Drniš: Posjet generalnog i nacionalnog duhovnog asistenta OFS-a

U sklopu pastoralnog pohoda nacionalnom bratstvu OFS-a generalni duhovni asistent fra Pedro Zitha, OFM, u pratnji nacionalnog duhovnog asistenta fra Mate Bašića, OFM posjetio je zadarsko-šibensko područno bratstvo OFS-a.


U crkvi sv. Ante u Drnišu okupili su se braća I sestre iz mjesnih bratstava: Krapanj-Brodarica, Knin, sv. Frane-Šibenik, Lišane, Karin i mjesno bratstvo Gospe od Ružarija Drniš, također su bili prisutni članovi Frame Lišane i Drniš te područna predsjednica Frame Josipa Slavica. U sklopu listopadske pobožnosti sestre iz domaćeg bratstva predmolile su molitvu krunice. Euharistijsko slavlje je predvodio fra Mate a fra Pedro je održao prigodnu propovijed. U koncelebraciji su bili duhovni asistenti fra Božo Mandarić OFM, župnik u Lišanima, fra Petar Klarić OFM, gvardijan i župnik u Karinu, fra Dejan Međugorac OFM, župni vikar u Drnišu i duh. asistent Frame Drniš, fra Damir Ćiro Čikara,OFM župnik i duhovni asistent mjesnog bratstva Drniš te fra Stjepan Matić,OFM i fra Milan Ujević,OFM.

U propovjedi se fra Pedro osvrnuo na evanđeoski tekst u kojem učenici traže od Isusa da ih nauči moliti. Kroz molitvu “Oče naš” koju nam je Gospodin ostavio da molimo,potiče nas na rast u vjeri, u zajedništvu s Bogom, sa braćom i sestrama u našoj blizini. No, nije bit samo moliti nego po toj molitvi biti prepoznatljiv, kad se susretnemo s bližnjima da se jasno vidi na nama da smo djeca jednoga Oca.

Po završetku misnog slavlja našim gostima su uručeni pokloni koji simboliziraju naše područje osobito grad Drniš,a zatim smo druženje nastavili u župnoj kući uz delicije našega kraja. Ovim putem zahvaljujem duhovnim asistentima,braći i sestrama, framašima, voditeljici i članovima dječjeg  zbora koji su se odazvali na ovaj susret i učinili  ga radosnijim,također u ime područnog vijeća OFS-a hvala našim donatorima koji su pridonijeli realizaciji.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1602
Ovaj mjesecOvaj mjesec69183
UkupnoUkupno7611684

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85