Dr. fra Domagoj Runje

Ivana pl. Zajca bb, 21 000 Split

Tel. 021/541-702

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

* * * * * * *

KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET

Sveučilišta u Splitu

Zrinsko-Frankopanska 19, PP 329, 21 000 Split

ŽIVOTOPIS

BIBLIOGRAFIJA

KOLEGIJI

RAZMIŠLJANJA

 

ŽIVOTOPIS

Domagoj Runje rodio se 31. srpnja 1973. god. u Sinju od oca Jakova i majke Nedjeljke, rod. Mravak. Osnovnu školu završio je u Karakašici i Sinju, gdje je završio i Franjevačku klasičnu gimnaziju. Godine 1991. ušao je u Red Manje braće i nakon novicijata studirao teologiju na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj i Katoličkomu bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, gdje je diplomirao 1997. godine.

Godine 1998. zaređen je za svećenika Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, nakon čega je bio župni vikar u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Godine 1999. otišao je na poslijediplomski studij na Papinski biblijski institut (Pontifìcio Istituto Biblico) u Rimu, gdje je 2003. god. stekao licencijat iz biblijskih znanosti. Te je godine nastavio biblijsku specijalizaciju na Papinskomu sveučilištu Antonianum (Pontifìcia Università Antonianum) u Rimu, gdje je 2007. god obranio doktorsku disertaciju s temom The People of God in the Temple Scroll (Božji narod u Hramskom svitku). Te je godine, objelodanjivanjem propisanoga dijela disertacije, stekao diplomu s naslovom doktora u svetoj teologiji s bibljskom specijalizacijom (doctor in sacra theologia cum specializatione biblica).

Magistar je bogoslova Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja u Splitu. Ak. god. 2008./2009. počeo je predavati, kao vanjski suradnik, na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Objelodanio je članke iz područja biblijske teologije u časopisu Služba Božja (2005.) i u zbornicima: Mario Cifrak - Nikola Hohnjec (ur.), Neka iz tame svjetlost zasine, Zagreb, 2007. i Marko Josipović - Božo Odobašić - Franjo Topić (prir.), U službi Riječi i Božjega naroda, Sarajevo, 2007.

 

 
      

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas573
Ovaj mjesecOvaj mjesec42718
UkupnoUkupno5578225

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 110 

Administrator

franodoljanin@gmail.com