u nama može učiniti neograničeno više od onoga što možemo moliti ili misliti – njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu kroz sva pokoljenja i sve vjekove. Amen'« (Ef 3, 20-21)“.

Kapitul je uobičajeno započeo molitvom iz obrednika i pozdravnim riječima područne ministre sestre Svemirke Matić,a zatim je  fra Augustin Kordić održao kratki duhovni nagovor kao poticaj za daljnji rad. Izdvajam samo činjenicu da svjetovni franjevci moraju raditi na apostolatu nas samih da bi mogli svojim životom svjedočiti  pripadnost OFS-. Izvješće o svom  radu su iznijeli članovi područnog bratstva, prezentirane su odluke i naputci nacionalnog vijeća, a sve je završilo molitvom za sljedeći izborni kapitul područnom bratstvu koji se treba održati 04.svibnja 2019 godine u Zadru i ručkom u organizaciji naših domaćina i ovim putem još jednom hvala braći sestrama i fra Marku na prijemu.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1316
Ovaj mjesecOvaj mjesec1316
UkupnoUkupno7616194

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51