Split: Provincijal predvodio jutarnju misu na svetkovinu sv. Klare

Svečanu jutarnju sv. misu, na svetkovinu sv. Majke Klare Asiške, 11. kolovoza 2018. u 8 sati, u samostanu sestara klarisa u Splitu, predslavio je provincijal franjevačke provincije Presvetog  Otkupitelja, o. fra Joško Kodžoman, OFM. U koncelebraciji su bili: fra Jakov Begonja, gvardijan Gospe od Zdravlja, samostanski kapelan fra Josip Lucić, te brojni svećenici.


Nakon pozdrava i čestitke časnoj majci i sestrama klarisama, kao i mnoštvu vjernika, započeto je euharistijsko slavlje. O. Provincijal je održao propovijed u kojoj je prikazao životni put i svetost Utemeljiteljice Reda sv. Klare, tj, Drugog Franjevačkog reda. Klara je Franjina biljčica, koja je u punini ostvarila njegov ideal. Kao što je rekao sv. Ivan Pavao Drugi. Franjo i Klara, te dvije nerazdvojive legende svetosti. Božanska legenda, dostojna da se promatra  samo u molitvi! U proslavi blagdana mi ljudi zajedno razmišljamo o značenju svojega vlastitog života i o svojoj duhovnoj biografiji. Pozvani smo da donosimo plodove ljubavi. Da bismo to ostvarili moramo biti povezani s Kristom, kao loze s trsom. Propovijed je završio riječima: Neka Vam je sretan dan sv. Majke Klare, koja je vaš i naš uzor u vjeri. Hvala Vam što svaki dan svjedočite Božju prisutnost i molite za naš Grad, Domovinu i Svijet. Vaš način života potiče nas na razmišljanje. Svi se preporučujemo u vaše molitve.

Na kraju svete Mise mnp. o. Provincijal podijelio je svima blagoslov sv. Majke Klare!

Zatim se Provincijal, zajedno sa nazočnim svećenicima zadržao u radosnom susretu sa sestrama, u samostanskoj govornici. Sada u samostanu žive 22 sestre, od toga 4 novakinje i 1 aspirantica.

Svetkovini je prethodila  velika devetnica, koju su predvodili svećenici: fra Miroslav Modrić, fra Mladen Prolić, fra Toni Šimunović, don Ivo Bezina, don Ivan Kovačević, fra Josip Repeša, fra Domagoj Volarević, fr. Frano Prcela, OP i fra Ivan Režić.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas528
Ovaj mjesecOvaj mjesec28350
UkupnoUkupno6373454

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79 

Administrator

franodoljanin@gmail.com