Studenci: Mjesno bratstvo OFS-a proslavilo zaštitnika

U prigodi obnove mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda u župi sv. Ilije proroka u Studencima te 50 godina smrti sv. Padre Pia i 100 godina kako je na svome tijelu nosio stigme, a kojega je bratstvo uzelo za zaštitnika, proslavljen je u petak, 22. rujna 2018., blagdan sv. Padre Pio. Misno su slavlje blagdana, kojemu je prethodila krunica, uz domaćine uveličali članovi iz mjesnih bratstava koja djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Vinjani, Runović, Zmijavci, Podbablje i Proložac).

Euharistijsko je slavlje u studenačkoj crkvi sv. Ilije proroka predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent OFS-a u Imotskom uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Zorana Jonjića, duhovnog asistenta OFS-a u župi Studenci, fra Vinka Gudelja iz župe Proložac, fra Jakova Udovičića i fra Josipa Sušića iz župe Vinjani te fra Nediljka Čarapića iz župe Podbablje. U propovijedi je fra Zoran Kutleša naglasio kako je sv. Padre Pio bio čovjek koji je nosio snažno iskustvo molitve. Poznato je njegovo geslo: “Moli. Nadaj se. Ne brini!”. Rodio se 1887., a umro 1968. Poznat je kao ispovjednik i karizmatik, ali je njegova snaga dolazila po krjeposnom životu i molitvi. Za njega je sveta misa bila najveći molitveni doživljaj te ju je služio bez žurbe. Poznate su njegove riječi upućene komisiji iz Vatikana zbog prigovora na duljinu mise: “Nemojte stavljati sat na Golgotu!”. Padre Pio poručivao je svojim molitvenim grupama: „Tko se ne moli, taj se osuđuje na pakao! Zato moli, nadaj se jer je Gospodin milosrdan!“. „Kad se molite zajedno, vaša je molitva jača!“ Tako je i Karola Wojtylu pozvao na zajedničku molitvu. Molili su cijelu noć. Padre Pio dobro je znao što će se dogoditi s tim mladim Poljakom. Po molitvi, prema njegovim riječima, čovjek ulazi u Božju prisutnost i zato se ničega ne mora bojati.

Ono što mi uvijek iznova vraća radost riječi su Padre Pija: „Molite bez žalosti jer je molitva ključ oprosta. Nikada nećete dosađivati Bogu. Molite s osmijehom jer je naš Bog Bog radosti i veselja.“ Neka i ovo naše slavljenje svete mise i druženje bude zahvala Gospodinu na radosti i franjevačkom zajedništvu. Misno su slavlje animirali članovi Mješovitog župnog zbora, ministranti, čitači i župljanka s. Perpetua Kaša. Na kraju misnog slavlja župnik fra Zoran je pozdravio sve nazočne članove bratstava, njihove voditelje i duhovne asistente ,zahvalio svima koji su pomogli da današnje slavlje bude svečano i dostojanstveno te pozvao sve nazočne na druženje i domjenak.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas743
Ovaj mjesecOvaj mjesec65951
UkupnoUkupno7608452

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43