Drniš: Oproštaj od fra Stjepana Matića

U nedjelju 28. listopada 2018. od župljana i župe Gospe od Ružarija u Drnišu oprostio se fra Stjepan Matić koji odlazi u zasluženu mirovinu u samostan Čudotvorne Gospe Sinjske. Na kraju svetih misa fra Stjepan Matić se oprostio prigodnim riječima koje donosimo u nastavku:


Oproštajno pismo fra Stjepana Matića prilikom odlaska iz Drniša

Drniš, 28. listopada 2018.

Dragi i cijenjeni župniče fra Damire, poštovani drniški puče!

Svaka serija ima i svoj kraj. Moja radosna serija u ovome kraju Petrova polja trajala je punih 18 godina, u 18 nastavaka u trajanju od po godinu dana. Da vas ne bih brojkama puno zamarao, samo bih vam dao do znanja da sam u našoj Šibenskoj biskupiji djelovao pune 33 godine kao mali glasnik Velikoga Kralja. A to preračunato u dane zvuči da sam u župama Primorski Dolac, Siverić i Drniš svojim životom i radom nazočio i za Božju dobrotu svjedočio 12195 (dvanaest tisuća sto devedeset pet) dana. Da, dobro ste čuli! Bogu hvala milijune pute!

Kada sam u gluho doba noći sastavljao ovaj oproštajni govor, bilo je to kao kišna godina, suza suzu goni niz lice. Da me netko vidio, zacijelo bi pomislio kao da mi je sve pomrlo, a nije: svi živi!

Poštovana braćo i sestre, vi znate dobro sami da sam uvijek bio s vama od Siverića do Drniša i obrnuto. Vi koji imate duže pamćenje, vama je s puno jasnoća poznato i opipljivo da smo u Siveriću izdali 30 brojeva lista istoimene župe, Sv. Petra Apostola, koja je sljednica župe Gospe od Ružarija u Drnišu, brižno sačuvali 4000 stranica od zaborava i zuba vremena. A u Drnišu smo bili, a i sada smo, svjedoci održavanja koncerata gdje nastupaju crkveni i drugi zborovi iz sela i gradova naše domovine Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Zauzeto sam pratio nastupe sjajnih zborova i vrsnih dirigenata i zborovođa. U Drnišu sam pri izvođenju koncerata nazočio 99 puta, zahvaljujući svim bivšim i današnjem župniku. Ma spomenut ću i to da sam u svečanoj procesiji ulicama grada Drniša, nizbrdo pa uzbrdo, korak za korakom, prošao 59 puta.

Poštovani Božji puče, i dalje ćemo biti ujedinjeni u molitvi jedni za druge. Ako Bog da, vidjet ćemo se u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i u svetištu Gospe Visovačke. Svi skupa izrazimo duboku zahvalu našem vrlom i radišnom, uslužnom i nasmijanom župniku fra Damiru. I za fra Dejana možemo moliti pomoć u životu i junačkoj snagi, pomozi ga uvijek Bože dragi! Uputimo pozdrav za fra Franu i fra Milana da požive sretnih dana…

Još jednom uz veliko poštovanje dragom i voljenom župniku fra Damiru, neka nas sve skupa prati Mir i Dobro po Isusu Kristu od Djevice Marije.

Fra Stjepan Matić - Sičinava

A od braće fratara i svećenika fra Stjepan je se oprostio u srijedu 31. listopada svečanim ručkom u župnoj kući u Drnišu. Okupio se veliki broj braće svećenika od Gračaca do Omiša.

U svoje osobno ime, u ime cijele župe Gospe od Ružarija i u ime braće svećenika zahvalu je izrekao i župnik fra Damir Ćiro Čikara. Fra Stjepanu je zahvalio na svemu što je činio i radio Bogu na slavu, a ljudima na spasenje, u kraju Petrova polja i zaželio obilje Božjega blagoslova i neka ga prati zagovor naše nebeske Majke Marije.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas124
Ovaj mjesecOvaj mjesec4834
UkupnoUkupno7619712

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17