Visovac: Susret odgojnih zavoda Provincije

U subotu, 13. listopada 2018. godine, već tradicionalno, upriličen je susret odgojnih zavoda Provincije Presvetoga Otkupitelja. Domaćin i organizator susreta bio je Novicijat na Visovcu. Uz petoricu novaka, susretu su prisustvovala desetorica sjemeništarci iz Sinja sa svojim prefektom i doprefektom, trojica postulanata iz Imotskog sa svojim magistrom, te dvadesetorica bogoslova iz Splita i Zagreba sa svojim magistrima.


Susret je započeo okupljanjem i osvježenjem u samostanu, nakon čega smo molili molitvu srednjeg časa. Nakon pozdravnih riječi domaćina susreta fra Ivana Režića, i o. provincijala fra Joška Kodžomana, uslijedilo je predstavljanje odgojnih zavoda. Kako izgleda svakodnevni život u sjemeništu, predstavili su nam Ante Čavlina i Ilija Knežević. Postulante je predstavio Mate Šakić, novake Vlaho Jakić, bogoslove iz Zagreba fra Željko Štrbac, a bogoslove iz Splita fra Slaven Čeko.

Potom je uslijedilo misno slavlje kojim je predsjedao provincijal fra Joško Kodžoman u koncelebraciji s meštrom novaka fra Ivanom Režićem, prefektom sjemeništaraca fra Ivanom Udovičićem, doprefektom fra Nedjeljkom Jukićem, magistrom postulanata fra Kristianom Stipanovićem, magistrom bogoslova iz Splita fra Ivicom Jurićem, domagistrom fra Domagojem Volarevićem, magistrom bogoslova iz Zagreba fra Ivanom Maletićem, povjerenikom za duhovna zvanja u Provinciji fra Josip Repešom te fra Pavlom Čuljkom,umirovljenim bratom iz samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

U prigodnoj homiliji mnogopoštovani otac Provincijal je istaknuo važnost radosti bratskog susreta kako svjedoči i brat Toma Čelanski: „Braća su bila sretna kad su se mogla sastati i još sretnija kada su boravili zajedno i jer su bili imuni na ikakvu sebičnu ljubav, svaki put kad bi se sastali, bljesnula bi u njima žarka bratska ljubav“ (Usp. 1Čel 38-39). Potaknut primjerom svetog Pavla  iz misnih čitanja upozorio nas je kako smo pozvani kao kršćani i kao braća stalno obnavljati i utvrđivati svoju povezanost, međusobnim ophođenjem u ljubavi i uzajamnom snošljivošću. Svima nama koji prolazimo kroz različite faze našeg životnog i redovničko – svećeničkog formiranja, naglasak je posebno stavio na izgradnju i razvijanje duha zdrave pobožnosti i molitve, i da ona kao takva bude na dobro čitave Zajednice, kao i samog pojedinca. Na koncu mise, o. provincijal je predmolio molitvu odrješenja za pokojnu braću, pokopanu na samostanskom groblju.

Nakon duhovne okrjepe uslijedio je zajednički ručak i druženjeza bratskim stolom tijekom kojega je gvardijan fra Božo Duvnjak uputio pozdravnu riječ dobrodošlice o. provincijalu, odgojiteljima i odgajanicima iz svih odgojnih kuća, ne skrivajući zadovoljstvo i radost zbog susreta mlade braće koju je Božja providnost dovela upravo u našu zajednicu. Popodnevni dio susreta bio je rezerviran za bratsko druženje i rekreaciju: nogomet, balote, šetnju, vožnju brodom. Dodatan ton, bogatim sadržajem ispunjenom danu, dalo je vedro, sunčano i toplo vrijeme.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1761
Ovaj mjesecOvaj mjesec18530
UkupnoUkupno7633408

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52