Imotski: Mlada misa fra Ivana Marije Đuzela

U nedjelju 2. rujna 2018. u 11 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom fra Ivan Marija Đuzel, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, slavio je svoju mladu misu. Nakon ulazne procesije roditeljski blagoslov mladomisniku pred glavnim oltarom udijelili su otac Damir i majka Anđelka (rođ. Jonjić). U koncelebraciji s mladomisnikom bili su samostanski i župni vikar Imotskog te mladomisnikov kum fra Zoran Kutleša, župni vikar Imotskog i mladomisnikov propovjednik fra Lazar Perica, gvardijan i župnik Imotskog fra Kristian Stipanović, mladomisnikov kolega fra Jerko Kolovrat te još 19 svećenika. Pjevanje na misi animirao je imotski župni zbor pod ravnanjem s. Sofije Vuković i Anđelka Nikolića.


Na početku slavlja sve je prisutne pozdravio gvardijan i župnik fra Kristian istaknuvši da je ovo druga mlada misa u imotskoj župi ove godine, a ovo slavlje čini ponosnim i radosnim ne samo mladomisnikovu obitelj, rodbinu i prijatelje nego i čitavu župnu zajednicu.

U prigodnoj je propovijedi fra Lazar najprije zahvalio svemogućem Bogu koji je pozvao fra Ivana Mariju da bude Njegov svećenik. Istaknuvši čudesni Božji zahvat u životu mladomisnika, fra Lazar ga je potaknuo da se, svjestan svojih ljudskih slabosti i ograničenja, potpuno stavi na raspolaganje Bogu kako bi Gospodin po njegovom svećeništvu dotaknuo srca njegovih bližnjih. Na kraju je naglasio da je mladomisnik svome krsnom imenu kao redovnik dodao ime Marija, čime je, poput sv. Ivana Marije Vianneya,iskazao svoju ljubav i poštovanje prema Gospi te jasno pokazao da želi slijediti njezin primjer. Neka ga stoga u njegovom svećeničkom životu prati zagovor Blažene Djevice Marije i sv. Ivana Marije Vianneya da se svemogući Bog proslavi po njemu u svojoj Crkvi.

Na kraju slavlja, prije mladomisničkog blagoslova, kum fra Zoran zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanom i dostojanstvenom slavlju te u ime mladomisnika pozvao uzvanike na svečani ručak koji je bio u svadbenom salonu Topić u Vinjanima Donjim. Na ručku se okupilo oko 650 uzvanika.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1837
Ovaj mjesecOvaj mjesec69418
UkupnoUkupno7611919

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54