Šubićevac: Misijska nedjelja

Na Svjetski dan misija ili Misijsku nedjelju, 21. listopada 2018., koja se obilježava svake predzadnje nedjelje u listopadu na poseban način podsjećamo se Kristovih riječi koje određuju temeljno poslanje svakog kršćanina, čitave Crkve.

„Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode…“ (Mt 28,19) „Pođite po svem svijetu, propovijedajte Evanđelje…“ (Mt 16,15)

U crkvi Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu svečano euharistijsko slavlje bilo je u duhu misija i molitve za sve misionare koji poput sv. Franje cijeli svijet osjećaju kao svoj samostan u kojem su pozvani djelovati.


Euharistijsko slavlje predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, okružen brojnim malenim ministrantima odjeveni u nošnje naroda Afrike. U svojoj propovijedi, vođen riječima evanđeoskog odlomka „I tko hoće da među vama bude prvi, neka vam bude sluga“ (Mk 10,44), približio je značenje tih Isusovih riječi upravo na primjeru misionara koji svoj život daju za druge, koji odlaze iz svojih domova i naroda kako bi potpuno nepoznatim narodima navijestili Krista, bili pastiri, odgojitelji, promicatelji obrazovanja i kulture, stvaratelji boljeg života. Čine to iz ljubavi prema bratu čovjeku bez koristoljublja. Upravo je to služenje na koje poziva Isus. Poziv na služenje je poziv na ljubav. Svi kršćani su misionari. Poslanje, što u prijevodu znači riječ misija, svakog kršćanina je služenje u ljubavi, ne samo u dalekim zemljama nego služenje u svojoj obitelji, školi, na radnom mjestu, susjedstvu, župi… Brojni su načini služenja kojima pokazujemo svoju pripadnost Kristu.

Da bi na što slikovitiji način obilježili ovaj dan fra Mario i njegovi suradnici bogato su ukrasili crkvu motivima Afričkih plemena i velikom krunicom u boji kontinenata, a dječji zbor „Ljiljani“ sa svojim voditeljicama pripremile su prigodnu pjesmu na jeziku jednog od plemena Afrike.

Djeca dramske grupe recitalom zahvalila su našem Stvoritelju za sva dobra koja nam je udijelio ali i molila za one koji svoj život provode u siromaštvu. Upriličen je i igrokaz o sv. Majci Tereziji s porukama koje ova velika svetica i danas upućuje cijelom svijetu.

Na kraju euharistijskog slavlja svi župljani pozvani su na sudjelovanje u misijskoj akciji 100 dana misija u župi pod simboličnim nazivom „1 kuna – 1 obrok“. Motiv ove akcije je ne samo prikupljanje novčanih sredstava već probuditi želju vjernika da se svakodnevno sjete u svojoj molitvi misionara ili misionarke čije ime su dobili na papiriću i tako sudjeluju u životu misionara u dalekoj zemlji. Prilozi za prigodne narukvice kao i prikupljena sredstva po završetku akcije uplatit će se misiji u Zambiji koju vodi don Boris Dabo.

Materijalnim prilozima, povezani molitvom za misionare kao i djelima služenja u našim sredinama postajemo dijelovi mističnog Tijela Kristova, postajemo Kristovi misionari ljubavi koji čine ovaj svijet boljim i radosnijim.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas663
Ovaj mjesecOvaj mjesec65871
UkupnoUkupno7608372

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45