Primopredaja u HKZ Stuttgart - Bad Cannstatt

U nedjelju, 4. studenoga 2018., pod misnim slavljem u Liebfrauenkirche u Bad Cannstattu oprostio se od Hrvatskih katoličkih zajednica Sv. Nikole Tavelića u Bad Cannstattu i Sv. Ivana Krstitelja u Feuerbachu višegodišnji voditelj fra Jure Zebić, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Pod istim misnim slavljem predstavljen je novi voditelj zajednica fra Ante Bilić, koji je do sada vodio HKZ Mainz.


Na slavlju su, uz veliko mnoštvo vjernika, sudjelovali i nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, voditelj HKZ Stuttgart-Centar fra Zvonko Tolić, dušobrižnik u zajednicama Bad Canstatt i Feuerbach fra Frano Milanović Litre, župnici njemačkih župa u kojima se hrvatski katolici okupljaju Martin Knerr i Matthias Hambücher i trajni đakon Ivan Jeleč iz stuttgartske Župe sv. Urbana.

Na Misi je propovijedao ravnatelj Markić. Govoreći o Božjem zakonu koji nam se objavljuje i u savjesti i u božanskoj objavi, a koji se sastoji u ljubavi prema Bogu i prema čovjeku, zahvalio je fra Juri na svemu što je u ime Crkve činio objema zajednicama zaželjevši mu i dobar početak u HKZ Mainz, koju preuzima. Fra Anti je zaželio Božji blagoslov u novoj službi kako bi povjerene mu vjernike učio Božjem zakonu i naviještao im Radosnu vijest.

Referent za pastoral zajednica materinskih jezika Biskupije Rottenburg-Stuttgart Ulrich Reif pročitao je dekret kojim se fra Antu imenuje voditeljem obiju zajednica te mu zaželio dobrodošlicu, a na koncu Mise toplim je riječima u ime Biskupije zahvalio na odličnoj suradnji fra Juri, koji je ove zajednice vodio dulje od deset godina.

Zahvalu dosadašnjem dušobrižniku i dobrodošlicu novomu izrazili su i Zrinko Jurić u ime Pastoralnog vijeća Zajednice, domaći župnik Martin Knerr i đakon Ivan Jeleč.

Dirljivim riječima na koncu Mise oprostio se fra Jure, a s nekoliko riječi predstavio se fra Ante, koji je prije tridesetak godina već služio u Stuttgartu.

Članovi Folklorne skupine izveli su pred kraj Mise dvije lijepe pjesme oprostivši se tako s fra Jurom i pozdravivši fra Antu.

Slavlje je nastavljeno druženjem i domjenkom za sve sudionike ispred crkve i u Pastoralnom centru. (www.zivazajednica.de)

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas672
Ovaj mjesecOvaj mjesec65880
UkupnoUkupno7608381

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42