Stankovci: Proslavljen blagdan Velike Gospe

U Stankovcima je 15. kolovoza  2018. svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena  Djevica  Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa. Svečano misno slavlje u nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih župa, predvodio je fra Josip Grgić župnik iz Čiste Velike. U koncelebraciji su sudjelovali fra Marko Nimac, fra Božo Mandarić, fra Petar Teskera, fra Mirko Klarić i fra Božo Ćurčija. Slavlje je započelo svečanom procesijom u kojoj su vjernici obučeni u narodne nošnje nosili kip Velike Gospe.  Pjevanje na središnjem slavlju animirao je veliki  mješoviti župni zbor , koji su predivno pjevali pučku misu  na starodrevni način, pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš.


Draga braćo i sestre moramo se promijeniti i štovati našu Blaženu Djevicu Mariju, vršiti ispovijedi i čista srca krenuti Božjim putem. Gledajte koliko nam je dobar otac nebeski jer nas je darovao da se zovemo i jesmo djeca Božja. Na njegovu smo sliku stvoreni, njegovom riječju preporođeni i uzvišeni. Danas na svetkovinu drage Gospe, rajske djeve kraljice Hrvata, možemo uputiti svoje molitve i blagoslov za našu dragu domovinu Hrvatsku. Čudotvorna Gospe, čuvaj našu domovinu Hrvatsku natopljena krvlju mučenika, izliječi svaku našu ranu, budi naša utjeha i nada, rekao je na kraju fra Josip Grgić.

Na završetku misnog slavlja župnik fra Marko Nimac zahvalio se braći svećenicima,crkvenom zboru i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice župe Stankovci,Velike Gospe. Nakon završetka misnog slavlja ,cijeli vjernički puk iz duše je zapjevao himnu svoj zaštitnici „Zdravo Djevo kraljice Hrvata“.

Župna crkva Uznesenja Marijina u Stankovcima izgrađena je uz pomoć Zakladnog fonda 1885.g. na mjestu stare koja je porušena. Crkva je posvećena 1906.g. Danas župu čine sela: Stankovci, Budak, Crljenik,Velim Bila Vlaka i Putičanje.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1652
Ovaj mjesecOvaj mjesec18421
UkupnoUkupno7633299

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70