Visovac: Proslava Velike Gospe

I ove godine više tisuća vjernika hodočastilo je Gospi Visovačkoj te tamo svečano proslavilo svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marija na nebo. Već od ranog jutra vjerni puk pristupao je sakramentu pomirenja i euharistijskom slavlju.


Misom u 6 i 30 sati predsjedao je fra Božo Duvnjak, gvardijan, u 7 i 30 satifra Damir Ćiro Čikara, župnik Drniša teonom u 8 i 30 sati fra Ivan Vidović, župnik Miljevaca i dekan.

Središnjim misnim slavljem s procesijom za Gospinom slikom u 10 i 30 sati predsjedao je fra Ivan Režić, meštar novaka na Visovcu, uz koncelebraciju gvardijana fra Bože Duvnjaka te fra Ivana Maletića, definitora Provincije. Litanije, tijekom procesije, pjevao je fra Damir Ćiro Čikara. Gospinu sliku u procesiji nosilisu župljanke župe Promina, odjevene u njihovu narodnu nošnju. Pjevanje tijekom procesije i misnog slavlja animirao je župni zbor sv. Jure iz Rupa, uz ravnanje gospođe Meri Dugopoljac. Ovogodišnji propovjednik osobito je istaknuo zbog čega Mariju nazivamo Velikom Gospom, stavljajući je za uzor i zagovornicu u svim životnim situacijama. Potaknuo je, isto tako, vjerni puk na molitvu za Domovinu, mlade koji su ispunjeni beznađem te za brojne iseljene hrvatske obitelji i mlade, zaželjevši, usuđujući se vjerovati u bolje sutra te njihov skori povratak u Domovinu u kojoj su svoji na svom.

Na koncu misnog slavlja prisutnima se obratio visovački gvardijan fra Božo Duvnjak, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se svetkovina Velike Gospe i ove godine proslavi na svečan i dostojanstven način. Osobita zahvala išla je ispovjednicima iz samostanskog okružja i šire koji su neumorno ispovijedali tijekom cijeloga dana, zaposlenicima Nacionalnog parka Krka koji su tijekom dana prevozili hodočasnike na Visovac, redarima, policiji, ekipi hitne pomoći, onima koji su primali misne intencije te onima koji su prodavali svijeće.

U 16 sati služena je grkokatolička liturgija. Nakon nje, uslijedilo je misno slavlje u 18 sati u Gospinoj crkvi, kojim je predsjedao fra Dejan Međugorac, mladomisnik i župni vikar u župi Drniš.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1748
Ovaj mjesecOvaj mjesec18517
UkupnoUkupno7633395

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57