Vrlika: Proslava blagdana Gospe od Ružarija

U nedjelju 7. listopada 2018. godine svečano je proslavljen blagdan nebeske zaštitnice župe Vrlika Gospe od Ružarija. Svečanom misnom slavlju predsjedao je don Tomislav Zečević, profesor na Riječkoj Teologiji i župnik Liča i Fužina, u koncelebraciji sa župnikom fra Jakovom Virom te ostalom dvojicom domaćih sinova fra Božom Duvnjakom, visovačkim gvardijanom i fra Ivanom Režićem, meštrom novaka na Visovcu.


Tom prigodom don Tomislav je blagoslovio restaurirani kip Srca Isusova iz 19. stoljeća, oskvrnut tijekom Domovinskoga rata za vrijeme neprijateljske okupacije Vrlike. Osim brojnih Vrličana raseljenih diljem Domovine i svijeta te hodočasnika iz okolnih župa, svečanom slavlju je prisustvovalo četrdesetak župljana iz spomenutih župa na kojima djeluje don Tomislav Zečević koji su ovom prigodom hodočastili u rodnu župu svoga župnika. Slavlje je ovoga puta proteklo bez tradicionalne procesije ulicama Vrlike, zbog vremenskih neprilika.

Na koncu misnog slavlja inicijator restauracije kipa Srca Isusova, fra Ivan Režić, zahvalio je u ime župnika i župljana svima koji su financijski poduprli obnovu kipa, davši riječ restauratoru kipa gosp. Josipu Deliću koji je ukratko prikazao stupanj oštećenja i tijek zahtjevne osmomjesečne restauracije. Drugi restaurator gosp. Branko Pavazza zbog bolesti je bio spriječen nazočiti slavlju u Vrlici.

Inače, restaurirani kip vrijedno je djelo poznatog kipara Goffreda Morodera iz Ortiseia u Italiji. Tom prigodom predstavljen je i novi broj župskog lista „Vrličko kolo“.

Na koncu misnog slavlja župnik fra Jakov je zahvalio predsjedatelju misnog slavlja, zboru, domaćici Boji Režić i svima koji su doprinijeli svečanom tonu slavlja.

Slavlje nebeske zaštitnice grada i župe Vrlike, nastavljeno je uz vanjsku proslavu uz tradicionalno Vrličko kolo i ojkavicu u organizaciji domaće KUU Milan Begović te čuvara Kristova groba. Uzvanici i zaslužni za restauraciju kipa Srca Isusova velikodušno su ugošćeni od župnika fra Jakova.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas815
Ovaj mjesecOvaj mjesec66023
UkupnoUkupno7608524

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49