Split: Treći dio devetnice Gospi od Zdravlja

ČUDOTVORNA GOSPA OD ZDRAVLJA

DEVETNICA, treći dio, 17. i 18. studenoga 2018.

Treći dio Devetnice proslavili smo prema slijedu kako smo najavili u Župnim obavijestima, prigodnim plakatima, na letku - dvolistiću i na webici gospa-od-zdravlja.com. U trećem dijelu Devetnice, dvije večeri, misno slavlje predvodio je i propovijedao fra Ivan Udovičić, odgojitelj sjemeništaraca u Franjevačkom sjemeništu i profesor u Franjevačkoj gimnaziji u Sinju.


U subotu, 17. studenoga t.g., mise smo slavili ujutro u 7 sa časoslovom, u 8 i u 9 sati i navečer u 19 sati; euharistijsko klanjanje od 9,30 do 12 sati predvodio je župnik fra Ante, a vjernici su mogli obaviti osobni razgovor sa župnim vikarom fra Antom od 16 do 18 sati.

Prije večernje mise u 18,30 sati Gospinu krunicu predmolile su naše župne vjerničke udruge. Večernje misno slavlje predvodio je fra Ivan Udovičić na temu: Marija, odgojiteljica obitelji. Večernje misno pjevanje predvodili su zborovi Župe Gospe od Zdravlja. Naši su vjernici imali mogućnost za pojedinačnu ispovijed ujutro od 7 do 12 sati i navečer od 17,30 do 20 sati.

U nedjelju, 18. studenoga t.g., mise smo slavili ujutro 7, 8, 9, 10 i 11 sati i navečer u 19 sati. Za vrijeme misnoga slavlja u 11 sati sestre franjevke Krista Kralja obilježile su 150 ljeta djelovanja, a nakon mise zahvalile vjernicima koncertom duhovnih skladbi.

U 18,11 sati zvuk našega zvonika pridružio se, prema naputku naših biskupa, zvonima u Hrvatskoj koja su zvonila za Vukovar. Prije večernje mise u 18,30 sati Gospinu krunicu predmolile su župne vjerničke udruge. Na početku misnoga slavlja vjernici unijeli su 27 crvenih lampiona pred oltar za poginule u Vukovaru i Škabrnji. Večernje misno slavlje predvodio je fra Ivan Udovičić na temu: Marija, čuvarica obitelji. Večernje misno pjevanje predvodili su zborovi Župe Gospe od Zdravlja. Nakon završetka mise mnogi su vjernici, u pratnji župnoga vikara fra Ante, pošli u Vukovarsku ulicu i zapalili svijeće uz Dječaka iz Vukovara.

Nakon večernje mise koncert duhovnih skladbi, pod nazivom: Klape Gospi od Zdravlja, izvele su klapske udruge: Kampaneli, Neverin, Podvorje, Nuše i Contra.


Naši su vjernici imali mogućnost za pojedinačnu ispovijed ujutro od 7 do 12 sati i navečer od 18,30 do 20 sati.

U trećem dijelu Devetnice, dvije večeri fra Ivan Udovičić je vjernicima propovijedao o blaženoj djevici Mariji u kršćanskom obiteljskom odgoju i istaknuo da je Marija Nova Eva koja je popravila što je Stara Eva narušila u povijesti spasenja.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1342
Ovaj mjesecOvaj mjesec1342
UkupnoUkupno7616220

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41