Sv. Franjo Asiški u Rosenheimu

Iako je sv. Franjo živio prije više od 800 godina, činilo se kao da je u subotu 13. listopada 2018. u HKŽ Rosenheim oživio i čitavim bićem potvrdio svoju prisutnost. Voditelj župe fra Frano Čugura je zajedno smo motiviranim timom suradnika, organizirao oratorij na temu sv. Franje Asiškog. Toga se dana u misijskim prostorijama okupio zavidan broj (oko 90) djece i mladih, koje sukroz petosatni program vodili dobro pripremljeni animatori. Podijeljeni u 4 tematske skupine, od vrtićke dobi do šesnaestogodišnjaka, svaka je grupa dobila svoj LOGO: sunce, mjesec, oblak i cvijet.


U prvom dijelu programa uz pozdravni govor fra Frane, predstavljanje animatora, molitvu i kratki uvod u crtani film, djeca su kroz dvadesetpetominutni film počeli upoznavati ovog siromašnogsveca, ljubitelja svega što stvori Bog, apostola pokore i mira. Glazbeni dio programa koji je slijedio poslije filma, pridonio je općem oduševljenju jer su djeca uvježbavala pokretima i pjevala uz pratnju glazbenog animatora, pjesme: „ Tko stvori?“, Glasnik velikoga kralja“ i „Bože moj, dopusti mi“.

I u drugom dijelu programa, sve je bilo u duhu sv.Franje Asiškog. Djeca su nastavila upoznavanje i učenje o svecu kroz prikladne igre, bojanje i izrezivanje. Marljivi animatori su ih pripremali za zajednički projekt – pano na kojem je svaka skupina dala svoj pečat slici, koja je predstavljala sv. Franju u odnosu na stvaranje svega živoga i neživoga, njegova siromaštva, prijatelja, životinja. Pokušali smo i mi po uzoru na sv. Franju, prepustiti se milosti Božjoj, biti bogati duhom ljubavi i „graditi sliku Stvoritelja Boga koji je sama dobrota i ljubav.“

Nakon duhovne okrjepe, djeca su uživala u ručku za koji su se pobrinule vrijedne animatorke u kuhinji i omiljenim slasticama koje su pripremile majke djece. Nije nedostajalo ni voća, za koje se župnik osobno pobrinuo.

U dječjoj radionici, koja je bila i zadnja točka radnog dijela programa oratorija, iscrtavan je lik sv.Franje na platnenim torbama. Svaka unikatno ukrašena torbica, koju su djeca donijela sa sobom u kapelicu na klanjanje pred Presvetim, dodatno je oživjela prelijepi ugođaj prepune kapele. Ujedno su torbice, kao svojeručno izrađen dar, smjeli ponijeti kući.

Kao kroz vitraje u mnogim franjevačkim crkvama, poslijepodnevna svjetlost sunčevih zraka i u našoj kapeli obasjala je novostvorenu sliku sv.Franje i sve nas prisutne u molitvi i pjesmi .

Tako je lijepo prepoznati prisustvo Božje u svakodnevnim pojavama i događajima kao što je bio ovaj današnji susret djece i mladih naše Župe.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas649
Ovaj mjesecOvaj mjesec65857
UkupnoUkupno7608358

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39