Runovići: Župni mješoviti zbor na izletu

Župni mješoviti zbor Gospe od Karmela – Runovići u organizaciji gđe. Dane Puljiz u subotu 21. listopada 2018. god. pošao je na izlet u Nacionalni park Plitvička jezera. Iz Runovića krenuli su ujutro oko 5 sati te su na Plitvice stigli oko 9.30 sati. Pošli su do pastoralnog centrai sjedišta župe u mjestu Mukinje na Plitvicama koju vode oci salezijanci te jošposlužuju  dvije susjedne župe, Rakovicu i Smoljanac. Ispred pastoralnog centra dočekao ih je don JozoKajić koji ih je uveo u kapelu Bl. Djevice Marije Majke Crkve koja se nalazi u prostorijama pastoralnog centra.


U 9.40 sati počelo je slavlje sv. mise koju je slavio župnik fra Mladen Prolić,a pjevanje je predvodila Marija (Maja) Biočić, voditeljica zbora. Nakon slavlja sv. mise voditeljica iz turističke agencije „Perla tours“iz Imotskoga, gđa. Julija Živanović povela je članove zbora do Baraćevih špilja nedaleko od Rakovice gdje ih dočekao voditelj i proveo ih kroz špilje.

Nakon posjeta Baraćevim špiljama bio je ručak u restoranu „Degenija“u Selištu Drežničkom. U 15:10 sati voditeljica gđa. Julija uvela je članove zbora u sam nacionalni park te provela pored prvih nekoliko jezera i slapova.Izišavši iz parka na magistralnu cestu,zasutavili su se kod spomen obilježja pok. Josipu Joviću, prvom hrvatskom poginulom redarstvenikukoji je poginuo na Plitvicama 31. ožujka 1991. god. gdje je župnik za pok. Josipa predmolio molitvu.

Pošavši sa Plitvičkih jezera natrag, svratili su u Korenici u župnu crkvu Sv. Juraja, mučenika gdje su se sa nazočnim vjernicima vjernicima, koji su se okupili na molitvu krunice i slavlje sv. mise, kratko pomolili i pred Gospinim kipom ispjevali pjesmu Gospi od Karmela „Čuj vruću molbu…“ U dvorištu koreničke župne crkve zapazili su u lik Katarine Kosače Kotromanić, posljednje bosanske kraljice i fotografirali se pred njim. Susreli su se i sa koreničkim župnikom mons. Milom Čančarom. Danas su se u molitvi sjetili pok. Nedjeljke Ljubičić, članice zbora.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1582
Ovaj mjesecOvaj mjesec6292
UkupnoUkupno7621170

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43