Split: Prva tri dana devetnice Gospi od Zdravlja

DEVETNICA od 12. do 14. studenoga 2018.

U prigodi proslave svetkovine Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, kako smo najavili u nedjeljnim Župnim obavijestima, prigodnim plakatima na oglasnim mjestima, u dvolistićima o slijedu slavlja, koje su vjernici mogli ponijeti sa sobom, na webici gospa-od-zdravlja.com, kao neposrednu pripravu za Svetkovinu, pripremili smo Devetnicu pod geslom: Marija i kršćanska obitelj, koja se odvija u četiri dijela, prema zasebnim temama i četvoricom ovogodišnjih propovjednika.


Prema najavljenom slijedu, svakoga dana smo slavili mise ujutro u 7 sa časoslovom, u 8 i u 9 sati i navečer u 19 sati, euharistijsko klanjanje od 9,30 do 12 sati, razgovor sa svećenikom od 16 do 18 sati. Prije večernje mise u 18,30 sati molili smo Gospinu krunicu, koju su predmolile naše vjerske udruge. Večernje misno slavlje predvode prigni propovjednici. Mogućnost za pojedinačnu ispovijed bila je ujutro od 7 do 12 sati i navečer od 17,30 do 20 sati.

U prva tri dana, u ponedjeljak, utorak i srijedu, 12., 13. i 14. studenoga 2018., večernje misno slavlje u 19 sati predvodio je fra Ivan Režić, odgojitelj novaka u Franjevačkom novicijatu i vikar samostana u Franjevačkom samostanu Gospe Visovačke na Visovcu. Jednostavnim i razumljivim riječima, u prigodnim homilijama, fra Ivan je uveo vjernike u smisao služenja obitelji u kojoj je Marija, kao žena vjere i vršiteljica Božje volje, bila vjerna Isusova učenica, a nama vjernicima je uzor i poticaj da i mi živimo obitelj prema kršćanskim načelima, koje je među nas donio Isus Krist.

Prvoga dana, u ponedjeljak 12. studenoga t.g., večernje misno pjevanje predvodili su dječji zborovi osnovnih škola i dječji zbor Župe Gospe od Zdravlja. Nakon večernje mise koncert duhovnih skladbi, svaki zbor po dvije pjesme, izvodili su učenici dječjih zborova osnovnih škola Dobri, Skalice, Marjan, Spinut i dječji zbor Župe Gospe od Zdravlja.

Drugoga dana, u utorak 13. studenoga t.g., večernje misno pjevanje predvodio je zbor sestara Službenica milosrđa – sestre anćele.

Trećega dana, u srijedu 14. studenoga t.g., večernje misno pjevanje predvodio je zbor Sestara Službenica milosrđa – sestre sv. Vinka Paulskoga.Nakon večernje mise koncert na glasoviru izveo je mo. Mladen Grgić, u samostanskoj pinakoteci.

Fotografije

***************************

PROSLAVA GOSPE OD ZDRAVLJA U SPLITU (program)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1540
Ovaj mjesecOvaj mjesec1540
UkupnoUkupno7616418

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42