Zmijavci: Proslava Svih svetih

U Zmijavcima je i ove godine svečano proslavljena svetkovina Svih svetih, zaštitnika župe. Vjernici Zmijavaca za slavlje su se pripremali trodnevnicom koja je počela u ponedjeljak 29. listopada. Svaki dan trodnevnice u 16 sati bila je listopadska pobožnost i prigoda za ispovijed, a zatim sveta misa. U trodnevnici su propovijedali fra Josip Sušić, župnik Vinjana, fra Frano Laco, mjesni župnik, i fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan i župnik.


Na samu svetkovinu, u četvrtak 1. studenoga 2018., u 8 sati župnik fra Frano slavio je misu za domaćice. U 10:30 počela je procesija kao uvod u središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Josip Repeša, provincijski promotor zvanja i duhovni asistent Frame. U koncelebraciji su bili župnik fra Frano, župnik Runovića fra Mladen Prolić i fra Marko Babić. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod vodstvom s. Jasne Kasalo.Nakon svete mise župnik je na groblju Svih svetih izmolio molitve za pokojne.

Poslijepodne u 15 sati fra Josip je slavio misu u crkvi sv. Josipa na Suvači, nakon čega je fra Frano izmolio molitve za pokojne na tom groblju.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas411
Ovaj mjesecOvaj mjesec35381
UkupnoUkupno6380485

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47 

Administrator

franodoljanin@gmail.com