Visovac: Nastup zbora „Aurora“ iz Zagreba

U nedjelju 28. listopada 2018. u svetištu Gospe Visovačke upriličen je nastup Djevojačkog komornog zbora „Aurora“ iz Zagreba (Sesvete), kao dio programa 6. Festivala zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“. Nastup je započeo misnim slavljem kojem je predsjedao fra Ivan Režić, meštar novaka, a sviranjem i pjevanjem ga je animirao zbor „Aurora“ pod ravnanjem dirigenta Nikole Sebastiana Jambrošića. U orguljskoj pratnji zbora bio je Dario Sabol, profesor glazbe. Vjernici i hodočasnici koji svake nedjelje posjećuju Gospino svetište, a te nedjelje su po jakom jugu pristigli na otočić, zaista su mogli uživati u izvedbama ovoga zbora i pjesmom uzdignuti svoje duše k Bogu.


Fra Ivan se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na evanđeoski tekst o Isusovom susretu sa slijepcem Bartimejem. Isus želi, reče,svojim učenicima „otvoriti oči“, jer„ ne vidjeti“ znači živjeti bez svjetla koje može dati jedino On. Ovaj susret uči nas da kada u Kristu prepoznamo svjetlo svog života, da trebamo učiniti radikalni odmak od svega što nas može povratiti u stanje duhovne sljepoće, istaknuo je propovjednik.Kod oltara su služili ovogodišnji novaci. Pri koncu euharistijskog slavlja, organizatorima koncerta te voditelju i članovima zbora, u ime o. gvardijana fra Bože Duvnjaka, u svoje osobno ime, u ime domeštra fra Stojan Damjanovića, novaka te domaćica, riječ zahvale izrekao je predsjedatelj misnog slavlja.

Nakon svete mise uslijedio je koncertprilikom kojeg jeizvedeno nekoliko skladbi, između ostalih: gregorijanski napjev Salve Regina, Kao što košuta (Ps 42), O, Marija, presvetla zvezdica…U ime organizatora Festivala, na misnom slavlju i koncertu bile su prisutne Josipa i Jelena Prpaiz Gradskog pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša. Tom prigodom Jelena Prpa uručila je zahvalnicu samostanu Visovac, a isto je učinio i voditelj zbora „Aurora“, uz prigodni dar. Okrijepljeni Božjom riječju i duhovnim napjevima, susret je nastavljen u samostanskoj blagovaonici zajedničkim objedom. Na koncu objeda i druženja koji je protekao uz mladenačku raspjevanost i dobro raspoloženja,  i od strane samostana uručeni su prigodni darovi voditelju i članicama i članovima djevojačkog zbora.

Treba napomenuti da je nastup na Visovcu bio drugi dio dvodnevne manifestacije Festivala zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“. Prvi dio manifestacije održan je 27. listopada u crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu gdje je uz zbor „Aurora“ nastupilo još pet vokalno – instrumentalnih sastava. To su redom: Gradski pjevački zbor Neuma - Drniš, Gradski zbor Makarska, Hrvatsko pjevačko društvo „Petar Berislavić“ - Trogir, Mješoviti katedralni zbor iz Šibenika, Mješoviti pjevački zbor „Cameratavocale Split“.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas774
Ovaj mjesecOvaj mjesec65982
UkupnoUkupno7608483

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59