Sinj: Fra Ignacije Milan Sladoja proslavio mladu misu

U nedjelju, 22. srpnja 2018., u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, fra Ignacije Milan Sladoja proslavio je svoju mladu misu pod geslom: „Samo je u Bogu mir, dušo moja, samo je u njemu spasenje“ (Ps 62, 2). Kum mladomisnika je bio fra Zoran Jonjić, župnik Župe Studenci kod Imotskog, a propovjednik don Edvard Punda, profesor fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Uz fra Ignacijeve roditelje i rodbinu na slavlju su sudjelovali franjevački bogoslovi, sjemeništarci i brojni župljani. U misi su koncelebrirali fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Petar Klapež gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske, fra Perica Maslać župnik Župe Gospe Sinjske i još 26 svećenika.


Nakon procesijskog dolaska mladomisnika i svećenika, ispred oltara roditelji Dragica i Miloš, blagoslovili su svoga sina mladomisnika. Prigodne riječi pozdrava zatim je uputio mladomisnikov kum fra Zoran Jonjić. Nakon riječi pozdrava, mladomisnik je započeo euharistijsko slavlje. Po želji mladomisnika propovijedao je don Edvard Punda. U propovijedi je don Edvard istaknuo veličinu i značenje svećeničkog poziva, te je oslanjajući se na govor pape Franje istaknuo nekoliko opasnosti u koje svaki svećenik može upasti ako izgubi iz vida Onoga koji ga je pozvao. Na misi je pjevao Mješoviti zbor Svetišta Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Po završetku euharistijskog slavlja O. provincijal fra Joško Kodžoman je uputio riječi pozdrava mladomisniku i njegovoj obitelji. Čestitao je župnoj zajednici Gospe Sinjske na daru novog svećenika te je naglasio da je naša vjernička obveza moliti za nova duhovna zvanja u Crkvi. Fra Ignacija Milana je ohrabrio da bude radosni navjestitelj Božje ljubavi u svijetu. Slavlje se je nastavilo za obiteljskim stolom u restoranu Feniks u Dugopolju.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas447
Ovaj mjesecOvaj mjesec28269
UkupnoUkupno6373373

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 162 

Administrator

franodoljanin@gmail.com