Knin: Fra Dejan Međugorac proslavio mladu misu

U nedjelju, 15. srpnja 2018., u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu fra Dejan Međugorac, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, slavio je svoju mladu misu pod geslom „Nauči me da vršim volju tvoju jer ti si Bog moj“ (Ps 143,10).


Nakon ulazne procesije roditeljski blagoslov mladomisniku udijelila je majka Ankica Međugorac r. Štrbac. U koncelebraciji s mladomisnikom bili su mladomisnikov kum fra Josip Repeša, propovjednik fra Ivan Lukač, gvardijan i župnik kninski fra Marko Duran, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, kninski župni vikari: fra Ivan Šimunac i prošlogodišnji mladomisnik fra Mario Lemo, četvorica ovogodišni mladomisnika i veći broj svećenika. Pjevanje na misi je animirao veliki župni zbor pod ravnanjem gđe. Milke Tomić, a orgulje je svirala č.s. Ivana Oltran.

Na početku misnog slavlja mladomisnika i sve nazočne pozdravio je fra Marko, a propovijed je održao fra Ivan Lukač, bivši kninski župni vikar, a sada župnik u Kljacima. Prijem mladomisnikovog blagoslova na kraju misnog slavlja sve su pozdravili i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom svečanom i dostojanstveom slavlju zahvalili mladomisnkov kum fra Josip Repeša i o. Provincijal.

Mladomisnik je rodbinu, prijatelje i ostale uzvanike počastio svečanim ručkom u restoranu Ivan u Kninu, gdje se slavlje nastavilo u dobrom raspoloženju.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

7. prosinca: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa u Sinju

**********

5.-8. prosinca: Zagreb MBL - Duhovna obnova uoči obljetnice župe

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas607
Ovaj mjesecOvaj mjesec21563
UkupnoUkupno6436180

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81 

Administrator

franodoljanin@gmail.com